Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Aкo искаш да разсмееш Бог, разкажи му плановете си - ако искаш да разсмееш мен,разсмей Бог.Но ако вие нямате време за Бог тогава и Бог няма време за вас; ;Най-красивите и най-добрите неща в живота не могат да бъдат видяни,нито докоснати,те се усещат в сърцето; http://meditacia.net./
Автор: budha Категория: Изкуство
Прочетен: 1758245 Постинги: 407 Коментари: 457
Постинги в блога от Юни, 2012 г.

image










 Извънземни Раси извън Военно-Индустриалния Извънземен Комплекс

 

На 20 февруари 1954 г. делегация от „човешко-изглеждащи” извънземни раси се срещат с администрацията на Айзенхауер в неуспешен опит да постигнат споразумение относно американската програма за термоядрени оръжия [65]. Препъни-камъка се оказало това, че тези извънземни раси не били съгласни да доставят технологии, които да могат да бъдат използвани от военно-индустриалните интереси, които доминирали в администрацията на Айзенхауер и определили тона за по-сетнешния диалог между хора и извънземни. Принципната опозиция на тази група извънземни да си сътрудничи с развиващият се ВИИК, маркира важния индикатор за голяма група от „човекоподобни” извънземни раси, които стоят извън мрежата на пресичащи се интереси, които изграждат ВИИК в САЩ и навсякъде по планетата.

Тази втора категория извънземни раси е основно „човешка” и може лесно да се обедини с човешкото общество по начина описан от Дийн и други, че те могат да бъдат неразличими от останалото човечество [66]. Тази раси се описват, че идват от звездни системи като Лира, Вега, Плеядите, Сириус, Процион, Тау Кит, Умо, Андромеда и Арктур. Те са доставили част от генетичния материал за заселването на човечеството на Земята [67]. Според Алекс Кулиър общо 22 извънземни раси са дали генетичен материал за „човешкият експеримент”. Те включват Рептилиите, Сивите и Ануннаксите раси описани по-рано, както и тези раси във втората група, които Кулиър описва като „доброжелателни”:

Ние като продукт на извънземна генетична манипулация притежаваме огромно генетично обединение състоящо се от различни расови банки памет, които съдържат поне 22 различни раси. Поради нашето генетично наследство и заради това че сме дух, доброжелателните извънземни раси действително гледат на нас като на кралски особи [68].

 

Като резултат от тази генетична връзка извънземните раси в тази група извън ВИИК изглежда гледат на човечеството по начин подобен на загрижен родител, който вижда своето дете юноша в опасна среда [69]. Жизнено важните интереси на расите в тази категория са да осигурят глобалното човечество да се развие по един отговорен начин, без да застрашава себе си както и по-голямото галактическо общество, от което е част.

 

Има две части на тази група извънземни. Първата е „извънземни” които исторически са населявали подземните убежища на Земята и са описани като потомци на древна човешка цивилизация, която е следвала отделен еволюционен път от този на човечеството на повърхността. Втората група са извънземни които имат „произход извън Земята”, но имат човекоподобни черти до степен на това, че някои от тях могат лесно да се смесят и общуват с останалата част от човечеството без да бъдат разпознати.

 

Телосианци

 

Подземните „извънземни” са описани като потомци на предишна човешка цивилизация на Земната повърхност като Лемурия и Атлантида и по този начин генетично са свързани с човечеството. Най-известното описание на една от тези древни раси се намира в посмъртно публикуваните „дневници” на Адмирал Ричард Бърд, който описва секретна експедиция до Северния полюс (Бърд е първият човек в света, официално достигнал по въздуха и двата полюса - и Северния, и Южния – бел. Н.), където е бил заведен до подземно жилище на напреднала раса с Нордически физически характеристики. Била му показана чудноватата технология на това общество и се срещнал с лидера на тази напреднала подземна раса, който му казал:

Ние те оставихме да влезеш тук, защото си с благороден характер и добре познат на повърхностния свят Адмирале... Ти си във владенията на Арианите, вътрешният свят на Земята... Адмирале, ще ти кажа защо беше призован тук. Нашият интерес започна веднага след като вашата раса пусна бомбите над Хирошима и Нагасаки в Япония. По това тревожно време ние изпратихме нашите летящи машини: „Flugelrads” (немска дума за „Крилато колело” – бел. Н.) на повърхността, за да разследват какво е направила вашата раса... Виждате ли, ние досега не сме се месили във войните и варварството на вашата раса, но сега трябва, защото вие се научихте да боравите с определена сила, която не е за хората – атомната енергия. Нашите емисари вече доставиха съобщения на силите във вашия свят, но никой не обърна внимание. Сега ти беше избран да станеш свидетел на това, че нашият свят съществува. Сам виждаш че нашата култура и наука е много хиляди години отвъд вашата раса Адмирале [70]”.

Въпреки че има спорове около истинността на дневниците на Адмирал Бърд, има известен брой описани контакти с представители на напреднала подземна човешка раса. Голям подземен град наречен Телос се предполага че лежи под планината Шаста, Калифорния и е описан от хора, които или физически са пътували до този град и са го видели или от такива, които твърдят че телепатично комуникират с жители на този град. Видният НЛО-изследовател Уилям Хамилтън твърди, че се е срещал с представители на Телос, които му описали напредналата технология и структура на града и тяхната връзка с бившата цивилизация Лемурия. Хамилтън описва телосянката „Бони” и нейното семейство както следва:

Бони, нейната майка (Рана Му), нейният баща (Ра Му), нейната сестра Джуди, нейните братовчеди Лора и Матокс, живеят и се движат в нашето общество като се връщат често в ТЕЛОС, за да отпочинат и възстановят здравето си. Бони разказва че нейните хора използват пробивни машини, за да копаят тунели в Земята. Тези машини нагряват скалата до нажежаване и после я превръщат в стъкло, като по този начин елиминират нуждата от лостове за поддръжка. Тръбен тунел се използва, за да свърже градовете, които съществуват в различни подземни региони в нашето полукълбо. Подземните влакове се задвижват от електромагнитни импулси и достигат скорости от порядъка на 2 500 мили в час. Единият тунел се свързва с един от градовете в джунглата Мато Гросо в Бразилия. Там отглеждат храна без да е в почва, под пълноспектърна светлина в градини, обслужвани от автомати. Храната и ресурсите на Телос се разпределят в изобилие на населението от милион и половина, което процъфтява базирано на не-парична икономика [71].

Според Даян Робинс, която твърди че е комуникирала телепатично с Телосианци – те са потомци на Древна Лемурия, които са направила планината Шаста техен дом след унищожението на техния континент [72]. Първоначално наброявали 15 000, тези потомци на лемурийците процъфтели в подземните каверни на планината Шаста и нараснали до 1,5 милиона души. Психотронните технологии които включват кристали и високо развити ментални способности на тези телосианци, се използват за да поддържат невероятно напреднало общество, което си взаимодейства с извънземни от различни звездни системи. Телосианците са специализирани в поддържането на по-дълъг човешки живот и интегрирането на хармонични технологии и системи от вярвания за хората на повърхността. Телосианците и други подземни „извънземни” търсят начин да намалят най-деструктивните аспекти на човеко-извънземните технологични споразумения и същевременно да подпомагат духовния растеж в човешкото съзнание. Може да се заключи че главните дейности на Телосианците е да помагат на хората на повърхността, да научат древната си история, да възстановят дълготрайния човешки живот, да променят нездравословните системи от вярвания и да защитят околната среда. Глобалните решения предоставени от Телосианците включват „защита на околната среда; насърчаване на биоразнообразието; възстановяване на човешкото здраве, дълголетие и възстановяване на загубеното историческо наследство.”

Твърди се че човекоподобните извънземни, които произхождат първоначално от други планети, са предоставили част от генетичния материал за човешката еволюция и много от тези извънземни са позволили на част от техния личен състав да се инкарнира като „звездни семена” на Земята в човешки семейства. Тези „звездни семена”, „звездни деца” или „звездни хора” са описани от Брад и Франси Стайгър, като личности, чиито „души” са били преди това инкарнирани на планети от други звездни системи и после са дошли на Земята и са решили да се инкарнират тук, за да ускорят еволюционното развитие на човечеството [73]. По-голямата част от човечеството би счело тази група извънземни като „доброжелателна” (става въпрос за неинкарнираните на Земята), както и е описана от „контактьори” като Джордж Адамски, Орфео Анджелуци, Джордж Ван Тасел, Хауърд Менгел, Пол Вила, Били Майер и Алекс Кулиър, всеки от които обяснява природата на техните доброволни контакти с тези изглеждащи като хора извънземни [74]. Тези контактьори често доставят и физически доказателства във формата на снимки, филми и/или сведения за техните контакти с извънземните раси. Най-обширно документираният и изследван контактьор е Едуард „Били” Майер, който доставя много физически доказателства за изследователите. Тези извънземни раси изглежда имат различни „специалности”, като резултат от уникалните истории и планетарни миграции, поради галактическите катаклизми и конфликти. Струва си да се изследват главните дейности на всяка една раса за да се разбере как взаимодействат с човечеството в момента, или как биха могли да взаимодействат по-добре, за да се обърнат към глобалните проблеми.


Лира

Подходящо е да започнем дискусията за тези извънземни раси и техните основни дейности, като се съсредоточим на една звездна система, която е описвана като източник за разпространението на човешките цивилизации в галактиката „Млечен Път” – съзвездието Лира. Един от първите контактьори, който описва Лира е Били Майер, който получава доста публично внимание в резултат на неговите предполагаеми посещения от страна на Плеядианците от 1975 г. до 1986 г. и които той подкрепил с материални свидетелства, които продължават да объркват скептиците относно твърденията на Майер [75]. Обширни изследвания от много отделни личности и организации достигат до извода, че доказателствата не са изфабрикувани и по този начин съставят значителна подкрепа за неговите показания за извънземен контакт [76]. Поради количеството физически свидетелства които той предоставя през годините, Майер придобива значителна правдивост и последователността и съгласуваността на неговите показния предполагат, че той наистина е важен говорител от името на извънземна раса.

На Майер му е казано от неговите плеядиански контакти от звездната система Лира и нейните човешки обитатели, че:

Швейцарските „Плеядианци” описват техните прадеди и следователно нашите като произхождащи (преди Плеядите) от далечна слънчева система в звездна група близо до това, което ние познаваме като Пръстеновидната Мъглявина поради, които ги наричаме Лирианци, по начина по който казваме на хората от Плеядите – Плеядианци. Тези ранни Лирианци при техните многобройни миграции в техните великолепни Космически Ноеви Ковчези, са отишли до много звездни системи и са намерили подходящи местожителства и са оставили колонии, които процъфтявали и на свой ред пускали свои собствени космически пътешественици [77].

Майер отбелязва допълнително физически контакт с лириански кораб през 1977 г., при който Лирианците описали своя собствен свят и други звездни системи с които си сътрудничели [78]. Алекс Кулиър описва началото на Лирианската цивилизация, както му е представена от извънземните от Андромеда:

На базата на ерата на Слънцата и планетите в нашата галактика, било решено че човешката форма на живот трябвало да бъде създадена в системата Лира. Човешката раса живяла там около 40 милиона години – еволюирайки. Ориентацията на човешката раса на Лира била земеделска по природа. Очевидно сме имали богатство и изобилие на всичко и сме живеели в мир [79].

Лирианците притежават Нордически качества и са най-вероятно „Елохимът” описан в религиозните традиции, както на Земята, така и в цялата галактика. Поради ролята на Лирианците в произхода на човешкото присъствие в галактиката, може разбираемо да се допусне че те имат най-детайлното разбиране за човешкият произход и галактическа история. Те могат да бъдат описани като „Галактическите историци” за човешката раса. Може и да се заключи че Лирианците помагат за разпространяване на истината за еволюцията на човешките раси в галактиката и имат дълбоко разбиране за галактическата човешка култура и за „човешкия дух”. Лирианците са допълнително описани както следва:

Тези от Лира имат влечение към произхода и древните истории. Така че могат да бъдат полезни на вас за да разберете миналото, така че да го трансформирате. Като разберете вашето минало и произход, вие можете съзнателно да се върнете стъпка по стъпка, да обелите слоевете на лука и да разберете вашата същинска природа. Те ще бъдат отлични водачи в този психологически процес за човечеството, за разбиране на неговите обосновки, неговата история и как е създадено [80].

В заключение, главните дейности на „Лирианците”, са разпространяване на уникалната история на човешката раса в галактиката и подпомагане за разбирането на човешката мотивация и потенциал. Глобалните решения които Лирианците предоставят, включват точна информация за човешката история, разбиране на галактическата история, откриване на човешката същина, дипломация и разрешаване на конфликти и глобално образование.

 

Вега

Според Били Майер, друга раса извънземни, която физически се е свързала с него били от звездната система Вега в съзвездието Лира [81]. Веганците били по-тъмни или „синкави” по кожа група от хора и най-вероятно са „синята раса” – напреднали хора споменати в различни ведически текстове и от които произхождат индуистките богове Вишну и Кришна [82]. Бразилският контактьор Джеферсън Соуза, твърди че се е срещал с Веганци от Лира, които той описва да изглеждат подобно на местното население на Индия [83]. Според Алекс Кулиър, Вега е била първата заселена от хора планета в Лира [84].

Като допълнение на Нордически изглеждащите хора от Лира, Веганците са играли важна колонизаторска роля в Галактиката.

Първите извънземни дошли на Земята били... хора от светове, които съществуват в друго измерение в местоположението на звездните системи Лира и Вега. Първите Лирианци заедно с Веганците дошли на Земята първоначално преди 22 милиона години. Техният престой тук бил много кратък и те продължили пътуванията си до други звездни купове и планети. Тяхната история е много неясна, но нападателни групи от време на време се завръщали на Земята. Преди приблизително 389 000 години, няколко милиона Лирианци и Веганци отново напусналите техните родни планети и навлезли в нашият порядък на пространство и време, в това измерение и дошли на Земята, където се смесили със земляните [85].

Важно е да се отбележи, че резултата от кръстосването на Веганите и Лирианците с хората, довели до събития описани в Книгата на Енох където „Нефилимите” се женили за хора и съставили раса от гиганти и накрая измрели [86]. Майер описва тези събития както следва:

Те се размножавали по нормален начин, както и чрез манипулация на гени от генните инженери. Резултата от това генно инженерство произвел същества, които били отчасти хора и отчасти животни. И включвали гиганти, титани и други същества. За няколко хиляди години тези същества били изместени отново и накрая измрели поради това, че или не можели да се възпроизвеждат, или условията за тях в крайна сметка се оказали фатални [87].

Други паралелни събития описани в Книгата на Енох били, че Нефилимите били наказани за техните действия на Земята. Майер описва как тарторите на Веганците и Лирианците били отговорни за много прегрешения срещу местните хора от Земята и други светове:

Многомилионните Лирианци и Веганци, които напуснали техните родни светове, били предвождани от 144 207 лидери, командващи и други, които управлявали своите последователи по йерархичен начин. Лидерите прехвърлили това поведение и на земните хора, с които те се смесили в миналото, за да създадат различни типове човешки потомци. Тези 144 207 лидери и техните помощници, били наистина тези тартори, които били основно отговорни за злодеянията, фалшивите учения и фалшивите религии, които били абсорбирани и на които хората на Земята подражавали. Не всичко, което тези лидери донесли на Земята било зло, фалшиво или криминално – много ценни предмети и идеи били представени на Земляните по отношение на превозните средства, професиите, философията, начините на мислене, медицината, технологиите и много други неща [88].

Според Лиса Роял, Веганците и Лирианците били стратегически съперници, когато ставало дума за колонизиране на други светове и впоследствие започнали опустошителна гражданска война в съзвездието Лира – Лирианските войни [89].

Алекс Кулиър, също споменава за опустошителна галактическа война в Лира, но нейната причина била външна, не вътрешна война между Лирианци и Веганци [90]. Според Майер, Веганците завръщащи се на Земята в сегашната ера, имат намерение да помогнат на човечеството като изкупление за миналите грешки, както и да подпомогнат Вeганските „звездни семена” [91]. Както и при Лирианците, глобалните решения, които Веганците предоставят, включват точна информация за човешката история и Веганското културно наследство, разбиране на галактическата история, откриване на човешката същина, дипломация и разрешаване на конфликти и глобално образование.


Плеядианци

Били Майер описва как Плеядианците потомци на Нордически изглеждащите Лирианци, са мигрирали в различни звездни системи преди накрая да се установят в съзвездието Плеяди:

Древната история на ранните Плеядиански предци в друга слънчева система, е също описана както и тяхното пътуване до Плеядите. Описана е също и много по-ранна миграция до тази слънчева система както и защо и как тя се е провалила. Една трета от оцелелите плеядиански предци от оригиналната им планета и след нейното опустошение развили нова технология и проектирали и построили великите евакуационни Ноеви ковчези. Само за 900 години започнали да ги изстрелват навсякъде в продължение на стотици години. Извънземните посетили Швейцария, са потомци на един от тези космически Ноевеи ковчези, които заемали една от трите планети пригодени за човешки живот в една от слънчевите системи в това, което ние наричаме днес Плеяди. Те са преминали през периоди на велики придобивки, както и на големи загуби оттогава. На практика ние сме потомци на техните първи колонизатори, които се опитали да се заселят в тази слънчева система, заедно с различни местни аборигени и човешки изгнаници от други места [92].

Звездната система в частност, от която Плеядианците на Майер произхождат, е Тейгета, а главната планета е Ера [93]. Плеядианците от Ера разпознават Маейр като един от техните избрани „представители”, с мисия да достави истината на извънземното присъствие на човечеството [94]. Семязе – плеядианката направила контакта с Майер, описва Плеядианците както следва:

Ние не сме нито пазители на човешките същества, нито изпратени от Бог ангели или нещо подобно. Много хора внушават, че ние наглеждаме Земята и нейните същества и ще контролираме техните съдби. Това не е вярно, защото ние само извършваме определена, избрана от нас мисия, която няма нищо общо с надзираването или регулирането на земните съдби. Така че е грешно да бъдем описвани като суперземни пратеници и пазители [95].

Плеядианците идентифицират един важен ключов аспект на тяхната мисия и той е да предупредят човечеството за Сивите, които те описват така:

33. Има също различни форми на живот, които са придобили голямо знание и са се освободили от тяхната околна среда. Те пътуват през космоса и понякога идват на Земята.

34. Много от тях са по-скоро неприятни същества и живеят по варварски начин, който често е толкова лош, колкото и на земните.

