Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Aкo искаш да разсмееш Бог, разкажи му плановете си - ако искаш да разсмееш мен,разсмей Бог.Но ако вие нямате време за Бог тогава и Бог няма време за вас; ;Най-красивите и най-добрите неща в живота не могат да бъдат видяни,нито докоснати,те се усещат в сърцето; http://meditacia.net./
Автор: budha Категория: Изкуство
Прочетен: 1754379 Постинги: 407 Коментари: 457
Постинги в блога от Април, 2015 г.
image

Лекари от болницата Карлос III потвърдиха наскоро първия истински случай на човешка смърт, причинена от поглъщане на генетично модифицирани храни. Хуан Педро Рамос е починал от анафилаксия след консумиране на наскоро разработени домати, съдържащи рибни гени, които са предизвикали бурна и смъртоносна алергична реакция.


Това изненадващо изявление дойде след аутопсията на 31-годишният испанец, който почина в Мадрид в началото на януари. Здравето на Рамос рязко се влошило, след като той претърпял необяснима алергична реакция и всички лекарства, използвани за спасяването му от анафилаксия, се оказали напълно неефективни. Екипът от експерти твърди, че никой от лекарите не е могъл да определи, че именно генетично модифицирани домати, погълнати от жертвата по време на обяд, са причина за алергичната реакция, предизвикала смъртта му.

Рамос работел като чиновник в склад на 7 януари, когато започнал да се чувства зле веднага след обяд. Започнали да се явяват симптоми, включително остър сърбящ обрив, сериозен оток на гърлото и рязко спадане на кръвното налягане. Мъжът, който знаел, че има алергия, бързо се инжектирал с противоалергично лекарство, но състоянието му продължило да се влошава.

Младежът бил закаран в болницата от колегите си, но медицинският персонал не бил в състояние да установи причината за алергичната му реакция – нито едно от обичайните лечения не помагало. Рамос бил обявен за починал малко повече от час след пристигането в болницата.

Медицинските експерти и съдебните експерти в болницата карлос III трябвало да проведат много тестове и анализи, преди да могат да определят точно какво е причинило смъртта на Рамос. Отначало те установили, че става дума за алергична реакция към морска храна. Това било учудващо, тъй като на обяд той бил ял сандвич с бекон, маруля и домати. Лекарите били много озадачени, когато открили, че доматите, огълнати от Рамос, съдържали алергени, типични за рибата. Нещо повече, те съдържали и „някои резистентни на антибиотици гени“, които са попречили на белите кръвни клетки в тялото на Рамос да спасят живота му.

„В началото си мислехме, че е имало някаква форма на заразяване на храната му чрез контакт с риба или морски дарове по време на подготовката“, обясни д-р Рафаел Перес-Сантамарина. „Едва когато тествахме доматите, установихме, че съдържат някои алергени, които обикновено се намират в морските дарове. Направихме много различни анализи и всички те потвърдиха, че доматът наистина е източник на алергените, които убиха господин Рамос“.

Много досегашни експерименти с ГМО са оказвали развитие на ужасни тумори и смърт при плъхове и други лабораторни животни. Но случаят с Рамос е известна човешка смърт, настъпила заради ГМО. Това противоречи на повечето официални изследвания на ГМО, които заключавта, че ГМО културите са напълно безопасни за ядене.

Категория: Изкуство
Прочетен: 2581 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: budha
Категория: Изкуство
Прочетен: 1754379
Постинги: 407
Коментари: 457
Гласове: 5236
Календар
«  Април, 2015  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930