Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Aкo искаш да разсмееш Бог, разкажи му плановете си - ако искаш да разсмееш мен,разсмей Бог.Но ако вие нямате време за Бог тогава и Бог няма време за вас; ;Най-красивите и най-добрите неща в живота не могат да бъдат видяни,нито докоснати,те се усещат в сърцето; http://meditacia.net./
Автор: budha Категория: Изкуство
Прочетен: 1754325 Постинги: 407 Коментари: 457
Постинги в блога от Март, 2011 г.
                           Реализирана мечта                                музика в сърцето                            песен от мечти                            слънце на лицето                            а в очите има                            мигащи звезди                            времето ще спре                            за миг                            после пак ще продължи                            но ще бъде всеки сам                            във  морето на живота                            търсещ своя път                            той ще бъде пълен                            със безброй вълни                            плавайте с усмивка                            във сърцето                            и ще имате                            реализирани мечти                                          Milen Stoyanov image
Категория: Изкуство
Прочетен: 5723 Коментари: 5 Гласове: 13
Последна промяна: 01.04.2011 20:47
26.03.2011 16:39 - Дете Индиго


Дете Индиго онлайн! image Разговор с 11-годишното момче-Индиго Саша, с което са разговаряли всички желаещи в един от форумите на интернет… 295 най-различни въпроси, засягащи всякакви теми…
(със съкращения) Начало: „4 май (2006г.), от 19.30 до 20.00 той е готов да разговаря с вас. Казва се Саша, на 11 години. Изяви сам желание за това и то не без причини.
Моля ви, използвайте кратки, разбираеми, съдържателни въпроси. Помнете, че той е дете и не използвайте „провокативни“ въпроси. След въпроса, моля, изчакайте отговора, дори да се забави малко. За себе си оставям възможността за стилистична поправка на речта на момчето.“(Elhfi) 1. Попитайте Саша – как вижда той бъдещето на Земята и Човечеството.
Добро, само ако хората не започнат война. 2. Защо може да започне?
Защото хората владеят странна енергия, която не разбират. Тя може да убива. 3. Струва ли си да пробуждаме другите хора или това е работа лично за всеки?
Да, нужно е. На хората постоянно се помага, но те често не се вслушват. Понякога те не искат да се пробудят и тогава престават да ги будят. На нас ни е много жал за хората, които не могат да се събудят, но искат това. 4. Той може ли да обясни що за енергия е това?
Това е „тея“, изглежда като кълбо с три пръстена. Скоростта на въртене на пръстените е по-висока от скоростта на частиците (той не знае как да я нарече). Сходна е думата „албис“. Енергията идва от Слънцето на равни интервали от време. Разпределя се по Земята и не само по нея. Най-вече на Сатурн. Такава енергия има и на другите планети. 5. Откъде са дошли хората?
Хората са доведени на Земята преди 12437 години. Това е точна дата за тези, които са наблюдавали това. След това с хората са общували мнозина. Хората не са обикновени същества. Те имат много приятели. Обърнете се към точка Р241 50 44. Достатъчно е да изброите числата и да се съсредоточите. Това място не е далече. В нашия свят е. То не се вижда с просто око. 6. Ще станат ли хората по-добри или ще си останат такива? Кога ще завършат промените, кога ще се успокои всичко?
Хората ще станат по-добри само тогава, когато престанат да правят всичко неправилно. Сега те правят всичко неправилно, несправедливо. Премените едва са започнали. Ще завършат тогава, когато Вас няма да ви има. Хората ще се променят дотолкова, че няма да се познаят сами. Те ще се променят към добро. 7. Знанията съществуват сами по себе си или ги създават?
Знанията съществуват сами по себе си в света, където живеем ние. Извън света знания няма. Те се създават от тези, които създават живота на звездите и планетите. Трябва да умеете да се ползвате от знанията. Сега ние дойдохме да ви обясним и да ви научим как да правите това. След това ние ще си отидем и хората ще правят това сами. Земята притежава цяла Книга на Знанията. Хората малко се ползват от нея. Пречи им това, че те не умеят да четат. Книгата е „написана“ на език, който хората са разделили. Сега е нужно отново да го съберат. 8. Какво е нужно за това? Това има ли отношение към енергиите, идващи от Слънцето?