35. Трябва да знаете за тях, защото те често атакуват и унищожават всичко което застане на пътя им.

36. Много често те дори са унищожавали цели планети или са заробвали местното население.

37. Една от нашите мисии е да предупредим хората на Земята за тези същества.

38. Нека това се знае от хората на Земята, защото наближава време в което конфликта с тези дегенерирали човешки създания (Сивите) ще стане неизбежен [96].

Според Кулиър, Сивите и Плеядианците са въвлечени във военни схватки в слънчевата система и други системи като Сириус-Б [97]. Други ключови аспекти от плеядианската мисия според Майер, са да подпомогнат повдигането на човешкото съзнание и да насърчават обединението на човешката религия [98]. Важно е също, че Плеядианците са отхвърлили твърденията на много други контактьори като Адамски и по този начин загатнали за ексклузивност във връзка с истината и динамиката на извънземното присъствие [99]. Интересно е че Кулиър твърди, че някои плеядиански групи като тези от Алцион, имат „тайни планове”, докато тези от Тейгета (Плеядианците на Майер) са описани като искрено помагащи на човечеството [100]. Въпреки вероятните „тайни планове” на някои Плеядианци, повечето показания и свидетелства водят към това, че Плеядианците по принцип имат позитивни контакти с хората и правят много за да подпомогнат еволюцията на човешкото съзнание и да помогнат на хората да се освободят от влиянието на Сивите/Рептилиите [101]. В заключение, главните дейности на Плеядианците изглежда помагат на човечеството да намери свобода от деспотични структури чрез образование и повдигане на съзнанието. Плеядианците могат да помагат в намирането на глобални решения като универсални човешки права, участия в демократични системи, еволюция на човешкото съзнание и глобално образование.

Нордически Ригелианци

Една от многото човешки колонии посята от Лирианците била установена на планети в звездната система Ригел, в съзвездието Орион. По някое време в историята Ригел със своето Нордическо население, вероятно е претърпял унищожителна гражданска война и бил превзет от Сивите. Според Джордж Андрюс, Нордик от звездната система Процион с име Хъла, разкрил доста информация за Ригелианците, Проционците и Сивите на човешки контактьор и тъй като информацията била последователна с другите източници и Андрюс, той заключил че е достоверна [102]. Контактьорът описал Хъла така:

Хъла изглеждаше като висок и красив човек, строен, но мускулест, мъжествен, но въпреки това деликатен. Изглеждаше естествено или изкуствено да има черно около очите, почти като въглен. Неговото лице било близко до изящно, но със сигурност мъжествено. Той имаше слабо лице с високи скули и пронизващи кобалтово-сини очи. Имаше хубава руса коса с дължина почти до рамената. Имаше мускулест врат. Неговата кожа беше бледа с бели отенъци. Трудно е да измеря неговата точна височина при обстоятелствата при които протече нашата среща, но беше между 6 и 7 фута [103].

Андрюс пише за историята на Ригел, както е разкрита от Хъла на контактьора:

Предците на ниските Сиви са били в миналото Високи Блондини. Настана голяма война... Преди голямата война, Ригел беше голяма империя, която е била източник на голямо галактическо „посяване”. Всички Ригелианци бяха високи Блондини. Имаше вече установена колония на Процион. Голямата война беше гражданска война на Ригелианци срещу Ригелианци и продължи с еквивалента на 3 земни века. Група Регилианци, които осъзнали, че скоро войната ще започне, напуснали Ригел и отишли на Проционската колония в груби, тайно построени кораби... Те били единствените Ригелианци, които избягали от катаклизменото опустошение. Всички, които останали на Ригел били трансформирани в ниски Сиви [104].

Изглежда че Ригел е преминал през голяма ядрена война и природен колапс, който довел до живот в подземни убежища. Много малко вероятна е една трансформация на Нордическите Ригелианци и тяхното превръщане в „ниски Сиви”, чийто генетичен материал се счита за по-нисш от този на човешките раси, като тази на Нордиците. Генетичния мутационен процес е трябвало да продължи доста по-дълго от споменатите 3 века. По-вероятно е оцелелите Ригелиански Нордици да са били обединени в голяма генетична хибридизационна програма от „ниските Сиви” от звездна система като Зета Ретикули, които тайно са инфилтрирали и отслабили Ригел малко преди или по време на голямата война на там. Ниските Сиви най-вероятно са успели в генетичното инженерство на „Високите Сиви”, използвайки генетичен материал от оцелелите Нордици, които били прекалено слаби да се противопоставят на хибридизационните планове на Сивите. Ригелски „Високи Сиви” впоследствие играли ключова роля в дипломатическите инициативи на Сивите и служат като генетичен модел за новите Човешко-Сиви хибридни раси, които предполагаемо представляват най-доброто от двата вида.

 

Проциони

Повечето от Ригелианците, които напуснали планетата си, отишли в звездната система Процион за да рестартират тяхната цивилизация. Процион е двойна звездна система на около 11,4 светлинни години от Земята и е четвъртата планета в тази система, на която Ригелианците създали тяхната нова колония [105]. Според Андрюс колонията на Процион процъфтявала, докато не била докарана до безредие по зловещ начин от Сивите, които сега населяват Ригел с цел подривни действия и преврат. Хъла описва процеса възприет от Сивите за преврат на Процион:

Сивите започнаха да ни посещават първо като посланици, после като специалисти в различни области, в които техните умения можеха да са ни от полза, като участници в различни програми, които включваха общо сътрудничество и накрая като туристи. Това което започна като капка, стана наводнение, защото те почнаха да идват във все по-голям състав, бавно, но сигурно инфилтрираха нашето общество на всички нива, прониквайки дори в най-секретните групи на властовия елит... Както на вашата планета, където започнаха незабелязано да придобиват контрол над ключови членове на ЦРУ и КГБ чрез техники, които не са им познати, като телепатична хипноза, която манипулира рептилоидните нива на мозъка, така че на Процион чрез същите техники... те установиха вид телепатичен хипнотичен контрол над нашите лидери и почти над всички от нас, защото беше подобно на това, че се намирахме под магия, която ни водеше до гибел – все едно бяхме ритуално програмирани от ритуална черна магия за която не разбирахме че съществува [106].

Хъла продължи с описанието на последвалото превземане на Процион от Сивите и поробването на повечето Проционци, които не могли да избягат. Използвайки напреднала технология за пътуване във времето, която включвала „мултиизмерно съзнание”, нещо, което Сивите очевидно не могли да копират, поради техните деградирали генетично тела, значителен брой Проционци могли да избягат и да започнат освободителна война от „отдалечени коридори на времето”. Важно е да се отбележи, че Проционците описват как част от техните техники на съпротива могат да бъдат уместни за ситуацията на Земята:

...би било самоубийствено да се опитате да се борите със Сивите директно с оръжията които притежавате в момента. Трябва да бъдете разумни в опитите за ответен удар и да разберете верния начин за продължение. Вашето собствено съзнание е най-силното оръжие, което притежавате в момента. Най-ефективния начин да се борите със Сивите е да промените нивото на вашето съзнание от линейно мислене, до мултиизмерно осъзнаване... Те имат технологията да изхвърлят планетата ви от орбита, но има една ключова способност, която вие имате, а те нямат – способността да държите в съзнанието си образи, които вдъхновяват личността да осъзнае своята лична връзка с Източника на Всичко... Това е вашият ключ за победа [107].

Според Алекс Кулиър Проционците наскоро са освободили света си от влиянието на Сивите и той ги описва като много ентусиазирани заради разправа със Сивите [108].

В заключение, главната дейност на Проционците, е ефективен отпор на извънземните подривни дейности чрез развитие на „многоизмерно съзнание”, използвайки съзнателни образи за защита от извънземния контрол на съзнанието и следене на неприятелска извънземна дейност. Глобалните решения, в които Проционците могат да помогнат, включват изобличаване на извънземната подривна дейност, да помагат да се спре глобалната секретност за извънземното присъствие, да насърчават многоизмерното съзнание, депрограмиране от контрола на съзнанието, насърчаване на универсалните човешки права и развитие на интернет и глобалните комуникации.

 

Тау Кит

Други светове заселени с хора, са както изглежда в звездните системи Тау Кит и Епсилон Еридани. Изследователят Франк Крауфорд интервюирал известен брой хора, които са имали физически контакт с Тау Китеанци [109]. Първият и най-значителен бил човек с предполагаем достъп до вътрешна информация, който участвал в събирането на останките от разбито НЛО – бил хванат и разпитан жив извънземен, от американски служители от агенцията по сигурност. Случилото се станало близо до Феникс, Аризона през 1961 г. „Оскар” – псевдонимът използван от човека с вътрешна информация – описал на Франк Крауфорд произхода на заловения извънземен, на който дали прякора „Ханк”.

По-късно било потвърдено от Ханк, че звездите от които произхождат неговите хора са Тау Кит и Епсилон Еридани. В по-късни сесии, Оскар дискутирал някои от причините за присъствието на извънземните. Той казва че те не харесват ситуацията с някои от Сивите малки извънземни. Той ни поправи когато ние използвахме термина „Сиви” и каза че те са на практика бели. Тау Китеанците чувстват че отвличанията извършвани от някои Сиви са голяма несправедливост към човечеството. Те са паразитна раса, която е използвала и използва човешките цивилизации във вселената – препредаде Оскар. Той добави че връзката на нашето правителство със Сивите е много опасна и извън контрол... Тау Китеанците са били жертви на Сивите в миналото и те работят с други раси и общества, които също са жертви... (Оскар) иска хората да знаят, че ако контактуват с Тау Китеанците (хората, които той описва) да не се страхуват, защото те са тук да помагат [110].

Разкритията на „Ханк” предполагат че Тау Китеанците са тук, за да помагат в борбата с тайните стратегии и дейности на Сивите. Те в частност са много загрижени за природата на споразуменията постигнати със Сивите от американското „правителство в сянка” и в помагането на „отвлечени”. Според „Оскар”, Тау Китеанеца „Ханк” бил измъчван и това за малко не довело до инцидент с други Тау Китеанци, които искали да се намесят военно, за да спасят заловения си колега [111]. Събитията, които са описани от Оскар, са съвместими с основната дейност на Тау Китеанците описани в следната телепатична комуникация:

Една от расите е от Тау Кит. Те са специалисти по интригите и в установяването на мотивацията на скрити общества. Те разбират начините как хитростта може да парализира една система. Така че те биха били отлични във връзка за работа под прикритие [112].”

Вторият човек, който е имал физически контакт с Тау Китеанците е жена и е била отвличана. Това е Жил Уалдпорт, която описва на Франк Крауфорд, как е била в контакт с два типа извънземни – Сивите и изглеждащите като хора раса, която се опитала да й помогне да се справи със Сивите:

Жил ме информира, че извънземните й казали че не харесвали това което й правели други извънземни, без нейно съгласие. Те дошли за да й помогнат да научи как да превъзмогне ИЗМАМИТЕ на Сивите и да се предпази. Те обяснили, че трябвало да изгради психически щит около себе си, като тухлена стена, когато идват за нея. Това щяло да й помогне от това да бъде мамена от техните УМСТВЕНИ ТРИКОВЕ. Тя пробвала това следващия път когато Сивите дошли за нея и „изглежда” работело [113].

Крауфорд после разкрива, как Жил описва произхода на доброжелателните извънземни като Тау Китеанците.

По това време аз реших да я питам дали са й казали откъде идват. Вярвате или не, тя отговори Tau Seat-eye” – дали това ви говори нещо и има ли някакъв смисъл?” По-късно споменах на Оскар, че съм разследвал случай, който е включвал голяма намеса на Сиви и Тау Китеанци, които се появили да помогнат. Той избърбори много точно описанието на Жил и каза че е знаел че тя има контакт с тях [114].

В заключение, главните дейности на Тау Китеанците стоят в повдигането на осъзнаването на това как да се справяте с подриването на обществата от извънземни раси, идентифициране на корумпирани елити и институции, повдигане на човешкото съзнание и развиване на стратегии за неутрализиране на напреднали техники за контрол на съзнанието. Глобалните решения които те могат да подпомогнат, включват: изобличаване на правителствената/финансова корупция и манипулация на Елита, следене на извънземната инфилтрация, депрограмиране от контрола над съзнанието и премахването на импланти. Насърчаване на многоизмерното съзнание, дипломация и решаване на конфликти.

 

Андромеданци

Тези извънземни от Андромеда са също описани от Алекс Кулиър, като директни потомци на Лирианците, които са изпитали известни трудности, когато първоначално напускат Лирианската система, заради хищнически извънземни раси, но накрая се установяват в съзвездието Андромеда, в звездната система „Зенетае”. Кулиър описва природата на Андромедианците както следва:

Всичко технологично, което те създадат, се използва за напредъка на тяхната раса. То е само за образователни цели. Но също може да бъде използвано и за защита. Не, те нямат военни по принцип, защото са учени. Това което правят, е да изпращат техните деца на училище между 150 и 200 години, изчислено като наше линейно време. Те обучават всички ученици на изкуствата и науките. Те са буквално майстори на всичко. През това време имат възможност да решат какво искат да правят и могат да променят намеренията си по всяко време и да правят нещо друго. Дават им се всички инструменти. Всичко е за образование. Няма нищо за разсейване и забава. Те никога не биха си помислили да направят телевизор за забава. Никога. Всичко е за да им помогне да еволюират, а тяхната наука и технология може да бъде използвана и за защитни цели – най-вече холографските неща [115].

Най-важната отличителна черта на Андромеданците е, че те участват в Андромедианския Съвет, който е сбор от от около 140 звездни системи, които обсъждат Земята. През 1997 г., в интервю Кулиър описва обсъжданията на Съвета така:

Сега в нашата галактика има много съвети. Аз не знам всичко за всеки от тях, но знам за Андромедианския Съвет, който е сбор от същества от 139 различни звездни системи, които се събират и обсъждат случващото се в галактиката. Това не е политическо тяло. Това, което те наскоро дискутираха, е тиранията в нашето бъдеще, 357 години от сега и което рефлектира върху всички. Очевидно това, което те са направили чрез пътуване във времето, е че са успели да определят кога се е състояла значителната промяна на енергията, която причинява тиранията 357 години напред в бъдещето. Те са я проследили до нашата слънчева система и после до Земята, земната Луна и Марс. Тези 3 места. Първата среща на Андромедианският съвет е била затова дали да се намесят пряко или не за това което се случва тук. Според Мораней е имало само 78 системи на първата среща. От тези 78, малко по-малко от половината решили че не искат да имат нищо общо с нас, независимо от проблемите. Мисля че е много важно да знаете защо не са искали да имат нищо общо с нас. Говорим за звездни системи, които се намират на стотици милиони светлинни години далече от нас. Някои дори никога не са се срещали с нас. Те просто знаят за вибрацията на планетата, която рефлектира върху тях. Причините поради които те не искат да имат нищо общо с нас, е че от тяхна гледна точка земните хора не уважават себе си и останалите около тях и планетата. Каква може да е ценността на земните хора? За щастие по-голямата част на съвета е дала мнение, че поради това че Земята е била манипулирана за над 5 700 години, тя заслужава възможност да докаже себе си – или поне да има шанс да докаже на останалата част от съвета че греши [116].

Друг контактьор, който споменава Андромеданците е „Адриан”, който е бил обширно интервюиран от изследователя Сийн Дейвид Мортон и го намира за правдив. Показанията на Адриан били съпроводени от много снимки, филми и свидетелства на други хора [117]. Според „Адриан” Андромеданците играят важна роля във формирането на съвети, които обсъждат бъдещето на Земята и по този начин независимо потвърждава твърденията на Кулиър. Андромеданците са една от основните извънземни раси, които са отговорни за кръговете в полята. Той твърди че кръговете са правени както за да вдъхновяват хората за вероятни извънземни комуникации, така и за да предупредят негативните извънземни за последствията от техните действия да контролират и манипулират човечеството.

Главната дейност на Андромедианците е да съдействат за решенията на Галактическото общество в решаването на трудни проблеми като настоящата ситуация със Земята, иновативни стратегии за разрешения на конфликти, образование на младите и вдъхновяване на човечеството за вероятностите за извънземен контакт. Главните решения които те насърчават, включват: подпомагане на растежа на кристалните деца с психически способности, мирно образование, изобличаване на манипулацията на Елита, насърчаване на подобрено глобално управление, дипломация и разрешаване на конфликтни ситуации.

 

Сирианци от Сириус-А

Сега, следващата група извънземни са описани като идващи от Сириус, която е двойна звездна система, за която се предполага че приютява напреднал живот около нейните 2 главни звезди Сириус-А и -Б. Сириус-А е синьо-бяла звезда, която е на около 8,6 светлинни години от Земята, 20 пъти по-светла от слънцето и е най-светлата звезда на нощното небе [118]. Като контраст, Сириус-Б е бяло джудже, което варира от 8 до 32 астрономически единици от Сириус-А, с много елиптична орбита. Кулиър описва извънземните от Сириус-А както следва:

Има раса същества от Сириус-А и хората там са наричани Катаий. Те са смятани за доброжелателни... Много от човешките раси там са червенокожи. Техните прадеди са някои от първите Лирианци, които са избягали с жените и децата през войната. В техните океани има китове, октоподи и акули. Те са артистична раса. Имат музика и са свързани с природата. Те са строители и не са политически настроени. Техните правителства са базирани на „духовна технология”, която използва звук и цвят [119].

Расовите характеристики на Сирианците предполагат, че те са били първоначално колонизатори от Вега. Ако Сирианците са били първоначално Веганци, които са избягали от междупланетната война в съзвездието Лира, тогава може добре да се разбере защо са развили интерес в строенето, тъй като построяването на нова цивилизация на нова планета на относително млада звездна система като Сириус А, е трябвало да бъде неотложно изискване.

Кулиър описва Сирианците, които използват звука и цвета като „духовна технология”, което предполага че те са се специализирали в тераформирането на планети и правенето им като подходящи за развитието на живот, като променят „био-магнитната енергийна решетка”, която подпомага еволюцията на хората и другите живи форми.

Те са оригиналните строители на вашата мрежа, на чиято архитектура е базирана вашата планета. Така че следователно те са полезни в разбирането на свещената геометрия и физическите закони на вашата планета. Те могат да ви помогнат в конструирането на нова решетка, на нова система, която е подходяща за вашите следващи предизвикателства. Така че бихме казали че Сирианците са великолепни съюзници в стратегическата дизайнерска работа, която предстои [121].

