Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Aкo искаш да разсмееш Бог, разкажи му плановете си - ако искаш да разсмееш мен,разсмей Бог.Но ако вие нямате време за Бог тогава и Бог няма време за вас; ;Най-красивите и най-добрите неща в живота не могат да бъдат видяни,нито докоснати,те се усещат в сърцето; http://meditacia.net./
Автор: budha Категория: Изкуство
Прочетен: 1755355 Постинги: 407 Коментари: 457
Постинги в блога от Юни, 2011 г.
imageМикровселената

Виталните сили, които се достигат една друга, кръжащи около милиони и милиони вибрации в различни концентрации вътре в тялото, се наричат чакри.
Чакра означава колело. Наречени са така, защото това е спиралата на движението на енергиите за умствена и емоционална активност. Енергийните полета се въртят хоризонтално, по посока на часовниковата стрелка, с определена скорост, на съответните места в тялото, както Земята се върти около своята ос. В груб план, извън спиралата, се изявяват като плексуси и контролират органите на човешкото тяло, така както невроендокринната система контролира съответните области във физическото тяло.
Тези центрове са съзнателни. Всеки момент получават и излъчват вибрации. Важно за нашето добро състояние е да знаем какво привличат и какво ги безпокои. Всяка мисъл и всяко действие се отразяват върху чувствителността и работата на тези центрове.
Когато чакрите не са напрегнати или изцедени от техните енергии, лесно могат да бъдат пронизани в центровете им от Кундалини. Сливането на човешкото внимание с Духа (Атма) се изявява като Колективно съзнание, тъй като такава е природата на Духа.
Чувствителността на чакрите се притъпява след първите няколко шока, причинени от безотговорно отношение спрямо тях. След това човешкото същество може да живее по всякакви деструктивни начини и навици много лесно. Кундалини би желала да се издигне изцяло, но ако по-горните центрове не са отворени, само няколко нишки се промушват. Тя щурмува пътя си нагоре до определено ниво. Можете да я видите как пулсира много силно в точката на затворените чакри с очи, насочени към програмите на Сахаджа йога. Грижи се за нуждите на чакрите, лекува болестите или стагнацията и разчиства пътя за своето издигане. Лечебните техники на Сахаджа йога оперират посредством фина интегрирана мрежа. Тя има подхранващ, регулиращ и коригиращ ефект върху жлезите и върху телесните процеси, които те контролират, и, следователно, може да премахне самата основна причина за болестта.
И симпатиковата, и парасимпатиковата нервни системи действат върху плексусите (чакрите), но в противовес една на друга. Тоест, парасимпатиковата нервна система релаксира плексусите, а сипатиковата изцежда енергията като ги свива. Едната ги изпълва с жиненост, а другата я консумира.
Има празнина в парасимпатиковата нервна система (Сушумна) на нивото на пъпа. Това е препятствието, което правеше всичките ни опити да достигнем и да влезем в парасимпатиковата нервна система безплодни толкова дълго време. Все едно че има три стълби, две от тях докосват земята, а централната виси във въздуха. И щом се опитаме да се издигнем в нашето съзнание, се придвижваме по симпатиковата нервна система.
По време на смърт Кундалини напуска тялото, отнасяйки съдържанието на чакрите, а също и повредите в съзнанието, което е кармата от току-що приключилия, а също и от миналите ни животи.
И така, не трябва да чакаме смъртта, за да влезем в Небесното царство. Ако чакрите ни са отворени и чисти, тогава Земята може да бъде Небето. Следователно, важно е да разберем как функционират чакрите.
Ако околната среда с нейните характерности, от която чакрите се хранят, е отрицателна, те просто абсорбират негативността, а това понякога води до болести и страдания в човешкото същество.
Така че три неща са ясни: първо, трябва да идентифицираме наште корени (чакри); второ, чакрите трябва да са силни и чисти; трето, обкръжението ни трябва да е благоприятно за доброто състояние на чакрите.
В Сахаджа йога е възможно всеки да стане чувствителен спрямо собствените си чакри, а също и спрямо чакрите на другите. Тази чувствителност ни позволява да определяме тяхното състояние и да определяме въздействието на различните умствени и физически дейности върху тях. Тази чувствителност се усеща като вибрации върху ръцете..
Категория: Изкуство
Прочетен: 2303 Коментари: 0 Гласове: 11
Последна промяна: 09.07.2011 12:43
12.06.2011 19:32 - :| Cabella Ligure - ITALY
imageimage.
Категория: Изкуство
Прочетен: 1366 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 14.06.2011 13:33
05.06.2011 23:49 - Кое е Вечно ?
imageWhat is Eternal ?
Категория: Изкуство
Прочетен: 2594 Коментари: 4 Гласове: 8
Последна промяна: 07.06.2011 13:17
Търсене

За този блог
Автор: budha
Категория: Изкуство
Прочетен: 1755355
Постинги: 407
Коментари: 457
Гласове: 5236
Календар
«  Юни, 2011  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930