От Слънцето идват неголеми изменения относно съществуващите знания. Въобще Слънцето е опасно за Вас. Скоро то ще донесе вреда. За да се променят хората, нужно е те да отстранят това, с което са разделили света. А и мнозина се смеят, когато им говориш сериозно. Това също пречи. И не бива да се забравя бързо, после става трудно да си спомниш. 9. Защо хората правят всичко неправилно? Такива са ги довели на Земята? Или те са заспали?
Хората спят. Това е болен сън. По-рано хората са били други. Аз понякога се боя от хората. Много от тях са зли и неприятни. Те не знаят това, но аз го виждам. От тях се боят и моите приятели. Но не всички хора са такива. Когато са ги довели тук, те са били съвсем други. Аз съм ги виждал такива. Те са хубави и добри! Затова аз много ги обичам! 10. А с какво хората са разделили света?
Те са станали слаби. Слабият търси силния, а силният отново слабия. Тези, които са заселвали хората, не са мислили, че те ще започнат да воюват за света, който просто са им подарили. Те го мислят за свой. Той и така е техен. На мен мама също ми подарява хубави играчки. 11. Колко остава, според своите усещания, до прехода?
Ще бъде скоро. Но това не е преход. Това е Изменение. Такова изменение не се случва за първи път. Аз не мога да назова точна дата, защото хората ще започнат силно да се вълнуват и ще направят грешки. 12. Как ще протича той? (с постепенно нарастване на вибрационното ниво или с рязък скок?)
Изменението не протича бързо за хората, но протича бързо за Слънцето и неговите планети. Това, което ще се случи, се чувства и възприема от малко хора. Най-добре е да не разбира никой, освен тези, които могат да бъдат полезни в случващото се. Останалите ще пречат, защото тяхното разбиране е твърде бавно. 13. Каква ще бъде ролята на хората в това? Какво зависи от нас? Тоест можем ли ние да ускорим процеса?
Тези, които знаят за това, което ще се случи, ще бъдат ползвани. Голямата Светлина (Големият Проблясък) ще им даде сигнал. Те обезателно ще го чуят, видят и разберат. Останалите нищо няма да разберат. Времето за обучение отмина. Тези, които са се учили добре, ще бъдат полезни. Останалите ще наблюдават. Главната сила на тези, които са се учили добре, е умът. Силата на ръцете и краката няма да потрябва. Такава сила въобще няма да бъде нужна. Хората ще отпадат. В това време трябва да им се помага, иначе ще останат твърде малко. Аз не мога да кажа, какво ще бъде нужно да се прави. Това ще стане известно при Проблясването. 14. Представители на какво се явяват Индиго? На Светлината? На Тъмнината? На друго?
Индиго не са нито Светлината, нито Тъмнината. Ние сме временно на Земята. Няма да оставаме на нея. Ние само Ви помагаме да преминете Проблясъка. След това вие сами ще станете силни. При Вас на Земята има Знание за това, но Вие просто лошо се ползвате от него. Ние сме от Свят, който е отвъд Предела. Този предел няма никога да бъде достигнат от Вас. Хората не могат да живеят в нашия Свят. Те бързо ще изчезнат, защото при нас няма време. На Вас ви е нужно време. На нас то не ни е нужно. Пределът завършва там, където започва Светлината. 15. Има ли на Земята индиго, незнаещи кои са те?
Такива са малко. Те още не са се научили на това, какво правят на Земята. 16. Доколко Индиго се различават от хората (за пример можем да вземем брадатия просветлен мъдрец)?
Индиго по своите физически възможности са хора. Но когато мислят, те не приличат на хората. Умният човек изобщо може да не прилича по ум на такива деца. Умът на Индиго обхваща всичко, което хората наричат Земя, а умът на просто умния човек се състои от знания, които той получава от другите хора или от книгите. Освен това Индиго чувстват добре. Хората са съвсем хладни в чувствата. 17. Как да разберем кой е индиго?
Индиго могат да се познаят само от подобните на тях или от тези, които са ги създали. Има още и Посредници. Те не са хора или Индиго, но всички ги познават. Аз виждам Индиго по Светлината. Тя е златиста и има форма, която аз разбирам (знак, за съжаление, не мога да го предам). Освен това Индиго постоянно променят светлината – ту по-ярка, ту по-тъмна. Това хората не умеят да го правят. 18. Има ли индиго във Вселената, освен на Земята?
