Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2011 18:27 - Sahaja yoga in Latvia
Автор: budha Категория: Изкуство   
Прочетен: 1530 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 18.01.2011 20:04


 Съвременната физика доказва съществуването на физическия вакум на Вселената, особено състояние на материята във вид на торсионни полета. Скоростта на разпространение на сигнала в тази среда превръща скоростта на светлината в 10 на 9-та степен пъти.Торсионните полета на Вселената образуват бездънен енергиен океан и гигантска информационна система с обем на информация 10 на 155-та степен бита. Те имат всепроникваща способност. Образно казано атомната решетка за тях е все едно за топката за тенис – високоволтовата линия на електроподаване. Физиката признава Свръх разума и следователно Великия Създател. Торсионните полета в различни аспекти сега само в Русия се изучават от 120 научни учреждения. Откриването на торсионните полета позволява да се обедини езотеричното знание и последните достижения в областта на физиката и също така завинаги да се ликвидира противоречието между материализма и идеализма, философията и теософията, материята и съзнанието! Торсионните полета на физическия вакум се явяват основа, обединяваща разума на човека на науката и човека на Вярата в Единен общочовешки Разум.
Чрез енерго-информационните потоци на торсионните полета Великият Създател управлява всички процеси произхождащи във Вселената и в това число и на Земята. Сега съществуват математически модели, описващи този процес на управление. Сред торсионните полета на физическия вакум съществува особен вид енергия – Енергията на Светия Дух. Чрез тази енергия произхожда управлението на сложните процеси на системата на човека. Възприемането на тази Енергия от човека може да бъде лошо, добро или много добро. Всичко зависи от степента на отговорност на човека към тази енергия на Светия Дух. Степента на отговорност или включване зависи от изходящото качествона енергийния потенциал на човека или на езотеричен език – от качеството на Духа на човека. Качеството на енергийния потенциал на Духа определя собствената честота или както казват йогите – вибрации. На нивото на низките честоти /вибрации/ произхождат всичките неприятности: алкохолизъм, наркомания, изказана мисъл водеща до ненавист, национализъм, фанатизъм, жажда за отмъщение, различни болести ит.н..
Задачата на човека е да подобри енергийния потенциал на своя Дух т.е. да увеличи собсвената честота на своето торсионно поле и да се приближи към честотата на торсионното поле на енергията на Светия Дух /енергийно очистване /. Първите хора населяващи Земята са имали такава енергия, която по своето качество била равна на енергията на Светия Дух. Биофизичните процеси били оптимални и хората населяващи Земята живеели дълго.
От гледна точка но съвременната физика сега може да се разшифрова написаното в Библията – „И сътвори Бог човека по свой образ и подобие.” – енергоинформационно подобие, а не физическо. Образа на Бог в човека бил изразен чрез енергията на Духа – енергията на Светия Дух. Качеството на на енергията на торсионните полета на човешкия Дух и енергията ня Светия Дух било еднакво. В това е еднаквостта на Бог и човека.
Постепенно човек започва да губи качеството на енергията на Светия Дух и започнал да понижава нивото на духовността. За това възникнали различните религии. В източниците на всички религии стояли стояли великите хора на човешкиа род. Това били инкарнации на Божествените сили: Авраам, Моисий, Буда, Христос, Мохамед и други. Техните учения били направления за подобряване енергията на човешкия Дух.
Всички религии и много философски учения по следния път:
Модел на поведение – Същност на човека – Енергетика на човека
За измерение модела на поведение са необходими значителни усилия: вяра, търпение, постоянен контрол над собстените мисли, непрекъснат труд над самия себе си. Необходимо е да се победи егоизъм, страх, ленивост, лъжливост. Необходимо е да сеизърши победа над самия себе си. Такава победа се удава на малцина. Това е много труден и малко ефективен път. Историята на Християнството и други религии, а така също много философски учения добресвидетелстват за това. В продължение на много векове същността на човека практически не се е променила.
Величието и простотата на Сахаджа Йога се състои в това, че човек променя своя енергиен потенциал, качеството на своя Дух, не чрез модела на поведение, а направо чрез включване към енергията на Светия Дух. Първично – енергията, а същността и модела на поведение на човека – вторично. В Сахаджа Йога пътят, нивото и духовното усъвършенстване начовека е оптимален.
Енергетиката на човека –Същност на човека – Модел на поведение.

image




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha
Категория: Изкуство
Прочетен: 1755351
Постинги: 407
Коментари: 457
Гласове: 5236
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031