Алекс Кулиър твърди, че намесата на извънземните от Сириус-А е заради грешките направени от тези, от Сириус-Б, като технологични трансфери и други форми на помощ дадени на човечеството.

Моето разбиране е че тези от Сириус-А се опитват да бъдат полезни и да помогнат, защото се чувстват отговорни за тези които са колонизирали системата Сириус-Б, тъй като първоначално и те са били от Сириус-А[122].

В заключение, главните дейности които могат да се припишат на извънземните от Сириус-А, е да помагат в строежа на подходяща екологична система за (човешката) еволюция на Земята, като променят „био-магнетичната енергийна решетка” на планетата. Тези от Сириус-А могат да подпомогнат глобалните решения, като защита на околната среда, насърчаване на биологичното разнообразие. Подпомагане повдигането на съзнанието и еволюцията на биосферата.

 

Умити

Умитите са описани като извънземни от планетата Умо, за която се твърди че е на 14.6 светлинни години от Земята и вероятно се намира в звездната система Вълк 424 [123]. Те са играли значителна роля в разпространяването на научно-техническа литература и предмети в Испания, която после предали и на останалата част на Европа през 60-те и 70-те години на XX в. от скрита база близо до малък град във френската провинция „Basses Alps” (Ниски Алпи). Умитите контактували с избрани хора и им дали детайлна техническа информация за различни технологии и революционни теории, които биха разширили научното познание отвъд господстващото възприето такова. Единственият физически контакт, който Умитите имали с някой, без да броим телефонните обаждания и изпращането на техническа информация с редовната поща, бил наетия машинописец, който описва как е работил за тях и впоследствие открил идентичността на Умитите:

Между 1967 г. и 1975 г., членовете на Мадридската група (Испански НЛО-изследователи, които знаели за Умитите) получили писмо от мъж, който търдял че е машинописеца на Умитите. Очевидно той е търсил работа по обява във вестник и бил впоследствие посетен от двама високи светлокоси и добре облечени мъже. Те му казали че били датски лекари и го питали дали може да печата научни материали за тях редовно. Първоначално всичко минало добре, докато не прочел следното изречение: „Ние идваме от небесно тяло, което се казва Умо и което е на 14,6 светлинни години от Земята. Той попитал за това докторите и накрая те признали че изобщо не били датски лекари, а извънземни посетители. За да докажат тяхната идентичност, те направили малка сфера около инч в диаметър, която единият от тях „поставил” в средата на стаята, стояща във въздуха пред машинописеца. Той погледнал в нея и за негово учудване видял сцена, която се случила предния ден в същия офис, когато жена му се страхувала че датските лекари може да са шпиони [124].

Има обаче и добре записано публично събитие под формата на летателен апарат от Умо, който се приземил близо до Мадрид на 10 юни 1967 г. и това било огласено няколко дни преди това от Умитите, на избрана група НЛО-изследователи [125]. Подходът на Умитите изглежда е такъв, че да подпомага учените да развият иновативни технологии и теории, които да помогнат за решаването на глобалните проблеми, които изискват технически решения. През 1973 г. поради несигурността от евентуална ядрена война на Земята, Умитите прекратили тяхния престой на планетата и заминали. Впоследствие те изпратили съобщение през 1980 г. до Д-р Антонио Рибера – един от испанските НЛО-изследователи, който се занимавал с техния случай:

В продължение на 30 години ние изучавахме вашата наука, вашата култура, история и цивилизации. Цялата тази информация, която ние донесохме от Земята на Умо в нашите титаниеви кристали е систематизирана. Ние ДЕОМОНСТРИРАХМЕ пред вас нашата култура и нашата технология в чисто описателна форма, за да не можете да я преобразите и да я осъзнаете практически. Направихме това защото забелязахме с тъга че вие употребявате вашите науки главно за война и унищожение на вас самите и това продължава като ваша принципна цел. Вие сте като деца, които си играят с ужасни и опасни играчки, които ще ви унищожат. НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ НИЩО! Космическият закон казва че всеки свят трябва да поеме своя собствен път, да оцелее или да изчезне. Вие избрахте второто. Вие унищожавате планетата си – избивате вашите видове, замърсявате атмосферата и моретата си, докато това стане необратимо. С тъга ние обсъждаме вашата лудост и разбираме че лекарството се намира единствено във вас. Ние не можем да погледнем далече във вашето бъдеще, защото вашата психика е напълно непредсказуема и заобиколена от параноя. Като ваши по-възрастни братя в този космос, ние неотложно ви желаем с целите си сърца, вашето спасение. Не унищожавайте вашата красива синя планета, рядка атмосферна планета, която пътува толкова величествено в космоса, токова пълна с живот. ТОВА Е ВАШ ИЗБОР [126].

Въпреки че не може да се знае точно колко влиятелна е била помощта на Умитите поради това че е била доста секретна, все пак тя е била значителна в това да дава пламък за иновативни научни инициативи на различни компетентни професионалисти и обикновени хора. Може да се заключи, че основната дейност на Умитите стои в споделянето на техническа информация, трансформиране на научната култура и глобалното образование. Умитите могат да помагат в глобалните решения относно трансформацията на научните парадигми, развитието на технологии, приятелски на околната среда и образователни реформи.

Извънземни от Алфа-Кентавър

Друга извънземна раса която изглежда играе значителна роля в човешките дела, е от звездната система Алфа-Кентавър. Алекс Кулиър твърди, че съществата от Алфа-Кентавър са част от расите, които посещават Земята [127]. Най-заслужаващато внимание показание, което подкрепя присъствието на тези извънземни, е Елизабет Кларър, която е имала отговорността от високо ниво в Британската армия да следи цивилните НЛО-доклади [128]. С Кларър очевидно влезли в контакт създания от Алфа-Кентавър и впоследствие те я взели на родното си място за няколко месеца, за да роди дете от извънземен мъж – Акон. Описанието на Кларър за тези извънземни дава ясна представа как технологията може да бъде разумно използвана, за да бъде от полза както на човечеството, така и на екосистемата. Смята се че тези създания са доброжелателни и искрено желаят да помогнат на човечеството в неговото развитие.

Предполагаем бивш служител в тайния проект Монтоук и Филаделфийския експеримент – Ал Биелек, дискутира известен брой извънземни раси, включително и тази от Алфа-Кентавър. Показанията на Биелек са може би от най-странните и спорните случаи в НЛО-изследванията. Въпреки това неговите показания са свързани и последователни и според независимият изследовател Джон Куин – Биелек е много правдив и има много свидетелства, които подкрепят неговите твърдения [129]. Тези извънземни според Биелек, очевидно предоставят някаква форма на убежище и защита на хора, които искат помощ и имат проблем с репресивните политика на тайното правителство. Биелек изказва природата на това споразумение с Алфа-Кентавър в интервю:

АБ: От тази планета редовно летят совалки до Алфа-Кентавър 4, които по силата на едно споразумение осигуряват безопасност за хора, търсени от правителството на САЩ. Съществува споразумение. Отнема около дванадесет часа, докато получиш разрешението. Очевидно са взели семействата си – своите сестри, братя, баща, майка, със себе си. Доколкото знам, все още са там.

СС: Кой кара совалката?

АБ: Изглежда правителството на Алфа-Кентавър, но не зная. Във всеки случай, тя лети редовно два пъти седмично. Не зная къде е мястото й за кацане. Разбира се, това се пази в тайна.

СС: Каква е формата на тялото им?

 

АБ: На съществата от Алфа-Кентавър ли? Като на хората – съвсем същата. На тяхната планета има много по-малко население. Те не са пренаселени. Те са напреднала цивилизация – малко по-напреднала от нас – не кой знае колко, но са по-напреднали. Те не харесали някои неща и начина, по който правителствените агенти третирали правителствените агенти, след като вече нямали нужда от тях и в резултат – не знам как се прави, но ако стигнеш до тях и поискаш убежище, ако ти издадат карта, просто се качваш на совалката и си там. Повече нищо не знам за тези двама души. Не съм ги виждал оттогава. Това с убежището е много интересна дребна подробност – на нашето правителство това не му харесва особено, но съществува споразумение и те го спазват. Очевидно съществува подобно споразумение и с другите правителства – според мен с всички земни правителства, но не съм сигурен. Имам чувството, че това споразумение включва и външни правителства. Съществува редовна връзка обаче [130].

Тази роля да доставят убежище на хора заплашени от правителството в сянка, показва че съществата от Алфа-Кентавър са много заинтересовани от социалната справедливост и помагат в прехода на Земята към доверчиво и възпитано глобално общество. Това е доразвито в следната телепатична комуникация от независим източник: „Тези от Алфа-Кентавър имат отворено общество, доверчиво (в добрия смисъл на думата) и любящо, така че те биха били полезни на вас в започването на съставяне на социални правила като алтернатива на съревноваващата се и конкуриращата се социална система[131]. Може да се заключи, че главните дейности на посланиците от Алфа-Кентавър са: да насърчават социалната справедливост и човешката свобода и отговорната употреба на напреднала технология. Глобалните решения които могат да се насърчат от тях включват: социална справедливост на глобално ниво, създаване на мирни зони или мирни убежища, човешки права и значително развитие.

 

Арктурианци

Последната извънземна раса която ще разгледаме поради нейната значимост, са Арктурианците, които са описани като „посели” Земята преди време, със свои членове и мирно съжителствали с други раси. Според Андрюс: „В древността тази планета е била разделена на сектори от 4 групи: Блондини, Сиви, големи гущероподобни същества от системата Капела и същества от системата Арктур[132]. Андрюс продължава и описва Арктурианците, които в момента играят ролята на наблюдатели в схватката за Земята и нейното население между различните извънземни групи. Кулиър описва Арктурианците като една от расите в контакт със Земята и че те се „опитват да помогнат” [133]. Според контактьорът „Адриан”, Арктурианците са извънземната раса с най-голям принос за кръговете в полята [134]. Той твърди че кръговете са правени както за да вдъхновяват хората за вероятни извънземни комуникации, така и за да предупредят негативните извънземни за последствията от техните действия да контролират и манипулират човечеството.

По-детайлно описание на Арктурианците е дадено от Кулиър:

Тази група същества е заселена в съзвездието Арктур. Тези човешки раси са много самостоятелни и поради много специфични причини са свързани със Земята. Те се считат за лечители. Много са горди с технологията си и изкуството на физическото изцеление, както и на емоционалното и духовното тяло. За тях се знае че са се намесвали в древното минало, за да помогнат да се разрешат различни сериозни конфликти в нашата част на вселената, като споделят своята уникална способност да показват на другите как да интегрират техният мироглед и чувства, за да се разреши конфликта. Те могат да бъдат много тихи и ще запазят доста от нещата за себе си. Като група са направили доста за да помогнат да се вдигне общото ниво на съзнанието във Вселената [135].

По-голямата част от информацията за Арктурианците идва от тези, които твърдят че са комуникирали телепатично с тях. Например д-р Норма Миланович в нейната книга „Ние Арктурианците”, описва нейната комуникация с тях чрез форма на компютърно подпомогнато автоматично писане [136]. Тя твърди, че Арктурианците са тук, за да:

...подпомогнат Земята с влизането й в Нова Ера на духовност. Те не могат да се намесват в свободната воля или в процеса на взимане на решения на който и да е землянин, но са тук за да образоват и помогнат да се вдигнат вибрациите на всички, които изберат пътешествието до новото измерение в което ще влезе Земята [137].

Арктурианците са описвани като имащи високо развита духовна култура и изтънчена технология, която им дава голямо влияние в галактиката. Друга личност, която телепатично комуникира с Арктурианците твърди, че те имат следната мисия на Земята:

Арктурианците са всеобщите пътеводители или администратори на контактния опит. Те имат желание да видят всичко да минава добре. Да видят, че вие научавате колкото се може повече чрез този процес и да ви подпомогнат по всеки възможен начин. Въпреки това тяхното влечение е към бъдещето на планетата като цяло и те обикновено имат по-особен подход – на минимална намеса. Те предпочитат да свършат възможно по-малко работа, за да постигнат огромен резултат. Ще ги намерите за ефикасни и много съзидателни в това дело. Те могат да са ви полезни в научаването на това как да играете, как да чакате за подходящия момент и как да правите няколко много важни неща за да успеете [138].

Следователно основните дейности на Арктурианците изглежда са: да интегрират духовни ценности с развити технологии и да предоставят стратегически съвети при трансформирането на планетните системи и да вдъхновят човечеството с възможността за извънземен контакт. Глобалните решения, с които Арктурианците допринасят, включват: прозрачно и отговорно управление, интегриране на глобалните финансови, политически и социални системи, да помагат на човечеството да се координира ефективно с другите извънземни раси, дипломация и решаване на конфликти.



 

Категория: Изкуство
Прочетен: 2658 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 19.08.2012 10:02
image




Извънземни Раси, взаимодействащи с Човечеството Доклад за Мотивацията и Дейностите на Извънземните Раси - Типология на най-значимите Извънземни Раси Взаимодействащи с Човечеството (1 януари, 2005 г.)

© Michael E. Salla, PhD

drmsalla@exopolitics.org

www.exopolitics.org

www.galacticdiplomacy.com

 

 

Резюме

Има значителен брой извънземни раси, за които се знае че в момента взаимодействат със Земята и човешкото население. В интервю през 1998 г. Клифърд Стоун, пенсиониран сержант от американската армия който е служил 22 години и е участвал в тайни операции за прибиране на катастрофирали извънземни кораби и извънземни биологични единици (EBE’s), разкрива, че има общо 57 извънземни раси познати на американските военни. От тази общност от извънземни раси, някои са по-активни от други и може да се твърди, че те оказват огромно влияние за човешката еволюция и суверенитет. Този доклад описва основните извънземни раси, които най-често са споменавани в литературата и които изглежда имат най-голямo стратегическо значение за еволюцията и суверенитета на човечеството и тяхното влияние върху редица систематични глобални проблеми. Доклада прави разграничение между тези извънземни раси на базата на тяхната принадлежност към една или друга от две явни групи. Първата група съдържа извънземни раси с които „правителствата в сянка”, отговорни за извънземните отношения, са постигнали споразумения и дори са работили заедно в серия от съвместни проекти. Значителният брой на взаимообвързващи споразумения между тези раси и „правителството в сянка” в САЩ и на други места, предполага съществуването на военно-индустриален извънземен комплекс от интереси. Има също и втора група от извънземни раси, които стоят извън тази мрежа от тайни споразумения между извънземните раси и „правителствата в сянка”/националните агенции за сигурност. Повечето контактьори посочват тези раси като „приятелски” настроени към човешките интереси предлагайки по-етичен подход към предизвикателствата, които стоят пред човечеството, докато се подготвя за истината за извънземното присъствие и предизвикателствата, които му се поставят от напредналата извънземна технология.

Този доклад първо ще опише групата от извънземни, които са част от военно-индустриалния извънземен комплекс, който главно се асоциира със САЩ, но на практика е глобален.Докладът после ще опише втората група от извънземни, които са отхвърлили идеята да се асоциират с военно-индустриалния извънземен комплекс.Разделението между извънземните групи по този начин помага да изпъкне комплекса на етично-легално-политическите измерения в разбирането как различните извънземни раси избират да кооперират или пък не с военно-индустриалния извънземен комплекс.Разбирането на мотивацията и дейностите на повечето значими извънземни раси ще помогне много в отговора на въпроси за правилните политики които да се възприемат.И също така ще помогне на отделните граждани да откликнат адекватно на дилемата , кои извънземни раси допринасят за глобалните проблеми пред които стои човечеството и с кои извънземни раси може да се работи за еволюцията и освобождаването на човечеството.

 


Доклад за Мотивацията и Дейностите на Извънземните Раси - Типология на най-значимите Извънземни Раси Взаимодействащи с Човечеството

1.  Въведение [1]


Има значителен брой извънземни раси, за които се знае че в момента взаимодействат със Земята и човешкото население. В интервю през 1998 г. Клифърд Стоун, пенсиониран сержант от американската армия който е служил 22 години и е участвал в тайни операции за прибиране на катастрофирали извънземни кораби и извънземни биологични единици (EBE’s), разкрива, че има общо 57 извънземни раси познати на американските военни [2]. От тази общност от извънземни раси, някои са по-активни от други и може да се твърди, че те оказват огромно влияние за човешката еволюция и суверенитет. Големият брой на съобщения и показания засягащи различни извънземни раси показва, че мотивацията и дейностите на тези раси доста варира и смисъла на тяхната мотивация може да бъде пресята след старателно изследване на тези доклади, съобщения и показания.

Най-заслужаващите внимание показания за различните извънземни раси, идват от „агенти-информатори” (хора, които разкриват престъпления в дадена организация като изнасят информация в публичното пространство), като сержант Стоун, които са служили дълго време в армията и/или в корпорации участващи в „черни проекти” както и от „контактьори”, които са имали директен физически контакт с извънземните и са комуникирали с тях. Това включва двата вида контактуващи в класически смисъл – които доброволно са осъществили контакт с извънземните раси и „отвлечени”, които против волята си са били внедрени в извънземни програми [3]. Първо ще се опра на някои основни източници на информация за различните извънземни раси които обикновено оперират на Земята и после ще направя опит за специфични описания за мотивите и дейностите на тези раси използвайки наличните източници.

Въпреки че може да има значителен дебат за достоверността на информацията дадена от „биещите камбаната” и контактьорите и представена в този доклад, аз навсякъде съм защитавал тезата, че „агент-информаторите” и „контактьорите” доставят най-силните доказателствени източници за извънземния феномен [4]. Това, което допълнително подкрепя благонадеждността на информацията предоставена от тези „агент-информатори” и „контактьори”, е последователността и съгласуваността на техните показания и на доказателствата предоставени от тях и най-накрая правдивостта на самите личности, които са замесени. Следователно този доклад ще фокусира основно на показанията на избран брой „агент-информатори” и „контактьори”, чиято последователност, съгласуваност и благонадежност предполага, че те предоставят информация за мотивацията и дейността на различните извънземни раси, на която може да се разчита.