Няма. Индиго се появяват само на Земята. Те живеят само миг в сравнение с Вселената. Земята е единственото място, където могат да се появят. Същото се отнася и за хората. 19. Как се отнасят към теб родителите ти? Околните? Разказваш ли им за себе си?
Родителите ми не обичат да разказвам за това, което виждам. Те казват, че това са измислици и глупости. Говорят още да уча повече и по-малко да летя в облаците. На околните аз почти нищо не разказвам. Не бива. Не ми разрешават. Когато се появява човек, на когото може, ми се показва това и аз зная, че с него може да се говори. От такъв човек също идва Светлина. Този човек може да говори със знаци. 20. Защо разказваш? Защо ти е нужно?
Аз разказвам това, защото на Земята скоро ще има изменения. Казаха ми да разкажа още веднъж за това на Вас. Това ще бъде наистина. Ако Вие разбирате какво ще се случва, Вие ще успеете да живеете по-нататък. А ми е интересно още и да намеря светещи хора. С тях може да се говори на разстояние. Те винаги се разбират един друг. Сред Вас има такива, които имат възможност да разбират предстоящото. Ако ние мислим заедно за това, то разбирането ще стане по-леко. 21. Как ще живееш в бъдеще?
Не зная. Зная, че ще живея. 22. Какви качества или способности са най-важни сега за човека?
Най-важно сега за човека е да не се бои от измененията. Всичко, което се случва, трябва да се случи. Хората могат само да избират къде ще бъдат те в това време. Най-доброто качество е спокойствието, разбирането, добротата. Освен това не бива да се позволява на хората до правят лошо. Такива хора трябва да се спрат. И е нужно да се научите да държите на своите неща. 23. Не е ли късно сега да се занимаваме с развитието на тези качества?
Не е късно да се развиват. Но е много трудно да станете спокойни. Всички хора се вълнуват по различен повод. А когато хората правят лошо, виждат всичко това, но не говорят за него. Това ще бъде най-трудното. 24. Ако знаеш нещо за Иисус Христос и християнството, какво мислиш за това? Откъде е дошъл Иисус?
Иисус не е човек. Той само е приел облика на човек. Той не е и Бог. Бог са го направили хората. Той е един от живелите преди вас. Той ви е донесъл това знание, което трябва да израсте. Но хората не изпълняват и се смеят. Така не бива да се прави. Тези, които са изпратили Иисус, са мислили за хората другояче. 25. Може ли Саша да ни посъветва нещо за самолечението или лечението на другите?
Да лекуваш можеш тогава, когато знаеш, че можеш да правиш това. Не бива да лекуваш, когато разбираш, че не бива да правиш това. Трябва да попиташ, а след това, ако има отговор – може, но иначе не бива. Хората боледуват поради това, че сами не могат да направят, така че да приличат на света наоколо. Тогава светът прави това вместо тях. Болестта -това е помощта на света, но хората много се боят от нея. Не е нужно да се лекува човека, а да му се обясни как да се ориентира в това, което той не разбира.
Не бива да се реже човека. Това е много опасно и неправилно. Всички болести могат да бъдат излекувани без това. У човека има думи за болестите. Ако те се използват правилно, то тя изчезва. Тези думи може да произнесе само самият човек. Ако човек иска да се излекува сам, то той трябва да вярва в това и да не мисли, че таблетките ще направят това вместо него. Те може да се пият, когато човек е твърде слаб, но най-добре да се старае сам. Не само таблетките могат да лекуват, но и слънцето, цветовете, птиците, водата: (тук има дълго изброяване). Това, което трябва, е да ставате по-топли. 26. Измененията ще отнемат няколко години ли?
Да. Но много повече, отколкото предполагат учените. 27. Измененията ще започнат, когато Саша и другите индиго пораснат ли?
Да. Ние трябва да пораснем. На нас ни помагат, дошлите по-рано Посредници. 28. Без идването на децата индиго хората сами не биха ли могли да преминат през Измененията?
Хората са слаби. Ние сме дошли да помогнем. Иска ни се хората да разберат това. 29. Измененията ще се отнасят за външния свят или ще засягат самите хора, физическите тела? Как това ще засегне телата?
