Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2013 23:46 - Виктор Гребенников
Автор: budha Категория: Изкуство   
Прочетен: 7096 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 17.07.2013 12:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Има неща, които е невъзможно да си представим, дори да включим въображението си на пълни обороти. Например технология, „открадната" от вид бръмбари, позволяваща да бъде победена гравитацията! Води до феноменални, необясними явления. Човек лети със скорост 90 км/ч, защитен от околната среда. Невидим! Дори и да падне, не може да пострада. Звучи като научна фантастика и е една от най-спорните технологии от края на миналия век. След смъртта на изобретателя Виктор Гребенников през 2001 г. първият прототип на антигравитатора мистериозно изчезва.

- цялата наука бионика се занимава с това. Но успехът, постигнат от руския специалист, наистина е изумителен. Ученият умира през 2001 година и уникалната му антигравитационна платформа изчезва от музея, където се е намирала. Местонахождението є днес е неизвестно.

Запазени са свидетелства на учени, с които той е споделял разработките си приживе, снимки, журналистически статии за полетите му и авторската книга „Моят свят", където внимателно, но доста лаконично са описани постижения, които са истинска революция в придвижването в пространството.
image
Всичко започва с изследването на един вид сибирски бръмбари, за които със сигурност се знае, че аеродинамичните закони не позволяват да могат да летят. На базата на техните принципи той открива ЕПС („Эффект полостных структур" - ефект на кухинните структури). Според него определени структури, от типа на повтарящи се пори или клетки, имат непознато за науката въздействие върху пространството и определен реактивно отблъскващ ефект. Той добавя към маховите усилия на бръмбарите тяга и прави полета им възможен.
image

От 1988 до 1990 г. ученият задълбочава изследванията си и успява да конструира устройство, с което да полети, и то със скорост 25 м/сек (или 90 км/ч)!  В пета глава на книгата изобретателят споделя наблюдения, които озадачават последователите му и възбуждат яростни научни дискусии.

Логично е, че при такава скорост на движение стъпилият върху еднометрова дървена площадка „пилот", макар и вкопчен във велосипедното кормило, би трябвало да е направо „издухан".

Но той описва необяснима и за самия него невидима стена, която го движи изправен и защитен от околното пространство. И с това „нелепите" чудеса не свършват – щом се издигне, Гребенников,погледнат отдолу, престава да бъде видим.
image

При наблюдение отдолу апаратът или не се вижда (вляво), или се превръща в мъгляв диск или кълбо. Опростена схема от книгата на Гребенников, която обяснява как се изкривяват лъчите.


забелязва се нещо като неясно тъмно петно. А при единствения случай, когато загубва управление на устройството и пада, последствията са пак напълно неочаквани: „летецът" идва на себе си напълно здрав на дъното на двуметрова яма, от която пръстта не е изхвърлена настрани, а напълно отсъстваща, разрушена от неизвестна сила.

Някои реставратори на „аферата Гребенников" смятат смъртта му за неслучайна и я свързват с изчезването на антигравитатора му. Защото почти по същото време умира и големият учен Игнатиев, изобретател на антигравитационния самолет пондеролет.

Той бил в топли отношения с Гребенников, гостувал му е и потвърдил, че ентомологът  емпирично е открил правилния принцип.

 

Прототипът на Игнатиев и чертежите му също така мистериозно са изчезнали

 

Днес историята на науката признава, че през 30-те години на ХХ век електрическите мастодонти са пращали наемни убийци да ликвидират изобретатели на „земното електричество". Защо да не предположим, че заинтересовани от това, днешните фирми, владеещи енергийните запаси, са не по-малко склонни да защитават интересите си на всяка цена?

image
Природна Антигравитация открита от руския ентомолог Виктор Гребенников през 1988г. Нащата са съвсем истински , запознайте се линка на руски тук. Ще преведа накратко основните моменти:

Ученият започва да изследва вид сибирски бръмбари , които доказано не би трябвало да могат да летят но летят. Докато ги разглеждал под микроскоп, внезапно се натъкнал на хитинови пластинки с интересна пореста структура - нещо като микро-пчелна пита със сложна, като че ли математически изчислена шарка. И тук става интересно - след като се почудил на интересната конструкция и рисунък, Гребенников маха пластинката от микроскопа и случайно тръгва да я поставя върху друга такава. Ненадейно пластинките отскачат една от друга и това поставя началото на Откритието - ЕПС („Эффект полостных структур" - ефект на кухинните структури)
Както ще прочетете горе в линка тези кухинни структури имат способността да влияят на времето , да излъчват непозната, но осезаема енергия , да създава ефект на невидимост и най-важното - притежават свойството Антигравитация. Гребенников конструира първата антигравитационна платформа и лети с нея. Както виждате на снимките тя е небивало елементарна.
image

След двугодишен труд Гребенников тайно завършва своя гравитоплан – летателен апарат с удивителни характеристики. В режим на покой той изглежда така. Но в работен режим той и пилотът са невидими за хората на земята. Освен това гравитопланът не се нуждае от традиционните за нашите разбирания двигател, горива, смазочни материали, няма крила, перки, безшумен е, лесно развива безопасна скорост около 1500 км/ч, липсват напълно инерционни свойства и т.н. И на вид е много прост – стойка с две ръкохватки на малка сгъваема платформа.

Идеята идва след дългогодишни наблюдения върху интересни свойства на насекомите. За много от тях ние не познаваме механизма. Можем да разсъждаваме единствено върху фактите, с които се сдобиваме. Но, и това невинаги работи. Обикновено нещата, чийто произход не познаваме, са в сферата на художествената фантастика или лудостта. Как ще приемем, например, че водата може да гори? Ама, нали с вода ние гасим огъня; как така тя ще гори?! Или пък, че съществуват извънземни цивилизации! Е, как ще съществуват, като не съм ги виждал? И дядо ми даже не ги е виждал… За прераждането пък изобщо не може да става въпрос. Освен неверието тук идва и яростта на църквата. С много благи думи, но безцеремонно и категорично тя анатемосва и прераждането, и извънземните, и Петър Дънов, и Ванга
image

В подобна ситуация се оказва и авторът при опитите си да даде на човечеството идеята за своето откритие. Отговарят му лаконично – “Преписката с Вас е прекратена по нецелесъобразност.” Той, обаче, не се отказва и продължава да се труди над своя гравитоплан. На този етап неговото творение ни изглежда като несбъдната мечта, но ако попрегледаме написаното между редовете, ще открием смайваща действителност. Този човек е използвал своя гравитоплан около 10 години без много-много да парадира!


http://smirnovs.info/Ufo/Gravitoplan.htm   -  на руски - подробно и задълбочено!


 


 












Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha
Категория: Изкуство
Прочетен: 1755493
Постинги: 407
Коментари: 457
Гласове: 5236
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031