Главен сержант Боб Дийн има 27 годишна военна кариера и в един етап от време на неговата служба, е работил във военното разузнаване в Главната Щабквартира на Обединените Сили в Европа (SHAPE) от 1963 г. Неговото отлично военно досие му дава голяма правдивост в твърдението му, че е станал свидетел на класифицирана информация по време на неговата военна служба. По време на назначението му в Щабквартирата на Обединените Сили в Европа, той твърди, че е бил инструктиран да чете детайлни очерци за дейности на НЛО/извънземни и как те могат да се отразят на Съветско-НАТО-вските отношения и всичко това е публикувано през 1964 г. със заглавието „Оценка: Оценяване на Възможна Военна Заплаха за Обединените Сили в Европа” [5]. В интервю Боб Дийн описва 4 извънземни раси от „Оценката” както следва:

По това време имало само четири раси за които знаели със сигурност и Сивите били една от тези групи. Имало група, която изглеждала досущ както нас. Те били хуманоидна група, която приличала толкова много на нас, че това подлудило адмиралите и генералите, защото установили, че приличат на хора, а те са ги били виждали и друг път и дори са имали контакт с тях. Тези извънземни изглеждали толкова много като хора, че могат да седнат до теб в самолета или в ресторанта и никога няма да се усетиш. И бидейки военни и първично параноични, това притеснявало генералите и адмиралите. Фактът бил, че тези интелигентни същества могат да бъдат свързани с нас и да вървят по коридорите на Щабквартирата на Обединените Сили в Европа или по коридорите на Пентагона. Няколко генерали дори се усъмнили, че тези същества могат да са и в Белия Дом.

Още две групи – имало много едра група като казвам „едра”, те били 6-8 дори понякога 9 фута високи и били хуманоиди, но били много бледи, много бели и нямали никакви косми по тялото. Имало още една група, които имали рептилски качества. Военните и полицаите по целия свят са имали срещи с тях. Те имат вертикални зеници и тяхната кожа много прилича на тази от стомаха на гущер. Тези 4 раси били познати през 1964 г. Но приятели, които все още работят като военни ми казват, че в момента са поне над дузина [6].

Друг „информаторски” източник, който се отнася до различните извънземни раси е д-р Майкъл Улф, който твърди че е работил повече от две десетилетия на различни позиции, тайни позиции, които се занимават с извънземното присъствие. Независимо от продължаващия спор относно показанията на Улф и неговата правдивост, известен брой НЛО изследователи, които лично са го интервюирали го намират като последователен, ясен, разбираем и правдив [7]. В едно интервю се твърди, че:

Според д-р Улф, няколко конфедерации от извънземни цивилизации са ни посетили без да са особено координирани помежду си. Те са – Алианса (човеко изглеждащи извънземни от системата Орел, звездата Алтаир), Корпорацията (съставена от Сиви от системите Зета Ретикули), Федерацията на Световете (различни раси от много звездни системи) и Обединените Раси на Орион (култури от тези звездни системи). Допълнително Алианса е свързан с Корпорацията и Федерацията на Световете. Обединените Раси на Орион са свързани с Корпорацията и чрез тях с Алианса и Федерацията на Световете [8].

И въпреки твърденията на Улф, че повечето извънземни са приятелски настроени, той казва, че известен брой са враждебни и действат като междупланетни ренегати [9]. Отделен „контактьор”, който твърди, че физически се е срещал с извънземни и е прекарал известно време на техния извънземен кораб, е Алекс Кулиър [10]. Той е интервюиран от разследващия журналист и НЛО-изследовател Паола Харис и въпреки личната й първоначална резервираност относно неговите умопобъркващи твърдения, го намира за доста правдоподобен и последователен и голяма част от това, което той казва се връзва с нейните собствени независими открития [11]. Още повече някои от предполагаемите разговори на Кулиър с извънземните са довели до астрономически твърдения, които по-късно са потвърдени и са в съгласие с най-новите познания по квантова физика. Става въпрос за езотерични теми като например факта, че черните дупки могат да пропускат информация [12]. Това помага да се констатира правдивостта на Кулиър като достоверен „контактьор” с важна информация за споделяне относно извънземните раси.

В редица статии, които са компилирани в неговата книга „В Защита на свещената земя”, Кулиър отбелязва някои детайли от мотивацията и поведението на някои извънземни раси, пример за което е следното:

„Моето разбиране е че тези от системата Сириус-А се опитват да бъдат от полза и да помагат, защото се чувстват отговорни че тези, които са колонизирали системата Сириус-Б, са били първоначално от Сириус-А. Тези от Сириус-Б са идвали тук и са объркали нашите мозъци. И те са тези, които са дали на нашето правителство технологията за Монтоук. Те имат същите вярвания и мисловен модел като тези от Орион. Тези от Тау Кит също са замесени до голяма степен. Никой все още не знае какво смятат да направят Плеядинците, но аз ще споделя това с вас. Тези, които живеят в системата около Алцион – на някои от тях не може да им се има доверие, защото имат скрити помисли. За тези от Тейгета ми е казано, че имат много ясен приоритет – да поддържат идеята за свобода. Само защото дадена група има етикета „Плеядианци”, не означава, че те са тук за да ни помагат. Хората се объркват по този въпрос. Познайте ги по делата им. Тези от Алфа Лебед са тук. Има група от Арктур, която се опитва да помогне. Тези от Процион, които също са освободени и се опитват да помагат. Те са доста ентусиазирани [13].”

В този доклад ще опиша основните извънземни раси, които най-често са споменавани в литературата и които изглежда имат най-голямо стратегическо значение за еволюцията и суверенитета на човечеството и тяхното влияние върху редица систематични глобални проблеми. Доклада прави разграничение между тези извънземни раси на базата на тяхната принадлежност към една или друга от две явни категории. Първата категория съдържа извънземни раси, с които „правителствата в сянка”, отговорни за извънземните отношения, са постигнали споразумения и дори са работили заедно в серия от съвместни проекти [14]. Значителният брой на взаимообвързващи споразумения между тези раси и „правителството в сянка” в САЩ и на други места, предполага съществуването на военно-индустриален извънземен комплекс от интереси. Инетересът на Военно-индустриалния-извънземен комплекс (military-industrial-extraterrestrial complex – MIEC – на български ще го наричаме ВИИК), в момента контролира по-голямата част от информацията засягаща извънземното присъствие и доминира над правителствените институции на планетата, финансовите интереси, масмедиите и носи отговорност за глобалните проблеми [15].

Има също и втора група от извънземни раси, които стоят извън тази мрежа от тайни споразумения между извънземните раси и „правителствата в сянка”/националните агенции за сигурност. Повечето контактьори посочват тези раси като приятелски настроени към човешките интереси, предлагайки по-етичен подход към предизвикателствата, които стоят пред човечеството, докато се подготвя за истината за извънземното присъствие и предизвикателствата, които му се поставят от напредналата извънземна технология. Точно тази група може да се окаже ключа към решаването на системните глобални проблеми причинени от първата група и от „правителството в сянка”.

В този доклад първо ще опиша групата от извънземни, които са част от ВИИК, който главно се асоциира със САЩ, но на практика е глобален. После докладът ще опише втората група от извънземни, които са отхвърлили идеята да се асоциират с ВИИК. Разделението между извънземните групи по този начин помага да изпъкне комплекса на етично-легално-политическите измерения в разбирането как различните извънземни раси избират да се кооперират (или пък не) с ВИИК. Например, дали една извънземна раса е „неприятелска”, ако избере да стане част от ВИИК и по този начин сподели технология с националните агенции за сигурност – нещо, което може да се опише като „взаимно-облагодетелстващи проекти”, които водят до секретност, нарушаване на човешките права и разрушаване на природата в резултат на политиката на „тайното правителство”?

И на същата база дали една раса е „приятелска” ако откаже да участва във ВИИК и по този начин да избере да играе главно наблюдаваща роля, докато огромната част от обществото е експлоатирано от човешките елити и извънземните им партньори в този комплекс? Докато на пръв поглед можем да отговорим с „да” и на двата въпроса, това не трябва да скрива по-дълбоките етично-легални-политически проблеми, които нарастват със съществуването на ВИИК и как да се отнасяме към подобни въпроси.

Разбирането на мотивацията и дейностите на повечето значими извънземни раси ще помогне много в отговора на въпроси за правилните политики, които да се възприемат. Също така ще помогне и на отделните граждани да откликнат адекватно на дилемата, кои извънземни раси допринасят за глобалните проблеми пред които стои човечеството и с кои извънземни раси може да се работи за еволюцията и освобождаването на човечеството.

2. Извънземни раси Сътрудничещи с Военно-Индустриалния-Извънземен Комплекс


Ниските Сиви

Извънземните раси в тази група включват вездесъщите Сиви от звездната система Зета Ретикули и Съзвездието Орион, които са описани в повечето от изследванията за отвличания и които фигурират значително в съобщенията за НЛО-катастрофите. Робърт Дийн включва Сивите като една от расите описани в „Оценката на НАТО” [16]. Полковник Филип Корсо, който е служил в администрацията на Айзенхауер и по-късно оглавява Бюрото за Чуждестранни Технологии в Департамента за Изследване и Развиване на американската армия твърди, че е станал свидетел на тяло на мъртво извънземно от расата на Сивите, прибрано от Розуел през 1947 г. Това което той е видял пасва на класическото описание на 4 фута високо извънземно с голяма глава, големи черни очи с форма на бадем, тънко туловище и тънки ръце и крака [17]. А ето и едно класическо описание на Травис Валтон, който е бил отвлечен от Сивите:

Те бяха много ниски, по-ниски от 5 фута и имаха много големи голи глави и никакви косми. Челата им бяха изпъкнали и много големи. Изглеждаха като фетуси (нероден развит плод). Нямаха вежди, нито мигли. Имаха големи очи – огромни очи – почти целите кафяви с много малко бяло. Най ужасяващото в тях бяха тези очи. О, човече, тези очи направо се взираха в мен [18].

Видните НЛО-изследователи на „отвличания” като д-р Дейвид Джейкъбс, Бъд Хопкинс и д-р Карла Търнър, предоставят детайлни анализи на насилническите аспекти на НЛО-отвличанията [19]. Тези изследователи намират потресаващи доказателства за насилническо третиране на хора взети на НЛО, на жени, които против волята си са станали предмет на генетични програми с цел производство на човешко-извънземни хибриди. Отделно вече зрели хибриди са извършвали унизителни сексуални действия с отвлечени жени. Много изследователи са съгласни, че Сивите са дълбоко въвлечени в развитието на хибридна човешко-Сива раса, която да бъде подходяща като проводник за следващото стъпало на човешката еволюция.

Според полковник Корсо, Сивите са замесени в споразумения с администрацията на Айзенхауер, които висши военни считали като форма на „споразумение за капитулация”, в които Сивите имали разрешение да отвличат цивилни и да „разширяват” своята биологична програма [21]. Клифърд Стон прави разлика между „добри” и „лоши” извънземни и отнася Сивите като част от „лошите момчета”, които извършват явни отвличания и че Американското правителство е несигурно как да съобщи това на обикновените хора.

„Добрите извънземни момчета са... е, добре, аз бих ги определил като номади. Става въпрос за ненамесата в живота на други живи форми и това е вселенски закон. Номадите се съобразяват с това. Сивите обаче нарушават вселенския закон... Мисля че това което се случва сега, е че американското правителство разбра през 1983 г., че те НЕ работят с добрите момчета, но наистина не знаят какво да направят по въпроса [22].

Сивите са много активни в отвличането на хора, генетични експерименти, следене на хора чрез импланти, контрол на съзнанието/програмиране, клониране и създаване на човешки хибриди. Това допринася за системните глобални проблеми като травматизирани хора от отвличания, генетично модифицирани хора, импланти за наблюдение на хора и пасивно население в следствие от хипнотичния контрол на съзнанието/програмирането.


Високи Сиви/Бели

Втората съществена раса от тази извънземна група са „Високите Сиви” описани от Робърт Дийн като „много висока група, като казвам висока имам предвид че са 6-8 понякога до 9 фута високи хуманоиди, но много бледи, много бели и без никакво окосмяване по телата си [23].” Високите Сиви са описани с произход от съзвездието Орион и според д-р Артър Хорн играят надзираваща роля спрямо Ниските Сиви.

Ниските Сиви са надзиравани в техните собствени редици от по-високите 7 до 8 фута Сиви. Всъщност това са Сивите, които извършват „дипломатически” мисии като тайни преговори за договори с лидери на човешките правителства. Както беше споменато Сивите по принцип и ниските 3-4 фута Сиви в частност, са нещо като наемници [24].

Подкрепа за дипломатическата роля която играят „Високите Сиви” идва от Уилиям Купър, бивш съветник в разузнаването на Флотата, който твърди, че е виждал класифицирани документи, в които се вижда че „Високите Сиви” са правили преговорни споразумения с администрацията на Айзенхауер в срещи, които датират от 1954 г.

По-късно през 1954 г. расата на Сивите извънземни с големи носове, която е била в орбита около Земята се приземява във военновъздушната база Холоман. Било е постигнато основно споразумение. Тази раса се идентифицира с произход от планета, която е около червена звезда в Съзвездието Орион, която ние наричаме Битългийз. Те заявили че тяхната планета умира и че в неопределено бъдеще те повече няма да могат да живеят там [25].

Срещата в базата Холоман щата Ню Мексико е била мястото, където е имало допълнителни извънземни срещи с Високите Сиви. През 1972-73 г. например, се твърди че на продуцентите Робърт Еменеджър и Алън Сандлър им е било предложено да видят документален филм от военновъздушната база, който включва срещата с Високите Сиви в базата Холоман през 1971 г. [26] Може да се заключи и че тази раса от „Високи Сиви” е хибридна и представлява смесица на биологичен материал от човеко-изглеждащи извънземни и „Ниски Сиви”.

Когато става въпрос за феномена на „отвличанията”, д-р Дейвид Джейкъбс заключава на базата на изчерпателни анализи на 60 случая, че Високите Сиви изпълняват надзираваща роля [27]. Високите Сиви присъстват при много отвличания, които Джейкъбс е изследвал чрез регресивни хипнотични сеанси на отвлечени и се явяват началници на Ниските Сиви, които пък от своя страна са извършители на повечето отвличания.

Наскоро бивш служител в американските военновъздушни сили публикува своите мемоари, в които разкрива взаимоотношения с различни Високи Сиви, които той нарича „Високи Бели”, заради тяхната много бяла тебеширена кожа и бели коси [28]. Хол бил разпределен във въздушната база Нелис за периода 1965-67 г., където неговото задължение било да използва метеорологични балони за въздушните сили от частта на базата в Индиан Спрингс. Той описва срещите си с „Високите Бели”, които започват през 1965 г. и как той и още един военнослужещ са се справяли с тяхното смущаващо присъствие. Хол описва каталог с инциденти, в които „Високите Бели” тероризирали други военнослужещи, които не ги разбирали, изненадвали ги или ги заплашвали по някакъв начин. Хол например описва един „Висок Бял”, който искал да убие един военнослужещ, който инцидентно ударил с камък неговото дете и счупил ръката му [29]. Инцидентът довел до това че „Високият Бял” заплашил военнослужещият със смърт ако не напусне незабавно и не обещае никога повече да не се връща.

Други военнослужещи имали подобни негативни сблъсъци с „Високите Бели”, при които техните животи били заплашвани ако по някакъв начин плашели децата на „Високите бели” или пък не изпълнявали заповеди точно до последната буква [30].

Трябва да се отбележи, че за тези ужасни последици е било давано разрешение от Пентагона, който следял взаимоотношенията на Високите Бели с Хол и други военнослужещи. Само на Хол било спестено това заплашително отношение тъй като той имал интелекта и куража да общува с „Високите Бели” по приятелски начин. Още повече че както изглежда, той бил спасил живота на едно от децата на „Високите Бели” и това му помогнало да се сприятели с тях и да бъде част от проект, който изучава взаимодействието между хората и Високите Бели [31]. Това е случай, в който Високите Бели показват повече положителни качества, като приятелство и огромни технически познания в техните взаимоотношения с Хол.

Също е важно да се отбележи, че „Високите Бели” първоначално са били видени в пустинната местност Мохаве през 1954 г., което показва че те са свързани със споразумението или споразуменията, които са били постигнати с „Високите Сиви” и администрацията на Айзенхауер през 1954 г. [32] Хол допълнително описва, че редовно ги е виждал в компанията на генерали от военновъздушните сили и други старши чиновници, които зачитали посланическия статус на лидерите на Високите Бели [33].

„Високите Сиви” и/или „Високите Бели” представляват работещ модел на това как „човешкият” и този на Сивите биологични материали, могат да бъдат събрани и следователно играе водеща роля в подпомагането на Ниските Сиви при „взаимодействието им” с човечеството, за да могат да развият подходящи хибридни биологически видове. „Високите Сиви/Бели” сплашват хората в различни описани контакти с тях и се държат като в клинични условия напомнящи на лекар, който извършва експеримент. „Високите Сиви/Бели” най-често са замесени в генетични експерименти, създавайки хибридна човешко-Сива раса, контрол на съзнанието и дипломатически споразумения с правителството в сянка. Глобалните проблеми на които влияние оказват високите Сиви/Бели включват генетично променени хора, импланти за следене на хора и прекалено пасивно население поради хипнотичния контрол на съзнанието. Също имат влияние при решенията на Елита, инфилтрация в агенциите за национална сигурност, както и потъпкването на човешките права на цивилни и военни.


Рептилии

Друга видна извънземна раса в тази група, е описана от Дийн като хуманоиди с влечугоподобни черти и високи 6-8 фута [34]. Рептилоидните извънземни раси са били описвани както родом от Земята, така и от различни звездни системи. Р. А. Булай обширно е анализирал различни исторически източници и твърди, че има значителни доказателства, които да подкрепят заключението, че древната извънземна раса на Рептилиите е заселила Земята и е играла важна роля в създаването на човечеството [35]. Според Томас Кастело, бивш служител по сигурността в Дълси – строго секретно подземно съоръжение, в което има различни извънземни раси, които си сътрудничат с различни американски агенции по сигурността и корпорации – Рептилиите са местни на Земята и работят рамо до рамо с хората и други извънземни раси.

...някои влечугоподобни (Рептилии) са родом от тази планета. Управляващата каста на „извънземните” СА рептилии... Те са били древна раса на Земята и живеят под повърхността... Рептилиите считат себе си за „местните земляни”. Може би те са тези които наричаме „паднали ангели”, а може би не. Както и да е, ние сме считани за „незаконно настанилите се” на планетата... И понеже аз бях старши техник по сигурността в базата в Дълси, трябваше да комуникирам с тях всеки ден. Ако имаше някакъв проблем със сигурността или видео камерите аз бях единствения, който те викаха. А рептилската „работническа каста” извършваше обикновено физическия труд на по-долните нива в Дълси [36].