Първо ще се измени външния свят. След това ще се изменят хората. Силицият ще стане основният. Хората постепенно ще изчезнат. 30. Измененията еднакво ли ще се преживяват от хората на различна възраст?
Най-сложно ще бъде за възрастните. Ще останат съвсем малко. Заедно с тях ще умрат Вашите знания. Когато това стане, вие ще забравите своето минало. Децата ще преживеят най-леко случващото се. Техният разум ще бъде подготвен. 31. За кого Измененията ще протекат по-леко? За кого по-трудно?
Най-леко измененията ще преминат за тези, които умеят да мислят и да виждат това, което е редом. Такива ще има много. Тези, които мислят с помощта на телевизора, ще бъдат слепи и ще бъде лесно да ги лъжат. 32. Кога ще бъде Проблясъка, в началото на Измененията или в края?
Проблясъка ще бъде в началото. 33. Какво трябва да направим, за да се подготвим за Измененията? Трябва ли, например, да се запасяваме с лекарства и храна?
Лекарства и храна ще има малко. Хората ще умират бързо. На Земята вече има малко храна, но за това се мълчи. Храната е станала противна, лоша. В нея добавят това, което постепенно убива хората. 34. Ще върви ли по време на Измененията обичайния живот, т.е. ще бъде ли така, както винаги: хората ще ходят на работа, транспорта ще работи, както обикновено, магазините, училищата, банките, болниците, пресата и т.н. – ще работят ли, както винаги?
По време на Основното Изменение животът на хората ще се наруши. Няма да има Светлина навсякъде. Хората ще работят лошо. Но в началото няма да бъде така. Към края ще стане още по-трудно: хората ще започнат да боледуват и да получават изгаряния. Парите ще станат никому ненужни. Вие ще се изменяте. Тези, които са учили в училище, ще учат у дома, ако успеят. 35. Хората, които ще помагат на другите да преминат Измененията, ще се чувстват ли едни други и ще общуват ли помежду си?
Тези хора ще говорят помежду си на разстояние. Те още сега умеят да правят това. Хората не го разбират. 36. Какво конкретно ще засегнат измененията: човека, света? Какво именно ще се измени?
Отначало измененията ще засегнат света, след това човека. Ще се промени живота в света, а после и човека. 37. Защо човекът постоянно се лута, все нещо търси, не може да бъде щастлив тук и сега? С какво е свързано това и защо е толкова трудно да се намери вътрешното съгласие, и мнозина така и не постигат това в живота?
Човек се чувства зле, защото не умее да дружи. Когато дружиш, не искаш да правиш лошо, а човек иска. Затова с него малко говорят. Хората постъпват така един с друг. Те се стараят да създават болка, а после се усмихват. Така не бива да се прави! Болката се харесва на много хора. Докато това е така, човек ще чувства тази болка вътре в себе си. 38. Проблясъка от Слънцето ли ще излезе?
Просветването няма да дойде от Слънцето. Слънцето само ще я усили със своята сила. Мястото, откъдето ще дойде е: 19.01.87.99.4. 39. Хората, които ще разбират какво се случва, също ли ще получават изгаряния и ще стават слаби?
Тези, които ще разбират, също ще получат поражения, но по-слаби, защото ще бъдат подготвени в ума. Техният ум ще стане по-силен, но те могат да заболеят, ако не правят всичко правилно. 40. Индиго притежават други тела или те също ще получават изгаряния?
На Индиго ще бъде най-трудно. Те няма да имат друг живот. Те трябва да бъдат много внимателни. Техните изгаряния ще бъдат най-болезнените, ако ги получат. Това ще бъде така, защото Индиго ще се намират в най-трудните места. 41. Бъдещето, за което ти говориш, е строго и неизменно или все пак то е неопределено и може да се променя? Можем ли ние сами да избираме своето бъдеще?
Бъдещето на хората съществува. Вие можете да вървите всеки по своята пътека. Пътеката може да се променя. Тогава хората избират своето бъдеще. Когато Вие си отидете от Земята, ще разберете, какво е това Бъдеще, и ще се усмихвате, защото е просто. 42. Как да се пробудим? Ще настъпи ли глобално пробуждане в този ни живот?
