2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
от дата: 19.11.2014 г.
Необходими продукти:
300 грама готово тесто
250 грама кашкавал
100 милилитра сметана
80 грама орехови ядки
1/2 глава лук
хранителен оцветител
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната, сложете малко хранителен оцветител по избор, за да може цветът да наподоби оттенък на есенни листа. Настържете кашкавала и го прибавете към сметаната, смлените орехи и нарязания лук. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко хубаво и оставете сместа за около час да се охлади.
През това време разточете готовото тесто и оформете листа от него, като използвате подходяща форма или истинско листо като шаблон. Набраздете повърхността, но не разрязвайте. Намажете с жълтък и изпечете листата във фурната при 180 градуса.
Изрежете вътрешната им част, докато са още горещи и ги напълнете с охладения крем.
Украсете с орехи и стръкчета магданоз.
Добър апетит!
Още за: Тарталети Есенни листа с кашкавал и орехи | Рецепти Framar.bg
от framar.bg