Според Кастело, ниските нива на Дълси са включвали големи нарушения на човешките права на затворени хора от лидерите на съвместни човешко-извънземни проекти. Уилям Хамилтън – уважаван НЛО-изследовател, който е разследвал както базата Дълси, така и твърденията на Кастело, ги намира за доста правдоподобни:

Може да е безвкусно, за да се възприеме или повярва на историята на Томас. На практика тя изглежда като част от жив кошмар. Има свидетелства, че нещо странно се случва в Дълси. Дали Томас има отговора? Може да има ужасна истина скрита зад продължаващия феномен на НЛО-активност в продължение на десетилетия. Този невероятен феномен трябва да има и невероятно обяснение. Ние може би сме само преден пост на една огромна междузвездна империя [37].

В допълнение на заключението на Хамилтън за твърденията и правдоподобността на Кастело, аз съм написал обширен доклад за базата в Дълси и намерих сведения, които са много съвместими с твърденията на Кастело относно погазването на човешки права, които включват различни извънземни раси. Американски агенции по сигурност и корпорации [38].

Линда Мълтан Хоув – разследващ журналист и НЛО-изследовател интервюира „контактьор/отвличан” с името Джим Спаркс, който твърди че се е срещал с известен брой Рептилии със земен произход [39]. Според Спаркс земните рептилии имат своя собствена и уникална култура и имат контакти с човечеството от хилядолетия. Те също са подпомагали човечеството, но са го използвали и като ресурс. На Спаркс му било казано от рептилиите, че те са постигнали различни тайни споразумения с националните правителства [40].

Твърденията на Спаркс са доста съвместими с опита на друг „контактьор” Оле К., който твърди че се е срещал с женска рептилия – Лацерта и я е интервюирал няколко пъти, като е пуснал интервютата като „Досиетата Лацерта”. Според Лацерта рептилиите, които са се развили на Земята са различни от извънземните рептилии, които периодично посещават Земята [41]. Въпреки че има известен дебат относно достоверността на показанията на Оле К., те са ясни, разбираеми, свързани и съвместими с тези на Спаркс и други изследователи на рептилски видове и си струва да се имат предвид за по-добро разбиране на рептилианските дейности [42]. Според Лацерта, рептилианското виждане относно хората е доста предпазливо, тъй като те виждат хората като примитивна раса, която е „собственост” на други извънземни раси, които са ги заселили на тази планета. Земните рептилии според Спаркс, „взимат/ядат” хора по начин, който не застрашава човешкото присъствие на планетата. Това предполага, че рептилиите следват споразумения „наложени им” от по-силни извънземни раси, които са споменати от Лацерта.

И като обобщение според хора, които имат достъп до вътрешна информация и показания на контактьори които са дискутирани дотук, може да се заключи, че земните рептилии от Земята са въвлечени в дейности като манипулиране на човешките Елити и финансовите институции, въздействат върху религиозните системи от вярвания, милитаризъм и променяне на историята за човешката цивилизация. Систематичните глобални проблеми за които допринасят земните рептилии, включват нарушения на човешки права, корупция на Елита и доминиране над него, контрол върху медиите и корпорациите, религиозна догма, която сее раздори, историческа амнезия и култура на насилие.

 

Драконианци

Най-спорните доклади на контактьори и хора имащи достъп до вътрешна информация са относно извънземната господарска Рептилианска раса описана като Драко-Рептилианци, за които се счита, че произхождат от звездната система Алфа-Дракон, която се намира на 215 светлинни години разстояние от Земята и била някога полярната звезда [43]. Според Алекс Кулиър – Драконианците (или „Драко”) имат две основни касти първата от които е военна каста, която е около 7-8 фута висока и която предизвиква страх в цялата галактика, заради техни бойни способности [44]. Втората каста са „кралската линия” на Драко Рептилианците, която той описва като „Циакарите”, която заради техният предполагаем ръст, психични способности и предполагаеми криле, могат да бъдат объркани с пословичните дракони ако Кулиър е прав:

Драконианците са много голяма на ръст рептилианска раса и са познати още и като „Драко”. Има кралска линия на рептилианската раса позната като Циакар. Те варират от 14 до 22 фута на височина (4-7 метра) и могат да тежат до 1800 паунда (816 килограма). Те имат придатъци като криле и са изключителни същества. Те са невероятно проницателни и изключително умни, а могат да бъдат и много зловещи [45].

Кулиър твърди, че от гледна точка на Драконианците, те са първите интелигентни същества в галактиката и са дали живот на много светове с техни биологични потомства [46], така че Драко-Рептилиите виждат себе си като естествените управници на „контролираните” от Рептилии светове, каквато е и Земята и гледат на хората като по-нисши видове. Драконианците се интересуват от придобиване на ресурсите на Земята и да бъдат уверени, че тези ресурси се използват ефективно.

Изглежда има строга йерархия, която включва Драко-Рептилианците и други извънземни раси, които досега са описани в тази група. Според Томас Кастело Рептилианците от Алфа-Дракон – „Драко” командват земните Рептилианци [47]. А от своя страна земните Рептилианци командват „Високите Сиви”, които пък командват Ниските Сиви. По интересен начин Кастело също описва Драконианската управляваща каста като Циакарите, които са крилати същества и следователно лесно могат да бъдат объркани с дракони. Джеферсън Соуза – бразилски НЛО-изследовател потвърждава съществуването на йерархия засягаща Сивите и Господарската Рептилска раса [48].

Всички извънземни раси описани по-горе изглежда имат известен брой взаимосвързани споразумения помежду си, които имат общи точки със споразуменията между американските агенции за сигурност и Сивите. Драконианците формират (скрития) връх на ВИИК, който контролира информацията и технологията свързана с извънземното присъствие. Драконинците изглежда са много активни в контролирането на човешките Елити, институциите и финансовите системи, насърчават милитаризма, създават климат на оскъдица, борба и несигурност, отвличат хора и манипулират Сивите и други Рептилиански раси. Драконианските дейности спомагат за глобалните проблеми като концентрираното богатство, корумпирани елити и институции, етническо/религиозно насилие, погазване на човешките права и култура на насилие и тероризъм както и организираната престъпност свързана с наркотиците.

Сирианци от Сириус-Б

В допълнение към горните извънземни, има известен брой човешко-изглеждащи извънземни от Сириус-Б, който е част от двойна звездна система. Алекс Кулиър описва извънземните от Сириус-Б както следва:

Културите около Сирису-Б имат много контролираща вибрация. Някои от хуманоидите са червенокожи, други са сиво-жълти, сиво-кафеви, жълто-кафяви или чернокожи. Планетите около Сириус-Б са много бездуховни и обикновено са заселени с влечугоподобни и водни същества... Обществата са повече обсебени от политически мисловни модели, отколкото с духовни качества.

Невероятно, но африканското племе Догони има сложно разбиране за тази елиптична орбита на Сириус-Б около главната звезда – Сириус-А. Това познание е било очевидно дадено на техните предци от напреднали извънземни от звездната система Сириус [50]. Догоните описват Сирианците като земноводни от планета около Сириус-Б, което е съвместимо с твърдението на Кулиър, че една от планетите около Сириус-Б е „главно заселена от влечуги и земноводни същества[51]. Расовите характеристики на хората от Сириус-Б предполагат, че те са потомци от звездната система Вега, която ще бъде описана по-късно.

Престън Никълс твърди, че има вътрешна информация и е участвал в таен проект в Монтоук, който включва известен брой извънземни групи. Независим разследващ намира Никълс за „Много достоверен и надежден свидетел и че неговата информация е проверена многократно до такава степен, че е възможно да се потвърди определена информация” [52]. Хората от Сириус-Б според Никълс играели роля като предоставяли екзотична технология като времево и междуизмерно пътуване на тайните правителствени агенции, свързани както с експеримента Филаделсия, така и с проекта Монтоук [53].

Алекс Кулиър обяснява ролята на тази група извънземни в размяната на технологии с агенциите за национална сигурност: „тези от Сириус-Б са дошли тук и наистина са объркали главите ни и те са онези, които са дали първоначално на нашето правителство технологията за Монтоук[54]. Тази екзотична технология беше предоставена с цел да окуражи агенциите по национална сигурност да развият нападателни военни възможности срещу възможни извънземни заплахи. Тази технологична помощ дори включвала изследвания за биологични оръжия. Според Кулиър, който твърди: „биологичният материал който беше прибавен към вируса Ебола беше даден на правителството от хуманоиди от Сириус-Б. Не знам дали е бил някой от вирусите които са намерили някъде или е бил действително от тях [55].         

Според Даниел Салтър – друг човек разкриващ вътрешна информация с дълга военна служба, която включва период в Националния Разузнавателен Офис, който е свързан с извънземните въпроси, води до тайна организация вътре в Националната Агенция по Сигурност, наречена Разузнавателна Организация за Напреднал Контакт (ACIO) [56]. Според изпусната информация от предполагаемия човек с вътрешната информация на популярния уеб-сайт наречен „Wingmakers”, информация която според Салтър е акуратна, ACIO си кооперира с консорциум от извънземни, за да разработи сложни технологии за пътуване във времето, поради бъдещи извънземни заплахи [57]. Според сайта „Wingmakers”:

Технологията „Чиста Плоча” или („BST”) е форма на пътуване във времето, която прави възможно пренаписването на историята в това което се нарича точки на интервенция. Точките на интервенция са причинни енергийни центрове, които създават основно събитие като разпада на Съветския Съюз или космическата програма на НАСА. „BST” е най-напредналата технология и е ясно, че всеки който я притежава може да се защитава срещу всеки агресор. Помнете че ACIO е била първата организация с достъп до извънземни технологии и натоварена с това как да ги адаптира в нормалното общество, както и за военни цели. Ние сме били изложени на влиянието на извънземни и знаехме за техните планове. Някои от тези извънземни доста са поизплашили ACIO [58].

Изглежда че този консорциум от извънземни включва тези от Сириус-Б, за които има данни че са снабдили Проекта Монтоук с технология за времево и междуизмерно пътуване и са помогнали в разработката на биологични оръжия.

Сирианците не изглежда да са близко свързани със Сивите или Рептилиите, които са основните извънземни групи свързани с технологичните трансфери. Сирианските контакти с тайното правителство изглежда са независима инициатива проектирана да предостави алтернативен източник на извънземна технология. Въпреки това описанието на Кулиър на хората от Сириус-Б които съжителстват в техния свят с Рептилиите, предполага дълбок исторически опит с вторите. Това предполага и че има известна тревога относно размяната на технологии и споразумения със Сивите/Рептилиите и това е основния фактор в усилията на Сирианците.

В заключение тази човешка извънземна група от Сириус-Б е основно активна в програми за размяна на технологии, които помагат на правителството да ги овладее и да ги използва за военни цели. Изглежда се цели да се промотира военна кооперация за потенциални извънземни заплахи срещу Земята, които могат да дойдат от преврат или извънземна интервенция. Глобалните проблеми, за които хуманоидите от Сириус-Б допринасят включва: тайни военни разработки, използване на екзотични технологии и насилие над цивилни, използвани в експерименти за пътуване във времето.

 

Ануннаки

Накрая има сведения за раса от гигантски хуманоиди, които играят роля в заселването на Земята с хора и които периодично се връщат на Земята, за да установят колко ефективно земните ресурси се използват от човечеството и тези извънземни играят роля в „управлението” на човечеството. Те са описани от шумерите като Ануннаки от планетата „Нибиру”, в обширни клинообразни текстове преведени от Захария Сътчин [59]. Тези гигантски хуманоиди очевидно формират главната „основаваща” извънземна раса, която се описва като „богове” в древните митологии и религии [60]. Според записите на шумерите главния бог на Ануннаките е Ану и пантеонът на Ануннаките (група други богове) описани от Сътчин, формират главните фигури в йерархията, които тайно надзирават управлението на човечеството и планетата Нибиру, която периодично се връща в близост до Земята. Според Алекс Кулиър, ето как Ануннаките или „Нибируанците” са произлезли като вид:

Много отдавна, колонии от Сириус-Б и Орионската група са имали проблеми една с друга. За да се постигне мир, е имало сватба между членове на всяка от групите. Жената дошла от Орионската група, в която йерархията включва кралица – матриархалната парадигма. Мъжът бил от Сириус-Б и двамата били считани за кралски особи от своите кръвни линии. От тези генни предпоставки новата раса, която била създадена била наречена с името „Нибиру”, което според това което ми беше казано от Андромедонианският съветник Мораней, означава на орионски език „разделен между двама”. Това е което буквално представляват те – кръстоска между тези от Сириус-Б и тези от системата Орион. Те формирали ново „племе”, което продължило да процъфтява поне стотици хиляди години. Така че те са племе, което се превръща в раса [61].

Изглежда че модела на действие на Ануннаките е да оставя „примитивни” видове като човечеството да процъфтяват на повърхността на планетата, докато по-напредналите раси като Рептилоидните видове формират нещо като „планетен мениджърски екип”, който да стопанисва човечеството по начин, който удовлетворява дълготрайните интереси на Ануннаките, които се връщат периодично да оценят техния „човешки експеримент”. Следователно изглежда че Ануннаките формират един вид регулаторен фактор, който да подсигури земните ресурси и човечеството като цяло, да са отговорно „управлявани”.

Ануннаките имат взаимоотношения със Земните Рептилии на база някакви исторически споразумения за менажиране на човечеството. Изглежда доста вероятно Ануннаките да имат някаква форма на договор с Драконианците за това как последните да се мешат в светове, в които Ануннаките са установили „човешки експерименти”. Накрая също е доста вероятно, някои членове на Ануннаките да са останали тайно на Земята и да са изиграли важна роля в създаването на елитни човешки организации, които да управляват човешките дейности [62]. Тези „споразумения” и/или таен контрол над човешкия Елит, индиректно прави Ануннаките част от ВИИК.

Според Сержант Дийн, Ануннаките са главни играчи в човешките дела и това ще става още по-значимо, когато тяхната родна планета Нибиру се завърне в близост до Земята [63]. Явно завръщането на Ануннаките изглежда като непредвидим фактор, който притеснява агенциите за сигурност, които не знаят как тази раса извънземни ще взаимодейства с глобалното човечество и ВИИК, който е създаден да управлява извънземните дела [64]. Основните дейности на Ануннаките са да оказват влияние на далеко перспективната човешка еволюция чрез елитни групи, системи и институции и чрез намеса в човешкото съзнание. Те изглежда се съревновават с Драконианците за контрол над Земята. Главните глобални проблеми за които те допринасят, включват: доминация на Елита, религиозен фундаментализъм, патриархална глобална култура и култура на насилие.

Основните дейности на различните раси, които си сътрудничат с ВИИК сега могат да бъдат обобщени както следва в Таблица 1.

Извънземни Раси

Основни Дейност

глобални Проблеми

в Резултат

 

Ниски Сиви

(Зета Ретикули и Орион)

Отвличане на цивилни, генетични експерименти, умствено програмиране, следене на хора чрез импланти, клониране и създаване на хибриди между Сиви и хора

Травматизирани „отвлечени”.

Генетично модифицирани хора.

Хора следени с импланти.

Умствено програмирани „отвлечени”.

 

 

„Високи Сиви/Бели”

(Орион)

 

 

Генетични експерименти, създаване на хибридна човешко-Сива раса, контрол на съзнанието и дипломатически споразумения с „правителството в сянка”.

Генетично модифицирани хора.

Хора следени с импланти.

Умствено програмирани „отвлечени”.

Компрометирани политически Елити.

Инфилтрирани агенции по сигурност.

Нарушения на човешките права.

 

Земни Рептилии

(Земя)

 

Манипулиране на човешки Елити, институции и финансови системи, влияние върху религиозните системи от вярвания, милитаризъм и премахване на историята на човешката цивилизация.

Нарушения на човешките права.

Корумпиране на Елита и доминация.

Контрол на медиите и корпорациите.

Разделителна религиозна догма.

Историческа амнезия.

Култура на насилие.

 

Дракониански

Рептилии

(Алфа Драконис)

 

Контролиране на човешките Елити, институции и финансови системи, милитаризъм, създаване на условия за глад, на оскъдица, борба и несигурност, отглеждане на хора с цел храна, манипулиране на Сивите и Земните Рептилии.

Концентрирано глобално богатство и бедност.

Корумпирани Елити и институции.

Етническо/религиозно насилие.

Нарушаване на човешките права.

Култура на насилие и тероризъм.

Търговия с наркотици и организирана престъпност.

 

Сирианци

(Сириус-Б)

 

Участват в програми за размяна на технологии, които насърчават военно сътрудничество за потенциални извънземни заплахи.

Тайно оръжейни разработки.

Използване на екзотични оръжия.

Насилие над цивилни, използвани вексперименти с пътуване във времето.

 

Ануннаки

(Нибиру)

Контролират продължителната човешка еволюция чрез Елитни групи, системи и институции и манипулират човешкото съзнание. Съревновават се с Драконианците за контрол над Земята.

Манипулация на Елита.

Религиозен фундаментализъм.

Патриархална глобална култура.

Култура на насилие.

 


Таблица 1. Извънземни Раси Сътрудничещи с Военно-Индустриалния-Извънземен Комплекс  
Категория: Изкуство
Прочетен: 2151 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 23.06.2012 00:16
image


Днес, след като наши космонавти кацнаха на Луната и когато наши автоматични космически кораби проучват други планети, вече не е невъзможно да вярваме, че някога в миналото по-високо развита извънземна цивилизация е пратила свои космонавти на планетата Земя. Всъщност мнозина популярни писатели предполагат, че древни артефакти като пирамидите и гигантските каменни скулптури са дело на посетители от друга планета.
В тези интересни хипотези обаче няма нищо ново. Дори самите древни народи вярвали, че на Земята са идвали по-висши същества "от небето" - древните богове. Само че популярните писатели не дават отговори. Ако такива същества наистина са идвали на Земята, кога са дошли, как са дошли, откъде са дошли и какво са правили по време на престоя си?
Тук предлагаме да дадем отговори на тези въпроси. С помощта на Стария завет като отправна точка и като привличаме за доказателствен материал единствено текстове, рисунки и артефакти, останали от древните близкоизточни народи, ние ще стигнем по-далеч от интересните въпроси и провокативните предположения. Ще докажем, че в миналото космонавти от друга планета наистина са посещавали Земята.
Ще посочим планетата, от която са дошли тези космонавти.
Ще разчетем сложната древна космология, която по-добре от съвременните науки обяснява как се e появилd Земята и другите планети от Слънчевата система.
Ще разкрием древни съобщения за небесен сблъсък, в резултат на който в орбитата на Слънцето била привлечена външна планета, и ще докажем, че всички древни религии се основават на сведения и почит към този дванадесети представител на нашата слънчева система.
Ще докажем, че тази Дванадесета планета е била родният свят на древните посетители на Земята. Ще представим текстове и небесни карти, свързани с космическите полети до Земята, и ще установим кога и защо са идвали тук.
Ще ги опишем и ще покажем как са изглеждали, как са се обличали, с какво са се хранили, ще дадем представа за техните кораби и оръжие, ще проследим дейността им на Земята, тяхната любов и ревност, успехи и борби. Ще разкрием тайната на "безсмъртието" им.
Ще разгледаме драматичните събития, довели до "сътворението" на човека, и ще разкрием методите, с помощта на които било извършено това. Ще се занимаем с обърканите връзки между човека и неговите божества и ще хвърлим светлина върху истинското значение на фактите, предадени ни в разказите за райската градина, вавилонската кула, потопа, възникването на цивилизацията, трите клона на човечеството. Ще покажем как човекът - надарен биологически и материално от създателите си - прогонил своите богове от Земята.
Ще докажем, че човек не е сам и че бъдещите поколения отново ще се срещнат с носителите на Небесното царство.