Можете да се пробудите, започвайки да слушате света около Вас. То не е това, което говорят по радиото и телевизията. Това са гласовете на живите хора, животните и в гората. Хората ще започнат да се пробуждат в този си живот, Вие също. 43. Каква е ролята на „любовта“?
Любовта ще Ви помага, защото Вие я познавате по-добре от всичко друго. Тя Ви е нужна. Но не бива да обичате неистински. Много родители могат да не обичат децата си и тогава им става много лошо. 44. Кога ще има контакт с извънземни цивилизации?
Извънземни цивилизации отдавна вече има на Земята. Те са сред хората. Вие постоянно общувате с тях. Те разбират това. Вие – не. За да разберете всичко, нужно е Вие да престанете да се боите и да откриете мислите си. Тогава ще изчезне това, което Ви пречи да ги виждате. 45. Какво означава: да вършим правилно?
Да слушате съобщенията от Света и да се разбирате, да бъдете спокойни, да знаете какво да говорите. 46. Ще се разкриват ли у хората нови способности по време на Измененията?
По времето на Измененията хората ще разкрият способността да обменят мисли на разстояние. Те ще губят по-малко време по пътищата. Ще летят до Сатурн. 47. Ще може ли след Проблясъка да се отглеждат растения, зеленчуци, плодове?
След Проблясъка ще може да се отглежда това, което расте под „купола“. 48. Може ли да уточни какъв ще бъде силиция- обикновен или високоорганизиран (интегралните схеми)?
Силицият ще влезе в тялото на човека. От тялото ще излезе кръвта и клетките (превод). 49. Има ли половин година време до Проблясъка?
До Проблясъка има разстояние 10 на 3,1465847588 единици до Центъра на Слънцето. То ще пристигне след повече от половин година по обикновеното време. 50. Има ли заплаха за живота на Земята по време на Измененията и Просветването?
Да. Умът на хората ще отслабне. Растенията ще станат отровни. Водата ще бъде лоша, мръсна. 51. Как ще се чувстват животните по време на Измененията и проблясъка?
Животните ще станат зли. Много от тях ще умрат. Вие няма да разбирате какво става и ще наречете това болест. 52. В какви места на Земята не трябва да се намираме по време на Измененията и Проблясъка?
Не може да се каже. 53. Ще станат ли Индиго седмата раса на Земята, ще заменят ли напълно хората?
Не, Индиго няма да станат 7 раса. Те ще станат Ваши деца. Те ще бъдат обикновени, макар че ще знаят повече и ще могат повече. Когато говорят за Индиго, бъркат задачите на детето и произхода му. Индиго идват от областта 88.34.6.86.1. Обикновените деца идват от 5.44.1.8.3.6. Сега има много деца, които умеят повече, но това са само техни способности. Това не е признак на Индиго. Индиго имат златен цвят. Син цвят имат тези, които развиват способностите, ума. Индиго не трябва да се отличава или се търси. Те трябва да живеят наравно с хората и обикновените деца. Това, което им е нужно, те ще се постараят да го направят. 54.   99.101.43.51.84.100 – какво означават тези числа?
Така се обозначават тези, които общуват. Вие също можете да бъдете обозначени по такъв начин. Това няма постоянно значение. 55. Възкресението от мъртвите ще се случи ли в близките пет, десет, двадесет години? Или това няма да бъде толкова скоро?
Защо му е на човека да живее още веднъж, когато той е направил всичко? Да чакате това – значи да се намирате на едно място. Ако хората се занимават с възкръсване, те ще загубят своите деца, Земята ще бъде пренаселена. Това вече се случва сега. 56.Каква е причината за проблясъка?
Причината за проблясъка е в изменението на частта от света, към която се отнася Слънцето. Така трябва да бъде. За това знаят всички, в това число и хората. Това е записано в най-първите ви книги. 57. Какво могат и трябва да направят хората, за да спасят себе си и своя дом Земята?
Хората трябва спокойно и точно да вършат своята работа и да не се занимават с чуждата работа. Проблясъка не се подчинява на хората. Когато с хората се говори за това, те трябва да слушат. Не ги лъжат. 58. Земята сама изработва своята енергия или я получава от външен източник?