Безкрайното начало

На първо място от свидетелствата, с които ще подкрепим заключенията си, сме самите ние. В много отношения съвременният човек - Homo sapiens - е странник на Земята.
Откакто Чарлз Дарвин смаял учените и теолозите на своето време с доказателствата за еволюцията, развитието на живота е проследено назад от човека и приматите, бозайниците и гръбначните, през все по-низши форми до онази точка преди милиарди години, когато се предполага, че е възникнал той.
Но когато стигнаха до тази точка и започнаха да обмислят възможностите за съществуване на живот на други места в нашата слънчева система и извън нея, учените смутено се обърнаха към живота на Земята: неговото място някак си не е тук. Ако е възникнал чрез поредица спонтанни химически реакции, защо е имал само един, а не множество източници? И защо живата материя съдържа твърде малко от химическите елементи, които изобилстват на Земята, и твърде много от онези, които рядко се срещат на нашата планета?
Дали тогава животът на Земята не е бил внесен от другаде?
Мястото на човека в еволюционната верига усложнява загадката. Като откриваха натрошен череп тук, долна челюст там, учените отначало смятаха, че човекът се е появил в Азия преди около петстотин хиляди години. Но с откриването на все по-древни вкаменелости стана ясно, че мелницата на еволюцията се върти много по-бавно. Днес е известно, че първите ни предци са живели преди шеметните двадесет и пет милиона години. Откритията в Източна Африка показват, че преходът към човекоподобни маймуни (хоминиди) е станал преди четиринадесет милиона години. Около единадесет милиона години по-късно се появил първият човек, достоен да бъде класифициран като Homo.
Първото същество, което се смята за наистина човекоподобно - "развитият австралопитек" - обитавало същите райони на Африка преди около два милиона години. Изтекли още милион години до появата на Homo erectus. И накрая, след още деветстотин хиляди години, се стигнало до първия примитивен човек - наречен неандерталец по името на реката, край която за пръв път открили негови останки.
Въпреки че от развития австралопитек до неандерталеца изминали повече от два милиона години, оръдията на тези две групи - остри камъни - са сходни и самите групи (както се предполага, че са изглеждали) не се различавали кой знае колко (обр. 1).
Преди около тридесет и пет хиляди години обаче внезапно и необяснимо, сякаш от нищото, изникнала нова човешка раса - Homo sapiens ("мислещ, разумен човек") - и помела неандерталеца от лицето на Земята. Тези съвременни хора - наречени кроманьонци - толкова много приличат на нас, че ако носеха модерни дрехи, щяха да се изгубят в навалиците на всеки европейски и американски град. Поради великолепното пещерно изкуство, което създали, отначало ги наричали "пещерни хора". Всъщност те скитали по цялата Земя, защото можели да си строят заслони и къщи от камъни и животински кожи.
Милиони години оръдията на човека били просто камъни с подходяща форма. Кроманьонският човек обаче създавал специализирани оръдия и оръжия от дърво и кост. Той вече не бил "гола маймуна", защото се обличал с животински кожи. Неговото общество било организирано - той живеел на кланове с патриархална хегемония. Неговите пещерни рисунки говорят за майсторство и дълбоки чувства, неговите изображения и скулптури свидетелстват за някаква форма на "религия", за почитане на Богинята-майка, която понякога се замествала със символа на лунния полумесец. Той погребвал своите мъртви и следователно трябва да е имал някаква философия за живота, смъртта и може би дори за отвъдното.
Колкото и да е тайнствена и необяснима появата на кроманьонеца, загадката става още по-сложна. Защото с откриването на други останки от съвременния човек станало ясно, че кроманьонецът произхожда от по-древен Homo sapiens, живял в Западна Азия и Северна Африка около двеста и петдесет хиляди години преди него.
Съществуването на съвременен човек едва седемстотин хиляди години след Homo erectus и двестатина хиляди години преди неандерталеца е абсолютно неправдоподобно. От друга страна Homo sapiens представлява толкова далечно звено от бавния еволюционен процес, че много наши черти, като например речта, нямат никаква връзка с по-ранните примати.
Видният специалист по този въпрос професор Теодосиъс Добжански ("Еволюиращото човечество") е особено озадачен от факта, че това развитие става в период, през който Земята преживява ледникова епоха, крайно неблагоприятно време за еволюционна промяна. Той отбелязва, че Homo sapiens не притежава някои качества на по-ранните известни типове и притежава свойства, каквито дотогава не е имало, и заключава: "Съвременният човек има много фосилни далечни роднини, но не и прародители - и затова произходът на Homo sapiens остава загадка".
В такъв случай защо предците на човека са се появили преди около триста хилядолетия, вместо след още два-три милиона години еволюционно развитие? Дали сме били внесени на Земята от другаде или сме били създадени от богове, както твърдят Старият завет и други древни извори?
Днес ни е известно къде е възникнала и как се е развила цивилизацията. Без отговор обаче остава въпросът защо изобщо се е появила. Защото повечето учени неохотно признават, че според всички данни цивилизация все още не би трябвало да има. Не съществува очевидна причина да сме по-цивилизовани от примитивните племена в джунглите на Амазонка или недостъпните части на Нова Гвинея.
Убеждават ни обаче, че тези племена продължават да живеят като в каменната ера, защото са били изолирани. Ала изолирани от какво? Щом са живели на същата Земя като нас, защо не са събрали същите научни и технически знания, които се предполага, че сме придобили ние?
Истинската загадка обаче не е изостаналостта на бушмените, а нашият напредък, защото днес е известно, че с нормалния ход на еволюцията човекът би трябвало да е стигнал до равнището на бушмените, а не до нашето. Трябвали са ни около два милиона години, за да постигнем прогрес в производството на оръдия, от използване на необработени камъни до идеята, че можем да им придаваме по-подходяща за целите ни форма. Защо не са изтекли още два милиона, докато усвоим употребата на други материали, и още десет милиона, за да създадем математиката, инженерството и астрономията? А ето че само петдесет хилядолетия след неандерталеца ние пращаме космонавти на Луната.
В такъв случай очевидният въпрос е дали ние и нашите средиземноморски предци наистина сами сме създали тази високоразвита цивилизация.
Въпреки че кроманьонецът не строял небостъргачи, нито познавал метала, няма съмнение, че неговата цивилизация се е появила внезапно и революционно. Мобилността му, способността му да строи заслони, желанието му да се облича, оръдията му на труда, изкуството му - всичко това говори за внезапна поява на високоразвита цивилизация, прекъснала безкрайното начало на човешката култура, което обхващало много милиони години и напредвало с мъчително бавно темпо.
Макар че нашите учени не могат да обяснят възникването на Homo sapiens и цивилизацията на кроманьонеца, вече няма съмнения къде е произлязла тази цивилизация: в Близкия изток. Платата и планините в полудъгата от планината Загрос на изток (на днешната граница между Иран и Ирак) през Арарат и Таурус на север и после на югозапад към хълмистите земи на Сирия, Ливан и Израел, изобилстват с пещери, в които са се съхранили свидетелства от праисторически, но съвременен човек (обр. 2).
Една от тези пещери, Шанидар, се намира в североизточната част на този полумесец. Днес през студените зимни месеци в местните пещери търсят убежище за себе си и стадата си кюрдски племена. Така се случило и през една зимна вечер преди четиридесет и четири хиляди години, когато седемчленно семейство (включително едно бебе) се скрило в Шанидар.
Техните останки - очевидно са ги затрупали падащи скали - били открити през 1957 г. от Ралф Солецки, който търсел следи от древни хора в района. Находката надхвърляла очакванията му. С разкопаването на пластовете станало ясно, че пещерата съхранява ясни свидетелства за обитаване от около 100000 до 11000 г. пр. Хр.
Анализът на тези свидетелства дал също толкова изненадващи резултати, колкото и самата находка. Оказало се, че в човешката култура не се наблюдава развитие, а упадък. Започнали от определено равнище, следващите поколения не повишили, а понижили стандартите на цивилизован живот. И от около 27000 до 11000 г. пр. Хр. населението намалява и се стига до пълно обезлюдяване. Предполага се, че поради климатични причини човекът напуснал целия район за около шестнадесет хилядолетия.
И после към 11000 г. пр. Хр. "мислещият човек" се появил с нова сила и на необяснимо по-високо равнище.
Сякаш невидим треньор наблюдавал неуспешната човешка игра и пратил на терена нов, по-добре подготвен отбор, който да смени уморените играчи.

В продължение на милионите години на това безкрайно начало човекът бил дете на природата - прехранвал се, като събирал диворастяща храна, убивал животни, ловял птици и риба. Ала тъкмо когато селищата му започвали да оредяват, тъкмо когато изоставял обиталищата си, когато материалните и художествените му постижения изчезвали - тъкмо тогава изневиделица, без очевидна причина и без какъвто и да е предварителен период на постепенна подготовка - човекът станал земеделец.
Р. Дж. Бредууд и Б. Хау ("Праисторически проучвания в Иракски Кюрдистан") обобщават трудовете на множество известни специалисти по въпроса и според тяхното заключение генетичните изследвания потвърждават археологическите находки и не оставят съмнение, че земеделието е възникнало точно там, където по-рано се е появил мислещият човек с първата си примитивна цивилизация: в Близкия изток. Вече е известно, че земеделието се е разпространило по целия свят от този близкоизточен полумесец с планини и плата.
С помощта на модерни методи за радиовъглеродно датиране и растителна генетика мнозина изследователи от различни научни области единодушно стигат до извода, че първият земеделски успех на човека е култивирането на пшеницата и ечемика, навярно чрез одомашняване на див вид жито. Макар да приемат, че човек все пак някак сам се е научил да одомашнява и отглежда диви растения, учените продължават да са озадачени от множеството други жизненоважни за оцеляването и развитието на хората растения, които продължават да излизат от Близкия изток. Сред тях в непосредствена последователност са ядивните зърнени култури просо, ръж и шпелта, ленът, от които се получава влакно и масло, както и различни овощни храсти и дървета.
Във всеки случай растенията несъмнено били одомашнени в Близкия изток хилядолетия преди да стигнат до Европа. Този район сякаш представлявал нещо като генетична ботаническа лаборатория, насочвана от невидима ръка, която постоянно създавала нови домашни растения.
Учените изследвали произхода на гроздето и установили, че култивирането му е започнало в планините в Северна Месопотамия, Сирия и Палестина. Нищо чудно. Старият завет ни разказва, че Ной "насади лозе" (и дори се напил с вино от него), след като водите на потопа се отдръпнали и Ковчегът спрял на планината Арарат. Така, подобно на учените, Библията поставя началото на култивирането на грозде в планините на Северна Месопотамия.
Ябълки, круши, маслини, смокини, бадеми, шамфъстък, орехи - всички те произхождат от Близкия изток и оттам се разпространили в Европа и други части на света. Не може да не си спомним, че Старият завет с няколко хилядолетия по-рано от учените посочва точно този регион като първата овощна градина на света: "И насади Господ Бог рай в Едем, на изток... И направи Господ Бог да израстат от земята всякакви дървеса, хубави наглед и добри за ядене..."
Общото местонахождение на "Едем" определено било известно на библейските поколения. То е "на изток" - на изток от земята на Израил. Тази земя била напоявана от четири големи реки, две от които са Тигър и Ефрат. Не може да има съмнение, че книга Битие поставя първата овощна градина в платата, откъдето извират тези реки, в Североизточна Месопотамия. Библията и науката са напълно единодушни.
Всъщност, ако прочетем оригиналния еврейски текст на Битие не като теологически, а като научен текст, установяваме, че той също точно описва процеса на одомашняване на растенията. Науката ни съобщава, че процесът преминал от диви треви до диви житни и култивирани житни растения, последвани от овощни храсти и дървета. Точно този процес подробно е разкрит в първата глава на книга Битие:

"И рече Бог: да произведе земята злак, трева, що дава семе (по свой образ и подобие), и плодно дърво, що дава според рода си на земята плод, чието семе си е в него. Тъй и стана. И произведе земята злак, трева, що дава семе по свой род (и подобие), и (плодно) дърво, що дава (на земята) плод, чието семе си е в него според рода му."

По-нататък Битие разказва, че след като бил изхвърлен от райската градина, човекът трябвало да се труди здраво, за да отглежда храната си: "с пот на лицето си ще ядеш хляба си" - казал Господ на Адам. След това "Авел стана пастир на овце, а Каин беше земеделец". Човекът, разказва Библията, станал скотовъдец скоро след като станал фермер.
Учените са напълно съгласни с тази библейска последователност на събитията. В своя анализ на различните теории за одомашняването на животните Ф. И. Цойнър ("Одомашняване на животните") подчертава, че човекът не може да е "придобил навика да държи животни в плен или ги одомашнява преди да стигне до етапа на живот в сравнително големи социални единици". Такива уседнали общества, задължително условие за одомашняване на животни, се появили след прехода към земеделие.
Първото одомошнено животно било кучето, при това не непременно като най-добър приятел на човека, а навярно и за храна. Смята се, че това е станало около 9500 г. пр. Хр. Най-древните скелетни останки от кучета са открити в Иран, Ирак и Израел.
Овцете били одомашнени приблизително по същото време - в пещерата Шанидар има останки от овце, датиращи от около 9000 г. пр. Хр., които показват, че всяка година голям процент от агнетата били убивани за храна и кожа. Скоро след това били одомашнени козите, които също давали мляко, свинете и едрият рогат добитък.
Във всеки случай одомашняването започнало в Близкия изток.
Внезапната промяна в хода на човешкото развитие, настъпила около 11,000 г. пр. Хр. в Близкия изток (и около две хилядолетия по-късно в Европа), кара учените да описват това време като край на старокаменната епоха (палеолит) и начало на нова културна ера, среднокаменната епоха (мезолит).
Това наименование е подходящо единствено ако се разглежда главната суровина на човека - която продължава да е камъкът. Неговите жилища в планинските райони все още се строяли от камък, неговите общества били защитени от каменни стени, неговото първо земеделско оръдие - сърпът - било направено от камък. Той почитал или пазел мъртвите си като покривал и украсявал гробовете им с камъни, правел каменни изображения на висшите същества или "богове", към чиято благожелателна намеса се стремял. Едно такова изображение, открито в Северен Израел и датиращо от IХ хил. пр. Хр., представлява глава на "бог", защитена с раиран шлем и с някакъв вид "очила" (обр. 3).
Като цяло обаче е по-подходящо да определим епохата, започнала около 11000 г. пр. Хр., не като среднокаменна, а като Епоха на одомашняването. Само за три хиляди и шестстотин години - само миг от гледна точка на безкрайното начало - човекът станал земеделец и били одомашнени диви растения и животни. После започнала нова епоха. Нашите учени я наричат новокаменна (неолит) - но този термин е напълно неподходящ, защото главната промяна, настъпила към 7500 г. пр. Хр., е появата на керамиката.
Поради причини, които все още убягват на учените - но които ще се изяснят по-нататък в нашия разказ за праисторическите събития, - през първите няколко хилядолетия след 11000 г. пр. Хр. пътят на човека към цивилизацията бил ограничен в платата на Близкия изток. Откриването на многобройните приложения на глината станало успоредно със спускането на човека от неговите планински обиталища в по-ниските наносни низини.
Към VII хил. пр. Хр. близкоизточната дъга на цивилизацията изобилствала на керамични култури, които произвеждали огромни количества съдове, накити и фигурки. Към 5000 г. пр. Хр. Близкият изток произвеждал глинени и керамични предмети с великолепно качество и фантастичен вид.
Но развитието отново забавило ход и археологическите проучвания свидетелстват за масов упадък към 4500 г. пр. Хр. Керамиката станала по-проста. Каменните съдове - реликва от каменната епоха - пак станали повече. В селищата се откриват по-малко останки. Някои от тях, които дотогава били керамични центрове, постепенно били изоставени, изчезнали цели клонове на керамичното производство. Според Джеймс Мелаарт ("Най-древните цивилизации на Близкия изток") "се наблюдава общо обедняване на културата" - някои селища явно носят следи на "новата, белязана с бедност фаза".
Човекът и неговата култура очевидно били в упадък.
После - ненадейно, неочаквано и необяснимо - Близкият изток преживял разцвета на най-великата цивилизация, цивилизация, в която твърдо се корени нашата.
Тайнствена ръка за пореден път измъкнала човека от дъното и го издигнала на още по-високо равнище на култура, знание и цивилизация.
Категория: Изкуство
Прочетен: 4793 Коментари: 2 Гласове: 7
Последна промяна: 10.06.2012 00:13
07.06.2012 14:55 - inverting
image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1403 Коментари: 0 Гласове: 1
03.06.2012 11:54 - earth

image
Повечето пророци и коренни народи по света предсказват, че Земята и човечеството ще преживеят „велика промяна". Ние смятаме, че в крайна сметка тя ще се прояви като планетарна смяна на измеренията и преход към ново ниво на съществуване, свързано с промяна на съзнанието и преминаване към Христовото или единното съзнание. В последната глава подробно ще разгледаме глобалните процеси. Ще се съсредоточим върху същността на прехода към следващото измерение, за да извлечем достатъчно мъдрост и да я приложим в днешния си живот. Така великата промяна ще протече по-хармонично. Осмислянето й ще ускори духовното ни израстване и ще ни помогне да използваме ефективно времето, което ни остава на тази красива планета.