Земята – това е енергия. Слънцето – това също е енергия. Тези енергии са едно цяло. Слънцето получава своята сила от друг източник, за когото вие не знаете. 59. С каква цел е била построена земята?
За да живеят тези, на които им е интересно да играят с конструктор. След това играта ще бъде истинска. Всеки модел, който вие сглобявате, след това ще бъде направен наистина. За да сглобявате истински, трябва да се научите на това. Тези, които сглобяват лошо, ще се учат на това много пъти, иначе моделът може да се счупи, а няма да знаете как да го поправите. 60. Земята космически кораб ли е, който се управлява от хората?
Земята не е кораб. Това е планета. Вие не можете да управлявате планета, защото не знаете как тя трябва да се движи. Всички планети правят това сами, защото е много трудно и ненужно това да се прави от тези, които живеят на нея. Това отнема време. 61. Каква е ролята на пирамидите?
Пирамидите скоро ще бъдат включени. Те действат така, както църквите. Включват ги от Космоса. Пирамидите са антени. Те приемат емисии за Земята и предават за всичко, което е на Земята. 62. Глобалното затопляне свързано ли е с изпомпването на нефта?
Не. 63. Кажи нещо за света, в който няма граници и правила?
Този свят може да бъде хубав, ако има правила. Иначе хората ще се карат, а те малко умеят да се сдобряват. Ще са им нужни тези, които обясняват как трябва да се прави и кой е прав. 64. Какво ще кажеш за КНР и техния лозунг – Една земя, един дом един народ?
Вие не можете да станете такива, защото се боите едни от други. Там също се боят и правят това по принуда. Там хората не са щастливи, това се чувства. Но това може да стане наистина, ако хората разберат, че да принасяш вреда на другите, това означава да принасяш вреда на себе си. Не може сред хората да има такива, които живеят добре, а други лошо. Всички могат да живеят и така, и иначе, но никой не трябва да живее само така. 65. Колко, примерно, ще продължи най-тежкият период на Измененията? Имат ли шанс тези, които сега са на 30-40-50-60 години да видят неговото завършване във времето на своя живот?
Тежки периоди за Земята ще има много скоро. Вие ще ги видите. Време не може да бъде посочено. 66. Ако растенията, водата, животните бъдат „замърсени“, отровни, с какво ще можем да се храним и да утоляваме жаждата във времето на Измененията, освен растенията, „отглеждани под купола“?
Хората ще направят таблетки, които са за ядене. Това ще бъде просто, но хората ще боледуват, защото това ще им бъде малко. Вода ще се научат да очистват и да създават. Това няма да бъде проблем. След това ще се научите да очиствате реките, езерата и ще го направите по цялата Земя. Това ще се хареса на всички и ще бъде завинаги. 67. Когато Силицият влезе в тялото на човека, как ще се променят неговите жизнени функции, с какво ще се храни това тяло? Какво ще бъде то по отношение на външната среда? По-силно и неуязвимо ли? Ще останат ли болестите и стареенето?
Хората ще започнат по-добре да приемат светлината от Слънцето, ще започнат да помнят по-добре. Но преди това ще имат много силни болки в главата. Хората ще живеят до 130 – 150 години, но при това ще започнат по-бавно да растат. Това означава, че децата ще станат повече. Вие ще престанете да се боите, че ще умрат твърде много хора. 68. След Измененията хората ще престанат ли да бъдат зли? Как ще се промени техният ум?
След Измененията хората няма да престанат да са зли. Те ще станат объркани. Поради това те ще започнат да се карат още повече. Поради това те често ще забравят всичко и това ще им помогне да се помирят. След това те ще поискат да се учат, но това ще бъде не само в училищата. 69. Как ти се струва, ние задаваме ли ти наистина важни въпроси или най-важното е нещо друго, за какво още не сме те питали? Какви са истинските въпроси, които трябва да ти задаваме?
Важен въпрос беше въпросът: Много въпроси вие така и не зададохте. Защо Вие не питате за планетите от Слънчевата система, за Слънцето като звезда? Аз също искам да Ви попитам:
- Какво значи „да живееш“?
- Кой е човекът?
- Защо ви е нужно начало и край?
- Какво означава „веднага“?
- Какво е това „ненавист“?