Междупространствен преход означава, че една планета или някакво космическо тяло се прехвърля от едно измерение в друго. В нашия случай става въпрос за издигане от трето в четвърто измерение. Точно това предстои на планетата като цяло и на всички нейни обитатели. Американските индианци вярват, че скоро ще извършим преход от четвъртия в петия свят, предшестван от така наречения Ден на пречистване. Разликата в „номерацията" се дължи на факта, че те разглеждат Пустотата като отделен свят и започват да броят от нея. Следователно, третото измерение за Мелхизедеците и четвъртото за индианците е едно и също.

Ако пожелаете, вие бихте могли да осъзнаете същността на прехода към следващото измерение или новия свят. Въпреки че процесът вероятно ще бъде много кратък, можем да разберем през какви промени ни предстои да преминем. Така ще повдигнем завесата и ще си обясним защо на този свят се случват определени събития, което на свой ред ще внесе яснота в ума и сърцето, така необходими, докато преживяваме трансформацията.

Общ поглед върху смяната на измеренията

Ето какво се случва обикновено при планетите от нашата галактика: отначало магнитното поле отслабва и става неустойчиво, следва срив на обитаващите ги цивилизации и накрая настъпва последната фаза. По правило тя продължава най-малко три месеца и не повече от две години. През този период обществото започва да се разпада и става опасно дори просто да си жив. Разрушават се всички системи, които поддържат съществуването му, и навсякъде настъпва хаос. Тъкмо за тези времена се подготвят повечето религиозни системи, например, мормоните. Тогава ние все още се намираме на Земята в трето измерение, но на практика предстои да преминем в четвъртото.

Следва периодът от 5-6 часа непосредствено преди началото на междупространствения преход. Той е много особен, защото четвъртото измерение започва да прониква в третото. Тогава започваме да подозираме какво всъщност ни очаква.

Но когато започне истинският преход, няма място за съмнения. Ще се наблюдават специфични промени на цветовете и формите, които трудно ще се поберат в умовете на повечето хора. От този момент нататък ще напуснем третото измерение. Вероятно тогава ще се измести и оста на въртене на Земята, но ние няма да разберем това, защото на практика ще се окажем в ново пространствено-времево измерение. Разбира се, съществуват и други варианти на прехода, но обикновено той протича по този начин.

След като преминем през Пустотата, ще навлезем в четвърто измерение. Животът на Земята ще се промени кардинално, Възкресение, извисяване, окончателна смърт - всичко това се отнася до предишната фаза. Оттук нататък започва раждането в новия свят.

Приведеният по-долу сценарий разказва подробно как обикновено става преходът към други измерения във Вселената, но Земята е особен случай. Най-напред ще ви опиша нормалната трансформация, т. е. как би трябвало да протече естественият процес, но при нас почти сигурно няма да стане точно по този начин. Историята може да промени своя ход и да се развие съвсем различно от това, което сега ще ви разкажа. Зависи от любовта ни един към друг като планетарна раса от човешки същества. Накрая ще ви представя една алтернативна хипотеза. Твърде рано е да предвидим дали точно така ще се случи, но това е една от възможностите

Първите Признаци

Първият признак за началото на прехода към друго измерение е рязкото отслабване на геомагнитното поле. На учените е известно, че през последните 2000 г. - от времето на Исус - то непрекъснато спада, но от 500 г. насам отслабва доста по-забележимо. С наближаването на прехода то сякаш започва да полудява - това вече е регистрирано. Летищата по цял свят непрекъснато коригират позицията на северния магнитен полюс, за да могат да ползват автоматичните си уреди. През последните 30 г. се наблюдават много странни промени в геомагнитното поле. Птиците не мигрират до обичайните си места. По време на прелетите ятата следват магнитните линии, но те вече не са същите. Според мен, по тази причина делфините и китовете излизат на брега - при миграцията си те се ориентират като птиците. Много от магнитните линии по-рано са заобикаляли покрай бреговете, но сега водят право към сушата. Китоподобните ги следват и засядат в пясъците. Накрая геомагнитното поле вероятно ще спадне до нула. Това се е случвало многократно в земната история.

Ако стане така, събитията могат да се развият по няколко сценария. Полето може да се преобърне и полюсите да сменят местата си. Или след като достигне до точка нула, да се възстанови старата конфигурация, но по съвсем друга ос. Магнитното поле би могло да се измести по различни начини, но за вас и ва­шето извисяване това едва ли ще има голямо значение. Вие вече няма да сте тук, на това ниво на земното измерение, затова една ли ще преминете непосредствено през този процес.

Наблюдават се и други, по-фини енергийни промени, например честотата на Шуман (основната резонансна честота на планетата Земя), които ще настъпят преди самия междупространствен преход, но най-големи са геомагнитните. Няма да ви говоря за резонанса на Шуман, тъй като правителството на САЩ се старае с всички сили да отрече, че с него става нещо. Ако искате да знаете цялата истина, потърсете материали от Германия или Русия, защото и двете страни разполагат с информация по въпроса, която напълно противоречи на американската позиция. Освен това можете да се запознаете с книгата на Грег Брейдън. Той е доста по-осведомен и честен.

Особеното значение на геомагнитното поле е свързано с въздействието му върху човешкия мозък, при условие че то спадне до нула и остане в това положение повече от две седмици. В зората на космическите полети руснаците забелязали, че когато космонавтите се намирали извън земното магнитно поле повече от две седмици, те буквално полудявали. Точно това се е случило и след Падането, когато потънала Атлантида - хората изгубили паметта си и се държали като ненормални. Очевидно то поддържа нашата памет цяла и здрава, подобно на магнетофонна лента, и това е свързано с нашите емоционални тела. Затова руснаците изобретили малки устройства, които космонавтите носели на коланите си, за да поддържат нормално електромагнитно поле около себе си, докато са в околоземното пространство. Сигурен съм, че и НАСА е направила същото.

На пръв поглед изглежда странно, че геомагнитното поле въздейства върху нашите емоции, но помислете какво се случва при пълнолуние. Луната го променя съвсем незначително и все пак последствията са очевидни. Проверете полицейските доклади в повечето големи градове по света за дните преди, по време и след пълнолуние. През тези три дни се регистрират повече убийства, изнасилвания и тежки престъпления в сравнение с всички останали. Но когато магнитното поле слезе до нула, проблемът става много по-сериозен. Дори движението на фондовите борси по света се базира върху човешките емоции, така че представете си до каква повсеместна бъркотия може да доведе силното колебание на земното магнитно поле, особено ако продължи повече от две седмици.

Периодът Преди Прехода

Обикновено той продължава от три месеца до две години. Отличава се най-вече с това, че поради промените в геомагнитното поле хората започват да се държат като луди. Това води до разпадане на социалните системи по света. Фондовите борси се сриват, правителствата стават недееспособни и обя­вяват военно положение, но това не помага, защото и военните имат същите проблеми. Процесът се съпровожда от недостиг на храни и пълна безпомощност. На всичкото отгоре повечето хора полудяват и се хващат за оръжието. На Земята не остава нито едно сигурно място.

Обаче благодарение на изключителната помощ от страна на нашите духовни извънземни братя и поради невероятната промяна на съзнанието, която успяхме да постигнем, сега имаме чудесната възможност да не изживяваме такъв опасен период, а дори и да се наложи, той ще трае много кратко. Всъщност няма да се учудя, ако изобщо не получим никакво предупреждение, освен онези 5-6 часа, за които ще говорим по-нататък.

Ако искаме да се подготвим за този момент на физическо ниво, ще започнем да копаем скривалища в земята и да се запасяваме с продукти и други вещи поне за две години. Обаче ако се скрием в него по време на събитието, изобщо няма да излезем оттам. Защо? Защото междупространственият преход ще пренесе земното съзнание на ново равнище - на място, където не съществува третото измерение или нашата обичайна реалност. Щом преходът започне, триизмерният свят ще си отиде, затова няма смисъл да копаем землянки и да се запасяваме с продукти с надеждата, че когато всичко свърши, ще излезем оттам и ще продължим нормалния си живот.

Доста хора неотдавна постъпиха точно така в очакване на компютърния срив при настъпването на 2000 г. В това няма нищо лошо, но трябва да разберете, че така няма да се спасите. Никаква физическа подготовка няма да ви помогне в по-висшите измерения. Успехът ви ще зависи от духовната ни осъзнатост и най-вече от вашия характер. Да, от характера. След малко ще ви обясня.

Последните 5-6 часа преди прехода

От нормална гледна точка тази фаза е доста странна. Индианците от племето таос, където съм се родил при първото си идване на Земята, са получили указания да влязат в своите пуеблоеи (каменни жилища), да спуснат завесите, да не поглеждат навън и да се молят. Ако надникнат през прозореца, могат да се изплашат, а точно това не бива да се случва.

През тази фаза се наблюдават странни явления. Двете измерения започват да се наслагват едно върху друго. Седите си в стаята и изведнъж пред вас просто от въздуха се появява нещо, което не се побира в ума ви - някакъв обект от четвъртото измерение, който не се вписва в разбиранията ви за реалността. Цветовете са просто немислими. Те са изключително ярки и сякаш греят отвътре със собствена светлина. Като че ли цветът не се отразява, а по-скоро се излъчва от странния обект. А самият тон има необясними за вашия ум форми. Предметите от четвъртото измерение не приличат на нищо видяно досега. Но всичко е наред; това е естествено явление.

Горещо ви препоръчвам да не докосвате тези предмети Иначе мигновено ще бъдете засмукани в четвъртото измерение По-лесно ще ви бъде да не бързате толкова много. Ако все пак не успеете да го избегнете - какво пък, значи такава е волята Божия.

Изкуствените Материали и Луциферните Мисъл - Форми

Следващият феномен, който вероятно ще наблюдавате, се отнася до природата на реалността, в която живеем - творението на Луцифер. Първичната реалност е създадена така, че всичко в нея е свързано и се развива според Божествения план. Но в реалността на Луцифер има много изкуствени предмети, произведени с помощта на технологиите. Ако не са направени от природни материали, те няма да могат да преминат в четвъртото измерение, а ще се разпаднат до първоначалните си елементи. Синтетичните материи също биха могли да се изпратят в следващото ниво, но за целта трябва да се създаде особено енергийно поле, което да ги задържа цели.

Нещо повече, изкуствените обекти имат определена степен на стабилност. Някои от тях не са много далеч от естествените, например стъклото. То е просто разтопен пясък. Но други ма­териали, като съвременните пластмаси, са твърде откъснати от природата и това ги прави много нестабилни. Така че, по време на 6-часовата фаза на прехода някои синтетични предмети ще се разтопят или ще се разпаднат по-бързо от други в зависимост от устойчивостта си. Автомобилите са направени от пластмаса и други изключително нестабилни материали, затова те до голяма степен ще се разрушат и частично ще се разпаднат до първичните си елементи. Затова и повечето от съвременните жилища няма да бъдат безопасни по време на прехода.

Индианците таос-пуебло знаят как точно ще протече този процес, затова много отдавна са забранили използването на съвременни строителни материали в своите пуеблоси. Извън селищата си те строят летни къщи от изкуствени материали, но са инструктирани да се върнат в древните си домове в Деня на пречистването. Някои пуеблоси имат прозорци, но тъй като по-рано те са били без дограма и стъкла, няма да бъде голяма загуба, ако се разрушат. Всичко останало е построено от глина, слама, камък и дърво. Така че индианците няма да имат никакви проблеми.

Следователно, когато събитието настъпи, най-добре е да се намирате сред природата, а ако не можете, значи такава е волята Божия. Аз не бих се притеснявал по този повод. Само ви информирам, за да разберете кога започва преходът.

Ще обясня малко по-подробно. Синтетичните предмети фактически са просто мисли, създадени от и чрез експеримента на Луцифер. Те не съществуват в първичната реалност. Сигурно ви е трудно да ги възприемете просто като мисли. По-добре да ги наречем „мисъл-форми". Те идват от мястото, което индуистите наричат „ментален план" - от по-високо измерение - и бавно се процеждат надолу през нивата, докато спрат тук, в трето измерение.

От човешка гледна точка някой измисля нещо, представя си го и после търси как да го осъществи. Хората го сътворяват по един или друг начин и го материализират на Земята. Няма значение дали става въпрос за един човек, или за група. Онзи (или онези), който го изработва, не притежава този предмет на земно ниво, дори да се смята за негов създател. Той се удържа цял с помощта на нашата третоизмерна човешка решетка около планетата. Това е решетката на съзнанието на всички хора в това измерение. Ние живеем в една реалност по „взаимно съгласие", поддържана от обща решетка, затова ако някой умре, създаденият от него обект продължава да съществува. Но ако цялата решетка се разруши, обектите ще се разпаднат до елементите, от които са направени, и от тях няма да остане и следа. А преди или по време на прехода тя със сигурност ще изчезне.

Очевидно хората, които отсега започват да полудяват поради промените в геомагнитното поле, ще се почувстват още по-зле, като видят как се разпада реалността на Луцифер и как предметите започват да изчезват или да се разрушават. За щастие това ще трае по-малко от 6 часа.

Според Едгар Кейси и други ясновидци, на Земята са живели много други напреднали цивилизации, но от тях не са останали почти никакви следи. Вече обяснихме по каква причина. Синте­тичните им материали не са преминали през последния междупространствен преход преди 13000 г. или по-раншните. При всяко издигане до следващото измерение Бог разчиства околната среда на първичната реалност.

Ако тук пристигне някоя високоразвита извънземна цивилизация и поиска да построи нещо (например пирамида), която да се запази десетки хиляди години, няма да използва високо технологични метали, като неръждаема стомана, например. Ще се ограничи с природни материали, взети от самата планета, които са много по-здрави и надеждни. Така пирамидата ще устои на всички естествени междупространствени преходи, през които преминава всяка планета. Тук не става въпрос за ограничените възможности на каменната ера, а за много разумно решение - това е истината.

Освен това, високоразвитите извънземни цивилизации твърде внимателно следят да не оставят никакви следи от посещението си. Те или вземат телата си със себе си, или ги унищожават, за да не нарушават галактическия закон за ненамеса.

Планетарните Преходи

Всеки човек, живял някога на Земята, вече е преживявал прехода. Няма как иначе - щом е попаднал тук. Това е неоспорим космически факт. Когато и откъдето и да сме дошли, е трябвало да преминем през Великата Пустота, за да стигнем дотук (освен ако не идваме някъде съвсем отблизо), следователно сме сме­нили измеренията. В деня, в който сме се родили като бебета на Земята, сме преживели междупространствен преход. Преминали сме от един свят в друг, но сме го забравили поради непълноценната човешка памет.

И тъй като не помним, че сме се раждали в други измерения, сме си наложили невероятни самоограничения. Например, смятаме, че не можем да пътуваме надалеч, защото разстоянията в нашата реалност са толкова големи, че не сме в състояние да ги преодолеем. Дори не можем да напуснем Слънчевата система, затова при днешното състояние на съзнанието сме се превърнали в затворници в собствения си дом.

Не е ли така според вас? Разбира се, от гледна точка на общоприетия възглед за пространството и времето пътешествията на дълги разстояния с обикновен космически кораб са невъзможни. Учените вече са стигнали до това заключение. Но мисълта, че никога няма да напуснем пределите на Слънчевата система, е доста обезкуражаваща. Нужни са 115 милиона години, за да се достигне до най-близката звезда (Алфа Кентавър - на около 4 светлинни години от нас) със съвременната космическа техника. Хората не живеят толкова дълго, а при това говорим за най-близката звезда. Би било просто невъзможно да навлезем и дълбокия Космос. За да успеем, трябва да променим представите си за времето и пространството.

Както вече казахме, проблемът ни е в това, че познаваме само времето и пространството; почти напълно сме изгубили представата си за измеренията. Но тъй като всичко на този свят е съвършено, паметта ни започна да се възвръща днес - тъкмо когато пи е нужно. Спомените изникнаха най-напред в сънищата и мечтите ни, после се появиха в киното. Филми като „Стар Трек", „Контакт", „Сфера" и много други разработват идеята за различните измерения. Ние ще си спомним, защото Бог е с нас.

Хайде да го направим. Ще ви разкажа какво се случва обикновено при междупространствения преход. Ще ви запозная с личния си опит, но на практика може да бъде малко по-различно, защото Вселената непрекъснато експериментира. Може би някои биха предпочели да го чуят като разказ, но смятам, че е по-добре да ви представя нещата в истинския им вид.

Реално преживяване на планетарния преход

Не забравяйте, че това, което сега ще ви разкажа, може да с прочете във всеки галактически учебник. Така се развива нормалният сценарий. Някои от детайлите не са едни и същи, защо и животът е гъвкав, но като познавате нормалния процес, ще схванете и оттенъците.

Сега човечеството навлиза в новото хилядолетие и Висшите учители смятат, че в навечерието на прехода ще има твърде малко насилие, защото вече сме извървели голяма част от пътя. Свършили сме чудесна работа, помагайки на новото съзнание да се роди! Затова сега ви казвам: отпуснете се и не се безпокойте. Радвайте се на трансформацията. Когато почувствате съвършенството на живота, ще се превърнете в онова малко бебе, към което може би сте мечтали да се върнете. Знайте, че ще се погрижат за вас и че събитието се ръководи от чистата любов. Този енергиен прилив е много по-могъщ от вас, затова спокойно се оставете на потока на живота и просто бъдете.

Най-вероятно ще избегнем периода на хаос, който продължава от три месеца до две години. Според прогнозите, времето преди прехода ще бъде изключително кратко и с минимални разрушения. Очакват се малко или почти никакви предупредителни сигнали, освен през последните 5-6 часа. Най-вероятно една сутрин ще се събудите като обикновен човек и още преди залеза ще се окажете новородено бебе в съвършено различен свят.

Шестте Часа Преди Прехода

Нека разгледаме последните шест часа. Събуждате се в ясната прохладна утрин в чудесно настроение. Ставате от леглото и се чувствате малко особено - някак олекнали. Решавате да се изкъпете. Пускате крана и чакате да се напълни ваната, но усещате нечие присъствие зад гърба си. Обръщате се и виждате нещо голямо, светещо в необикновени ярки цветове, което плува покрай стената на около метър над пода. Докато се чудите какво става, отникъде се появява още едно по-малко нещо и двете започват да кръжат наоколо.

Изхвръквате от банята и влетявате в спалнята, обаче тя цялата е пълна с такива малки странни нещица. Отначало мислите, че полудявате или че развивате мозъчен тумор, който уврежда възприятията ви, но изобщо не е така. Внезапно подът пред вас се разцепва и цялата къща започва да се накланя. Тичате на двора, където всичко изглежда нормално - само дето е пълно с онези невероятни неща, които си летят насам-натам.

Решавате да седнете и да не мърдате. Спомняте си за Мер-Ка-Ба и започвате да дишате осъзнато. Отпускате се в праничния поток, който тече през тялото ви. Огромната въртяща се Мер-Ка-Ба ви обгръща с усещане за топлота и безопасност. Концентрирате се и чакате, защото онова, което предстои да се случи, е благословено от Бог. Няма нужда да ходите никъде. Предстои ви най-удивителното пътешествие, което можете да си представите. То е древно и същевременно съвършено ново. То е нещо прекрасно и вие се чувствате фантастично. Чувствате се по-живи от когато и да било по време на съществуването си в обикновената земна реалност. Всеки ваш дъх е изумителен.

Хвърляте поглед към поляната, откъдето се надига блестяща червеникава мъгла, която сякаш излъчва собствена светлина. Постепенно тя запълва пространството около вас и не след дълго ви обгръща изцяло. Тя всъщност не прилича на обикновената мъгла, каквато сте виждали досега. Струва ви се, че е навсякъде, дори я дишате.

В тялото ви се появяват странни усещания. Не неприятни, просто необичайни. Забелязвате, че червената мъгла бавно се превръща в оранжева. Малко след това тя вече е жълта. Жълтото бързо става зелено, после синьо, пурпурно, виолетово, накрая ултравиолетово. После в съзнанието ви избухва мощен взрив от чиста бяла светлина. Тя не просто ви обгръща - сякаш вие самите сте тази светлина. За вас не съществува нищо друго на света.

Последното усещане продължава дълго. Бавно, много бавно бялата светлина става прозрачна и отново започвате да виждате мястото, където седите. Само че всичко изглежда метално, сякаш е направено от чисто злато - дърветата, облаците, животните, къщите, другите хора - освен вашето тяло, което може и да бъде, а може и да не бъде златно.

Почти незабележимо златната метална реалност става прозрачна. Постепенно всичко заприличва на златно стъкло. Можете да виждате през стените; гледате как зад тях се движат хора.

Пустотата - Три Дни Тъмнина

Накрая златната метална реалност започва да се замъглява и да чезне. Яркото злато помътнява и постепенно губи блясъка си, докато накрая целият свят потъва в черен мрак. Тъмнината ви обгръща отвсякъде и старият ви свят изчезва завинаги. Вече не виждате нищо, дори тялото си. Осъзнавате, че стоите стабилно, но същевременно сякаш плувате във въздуха. Светът, който познавате, вече го няма. Не се бойте. Няма причина за страх. Всичко е напълно естествено. Навлезли сте в Пустотата между третото и четвъртото измерение - Пустотата, откъдето всяко нещо е дошло и където трябва да се върне. Навлезли сте в прохода между световете. Тук няма звук и светлина. Няма никакви сетивни възприятия. Няма какво друго да правите, освен да чакате и да усещате благодарност, че сте се съединили с Бог. Вероятно в този миг ще заспите. Това е нормално. Ако останете будни, ще ви се стори, че е изминало много, много дълго време. На практика продължава само три дни.

За да бъдем съвсем точни, този преход трае от два дни и четвърт (най-краткият известен досега) до около четири дни (най-дългият от всички). Обикновено минават около три денонощия и половина. Разбира се, тук говорим за земни дни, но това време е субективно, а не реално, защото времето - такова, каквото го познаваме - не съществува. Сега се намирате в „края на времената", за който говорят майте и много религиозни и духовни течения.

Новото раждане

Следващото преживяване е твърде шокиращо. Носили сте се в мрака на нищото около три дни, макар че на някаква част от вас може да са й се сторили хиляди години. После съвсем неочаквано, само в един миг, целият свят избухва в ярка бяла светлина. Просто ослепителна. Най-ярката бяла светлина, която някога сте виждали. Ще мине доста време, докато очите ви свикнат и успеят да понесат блясъка й.

Най-вероятно това преживяване ще ви се стори съвършено ново - всъщност току-що се родихте в една нова реалност. Вие наистина сте малко бебе. Също както при раждането ви на Земята - идвате от едно тъмно място и излизате на светло; донякъде сте заслепени и не знаете какво, за Бога, става тук. Усещането е почти същото. Поздравления! Току-що се родихте в блестящия нов свят!

Когато се адаптирате към ярката светлина, за което е нужно време, започвате да виждате цветове, каквито не сте срещали досега и дори не сте подозирали, че съществуват. Всичко наоколо, цялата реалност, всички усещания ще бъдат странни и непознати за вас, като изключим онези малки нещица, които плуваха наоколо малко преди прехода.

В действителност това е нещо повече от повторно раждане Когато се родите на Земята, отначало сте малко дете и растете докато станете възрастни. Обикновено се смята, че когато достигне зрелост, човек престава да расте. Може да ви прозвучи странно, че един възрастен става дете в новия свят, докато сами не се убедите в това. По същия начин ще започнете да растете, докато не достигнете тукашната зрелост. Възрастните в новия четвъртоизмерен свят са доста по-високи от нас. Мъжете достигат 4,5-4,8 м, а жените -3-3,5 м.

Тялото ви изглежда плътно, както на Земята, но е различно в сравнение с триизмерната реалност. Всъщност, ако можехте да се върнете на Земята, никой нямаше да ви забележи. Все още имате атомна структура, но атомите ви до голяма степен са се превърнали в енергия. Вие самите сте се превърнали почти изцяло в енергия и съдържате много малко материя. На Земята щяхте да преминавате през стените, но тук тялото ви е плътно. Това ново раждане е последният ви живот в тази привична структура. В пето измерение, което ще дойде скоро след четвъртото, животът няма конкретни форми. То безформено състояние на съзнанието. Няма да имате тяло и ще можете да бъдете едновременно навсякъде.

В четвърто измерение времето е напълно различно. Няколко минути на Земята отговарят на няколко часа тук, затова само след две години ще достигнете зрелост. Но животът ви в новия свят не означава само да пораснете на височина, както става на Земята. Има такива нива на познание и съществуване, които трудно бихте си представили скоро след навлизането си в четвърто измерение, също както едно земно бебе не може да разбере астрофизиката.

Мисъл и Оцеляване

Ето че сега сте бебе в един нов свят. Но далеч не сте безпомощни. Вие сте могъщ дух, който може да контролира цялата реалност със силата на мисълта си. Каквото си помислите, се случва начаса! Макар че отначало едва ли ще го разберете. На повечето хора им трябват няколко дни, докато свържат двете неща, обаче този период е най-важен. Ако не успеете да го осъзнаете, през тези дни може да се реши съдбата ви и вашето оцеляване в новия свят.

Представете си само, родили сте се преди няколко минути, а вече започва най-голямото изпитание в живота ви. Когато се отвори прозорецът към четвъртото измерение, всеки може да премине през него, но определено не всеки може да остане.

Ние открихме, че на този етап се оформят три различни групи. Първо, там пристигат хора, които са готови за прехода. Те са се подготвили още на Земята чрез начина си на живот. Второ, има хора, които не са готови, защото са изпълнени с толкова страхове, че не могат да напуснат триизмерния свят и да преминат през Пустотата - те незабавно се връщат на Земята. Накрая, третата група преминава, но не е съвсем подготвена за новото си съществуване.

Те са достатъчно готови да се прехвърлят в четвъртото измерение, но не и да останат в него. Точно за тях говори Исус, когато казва в края на една от притчите си: „...мнозина са звани, а малцина призвани"1.

В Евангелието има още една притча - за стопанина, чиито слуги му съобщили, че в нивата му са поникнали много плевели и го попитали какво да направят. Той им наредил да ги оставят да растат заедно с пшеницата и когато дойде жътвата, да ги ожънат и след това да отделят плевелите от житото. Един земеделец обикновено ще се опита да се освободи от плевелите още преди да пораснат, но Исус е рекъл друго. Той е имал предвид двата типа хора - онези, които са готови, и другите, които още не са.

Недостатъчно подготвени означава, че хората са донесли със себе си всичките си страхове и омраза. Когато се озоват в този толкова странен свят, в тях се надигат страх и гняв. Но понеже не знаят, че каквото си помислят, тутакси ще се материализира, опасенията им започват да се проявяват реално.

Повечето хора не разбират какво става, затова отначало се стараят да възпроизведат познати образи от предишния свят - все неща, с които са свикнали. Правят го несъзнателно, поради инстинкта си за самосъхранение. Започват да пресъздават старите си представи и емоционални модели. Но новият свят е толкова необикновен, че всичките им страхове излизат наяве. Те си казват: „Олеле, какво става тук? Това си е чиста лудост!" Виждат хора, починали много отдавна, както и събития от своето минало, дори от детството си. И нищо не разбират. Разумът им се опитва да сложи някакъв ред.

Хората решават, че халюцинират, и това ги плаши още повече. Ако продължат да мислят по стария земен начин, може да сметнат, че някой им прави нещо лошо, затова трябва да се защитават. Егото решава, че му трябва оръжие. Мисълта се материализира незабавно и ето че в краката им се появява пушка с оптичен мерник - тъкмо каквото са поискали. Те вземат пушката и си казват: „Ами патрони?" Хвърлят поглед наляво и виждат голям сандък с амуниции. Зареждат оръжието си и се оглеждат за „лошите", които сигурно искат да ги убият. И кой се появява пред очите им? Лошите момчета, при това въоръжени до зъби.

Така се материализират най-големите им страхове - каквито и да са - и те започват да стрелят. Накъдето и да се обърнат, навсякъде се появяват разни хора, които се опитват да ги убият. Накрая се реализира и най-дълбокият им страх - някой ги застрелва.

При хората от този тип обикновено се разиграва някакъв сценарий, който ги изхвърля от по-висшите измерения и ги завежда обратно в света, от който са дошли. Това е имал предвид Исус, когато е казал: „Всички, които се залавят за нож, от нож ще погинат"2. Но Исус е рекъл и друго: „Блажени кротките, защото те ще наследят земята"3, което значи, че ако си седите в новия свят и си мислите простички неща, като любов, хармония и мир, доверявайки се на Бог и на себе си, точно това ще се появи около вас. Ще материализирате един прекрасен хармоничен свят. Ако сте сред „кротките", вашите мисли, чувства и действия ще ви позволят да останете в това по-висше измерение. И да оцелеете в него.

Разбира се, това е само началото. Вие се родихте и останахте в новия свят. Оттук нататък са възможни няколко варианта. Но едно е сигурно - след известно време ще започнете да изследвате тази реалност и в един момент ще осъзнаете, че каквото си помислите, това и става.

Тук повечето хора оглеждат телата си и си казват: „Олеле!", после с помощта на мисълта си започват да се усъвършенстват, докато постигнат физическия идеал, за който винаги са мечтали. Изцеляват всичките си болести, правят си нови ръце и крака. И защо не? Играят си като деца с новата играчка. Тъй като на този етап егото все още действа, можете да се направите по-красиви, по-привлекателни, по-високи. Но скоро ще ви доскучее да усъвършенствате тялото си. Ще започнете да изследвате новата реалност.

Едно нещо почти сигурно ще се случи. Близо до мястото, където се намирате, неочаквано ще забележите големи движещи се светлини. Това са мама и татко. Да, в четвъртото измерение вие имате родители. Всъщност това ви е за последен път, защото в следващия по-висш свят вече няма да ги има.

В четвъртото измерение, където току-що пристигате, не съществуват такива семейни проблеми, каквито наблюдаваме на Земята. Тукашните мама и татко ще ви обичат така, както дори не сте си мечтали. Любовта и грижите им ще бъдат безусловни. Щом вече сте оцелели в този свят, те не ще позволят да ви се случи нищо лошо оттук нататък. Вие няма да се безпокоите за нищо. Ако просто се отпуснете и се оставите на цялата тази любов, ви очакват много щастливи времена. Може би ще осъзнаете, че току-що сте спечелили голямата игра на живота.

Край на всички болки и страдания, които сте преживели в миналото. Животът ви вече е преминал на друго ниво - прекрасно и свято. Сега при вас съзнателно се завръща целият смисъл и цел на живота. Започвате един древен и същевременно нов начин на съществуване, който ви принадлежи. Той винаги е бил ваш, но ня­кога сте се отказали от него. Но ето, че се връщате в онова състояние, когато Бог присъства навсякъде в живота. Той се проявява във всеки дъх, който навлиза в лъчезарното ви тяло от светлина.

Как да се подготвим: тайната на ежедневието

Какво можем да направим тук, на Земята, за да се подготвим за живота във висшите светове?

Със сигурност няма нужда да се запасявате с храна, да копаете скривалище или нещо подобно. Не че това е лошо, обаче физическите действия са доста ограничени. В небесата, във висшите светове, вие сте онова, което създавате. Същото важи и тук, но повечето хора не го знаят. То става ясно от четвърто измерение нататък.

След като сме това, което създаваме, значи е важно и необходимо всичко, което излиза от нас, да бъде в хармония с целия живот. Трябва да разберем, че онова, което мислим, чувстваме или вършим, сътворява света, в който после се налага да живеем. Следователно животът на Земята може да се приеме като училище - тук всеки миг ни предлага уроци, които мигновено могат да бъдат препратени в другия свят. Нищо чудно, че египтяните и повечето древни цивилизации са се отнасяли с такава почит към смъртта. Независимо как е дошла, тя отваря тъмния проход през Пустотата, който води към блестящата светлина на висшите нива на Битието. Ако се справим с това, ще установим директна и съзнателна връзка с всичко живо във Вселената - с вечния живот!

Какви са тези земни уроци? Истината е, че Изворът на живота грее в очите на всеки сътворяван някога човек. Затова дори тук, на Земята, всеки от нас носи огромна интелигентност, мъдрост и любов. Щом го осъзнаете, започвате да разбирате, че ключът е във вашите мисли, чувства и действия. Вие знаете точно какво да направите. Казано с прости думи, така усъвършенствате себе си. Блестящите диаманти във вашия характер се превръщат в инструмент за оцеляване и духовно издигане.

Буда, Богородица, Лао Дзъ, Мохамед, Исус, Авраам, Кришна, Бабаджи, Майка Тереза и около 8000 други велики учители на Вечната светлина - това са вашите преподаватели в училището и вашите герои в живота. Чрез личния си пример те ви показват как да градите характера си. Всички те знаят, че най-важното е да обичаш ближния си. Това внася ред в създадения от вас свят и води до вечен живот. Разбирате ли?

Според Мелхизедеците, за да преминете през така наречените звездни портали и да извършите прехода от една сфера на Битието към друга, единственият начин е да мислите, чувствате и съществувате по строго определени емоционални и умствени схеми. По принцип те представляват композиция от пет или шест елемента (вж. 13-та глава, Актуална информация 5). Моделът, който аз използвах, за да навляза в това измерение, се състоеше от любов, истина и красота, доверие, хармония и мир. Има и много други. Те са като кодове или ключове, с чиято помощ можете да преминете покрай Пазителите. Ако усетят, че сте готови за света, който охраняват, те ще ви пуснат. В противен случай ще ви изпратят обратно там, откъдето сте дошли. Такава им е работата - вие самите сте установили този ред.

Ако просто си седите и си припявате думите любов, истина и красота, доверие, хармония и мир, няма за какво да се безпокоите. Това е женският път (вж. фиг. 1-1). Има и други начини. Ето този е мъжки (вж. фиг. 1-2) - състои се от състрадание, смирение и мъдрост, единство, любов и истина. Любовта и истината присъстват във всички ключове към звездните портали.

Където има състрадание и смирение, там има и мъдрост; това е мъжкият компонент. А където има любов и истина, там има и единство; това е женският компонент. Първият ключ към звездните портали е изграден малко по-различно - където има любов и истина, там присъства и красотата, това е мъжки компонент. А където има доверие и хармония, там присъства и мирът, женският компонент.

И така, тези ментално-емоционални състояния или модели на звездните портали са най-важното ви имущество, което трябва да вземете със себе си, когато навлизате във висшите светове. Те ще стават още по-важни с всяко изкачване на следващото ниво. Докъде ще ви доведе този процес?

Когато пристигнете в четвърто измерение, щом видите и схванете положението и се научите да демонстрирате способностите си, за да контролирате събитията, ще започнат да се случват забавни неща. Спомняте ли си рисунката на един таван в Египет, наречена „Яйцето на метаморфозата" - онази с червеникаво-оранжевия овал над главите на фигурите, които правят 90-градусов завой към другия свят? И вие ще преминете през такава метаморфоза. Също като при пеперудите, тялото ви бързо ще се промени в нещо сходно и все пак съвършено различно от предишното.

Думата фараон означава „такъв, какъвто ще станеш". Първият цар, получил титлата фараон, бил Ехнатон, както и прекрасната му съпруга Нефертити. Ако искате да узнаете какви ще станете, погледнете тях. Те произхождат от расата на сириусианците, които са наши бащи и затова ние носим техните гени. Когато му дойде времето, ще се превърнем в сириусиани. Тяхната раса е създадена да съществува в четвърто измерение. Щом това стане, ще си кажете: „О, разбира се, спомням си." Промените с вашето тяло ще бъдат толкова естествени, че дори няма да ги забележите.

Когато започнете да растете на височина, животът в другия свят ще ви се стори съвсем нормален. Ще навлезете в един от трите най-високи обертона на четвъртото измерение - 10-ти, 11 -ти или 12-ти. В един от тези три свята или във всеки от тях ще натрупате познания и мъдрост, за да преминете в пето измерение - началото на обратния път към Бога - и ще се променяте непрекъснато, докато постепенно ви се разкрива истината.

Погледите на цялата Вселена са обърнати към нас, много велики души следят пътя ни отблизо. Ние сме Божи чеда, които раждат един нов живот. С най-дълбоко уважение ви казвам: „Благодаря, че ви има."


Категория: Изкуство
Прочетен: 2895 Коментари: 0 Гласове: 9
Търсене

За този блог
Автор: budha
Категория: Изкуство
Прочетен: 1758245
Постинги: 407
Коментари: 457
Гласове: 5237
Календар
«  Юни, 2012  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930