- Какво означава „все едно“? 70. Самото наименование Индиго – това е обикновен ЦВЯТ. Тоест индиго – това са хора с цвят на аурата индиго. При Саша цветът не е индиго. Как може така?
Аз вече казах, че самата дума „индиго“ е било просто измислено, и че на „друго“ място те трябва да се наричат по друг начин. Индиго имат не само един цвят. Не се стремят да говорят за това, защото няма смисъл. Никой не се кани да ги различава. Цветът въобще не се явява определящ фактор на различие. Познатият цвят – това е носещият, трансформиращият цвят. Той носи разбираемо знание за Индиго. Т.е. в този цвят съществува друг цвят, ако мога така да се изразя.
Затова не е съвсем правилно Индиго да се наричат така. По своята същност те не са такива. Но това, че те са много по-духовни същности – това е несъмнено. Това не може да бъде акцентирано или коментирано по някакъв особен начин. Такива задачи Индиго не си поставят. 71. Защо сега много информация за предстоящите космически и земни събития идва от други страни? Защо в Русия това се случва в малки мащаби?
В другите страни хората могат по-добре да работят с информацията. Там хората по-добре разбират това, което им се казва, но него чувстват добре. В нашата страна е обратното. В другите страни има такива, които ще участват в събитията повече, отколкото хората в нашата страна.
Има още една причина: тези страни ще бъдат засегнати от Изменението най-много. 72. Как мислиш, руснаците ще преминат ли през тези промени?
За хората ще бъде зле, защото ще се появят много бедни и болни. На тях малко ще се обръща внимание, тъй като на всеки един ще бъде трудно. Но така ще бъде неправилно. Главното е да не се бяга от другите, защото в Изменението ще участват всички. Когато това се разбере, хората ще съединят разума си и няма да им бъде нужна страна, защото целият Свят ще стане достъпен. Същото ще се случи с хората и в другите страни. За това вече се подготвят, защото знаят за него. 73. Защо, когато говориш за предстоящия катаклизъм, не искаш да кажеш как е най-добре да се преживее? Или хората са обречени?
Не, хората не са обречени. Но те трябва да преминат Изменението като всички. Никой не знае какво ще бъде. Това е Правило. 74.Ще има ли преход в близките 6 години към безтелесно съществуване? И какво е това преход в четвъртото измерение?
Това правят хората, когато умират и когато спят. Четвъртият Свят – това е Светът на основите. Вие живеете и там също, но не разбирате това. Не бива да живеете изцяло там. 75. Съществува мнение, че през 2012 ние ще преминем през такова събитие като срещата с други цивилизации (Лемурия, Атлантида, Сириусите и т.н.). Какво мислиш за това?
До това време няма да има контакт с всички. Но много от тези, които управляват държави, знаят за тях и говорят с тях. Това ще продължават да го крият, защото на Земята е много лошо. Повече от половината хора се страхуват от тези, които живеят в другите светове. Заради това другите жители могат да бъдат убити. Те не искат да носят вреда на първите, да карат хората да изпитват страх. Хората сами трябва да престанат да се страхуват. 76. Какво значи да направиш всичко в живота?
Това значи на направиш самия себе си. Човекът в живота прави сам себе си. Всеки човек идва на Земята само заради това. Всичко не означава веднага. 77. Съществува Система за Природно Лечение Рейки/за духовен ръст, основател на която е д-р Микао Усуи в края на 19 век. Какво мислиш ти за тази система за лечение/за духовен ръст?
Рейки – това означава да Дишаш като Света. За да дишаш като Света, е нужно да почувстваш неговото движение и да го пропуснеш през себе си. Ако Вие боледувате, значи у Вас органите се движат неправилно. Светът може да Ви настрои. Тогава от таблетки няма да има нужда. На човека никога не са му били нужни лекарства. Той ги е измислил, защото не иска да се настройва.
Колкото по-силно е движението, толкова по-бързо ще се извърши настройката. Но тя не прониква в човека насила. Само ако човекът се съгласи с нея. Така е правил Иисус. Неговото докосване е носело движение на Света, а словото му е било още по-силно. Най-добре хората се лекуват с думите. 78. Какво е това „любов“, защо хората я търсят и не я намират?
Любов – това е, когато всички мислят за другия, а той чувства това и прави това, което трябва да прави. Любов – това е Сила, Светлина, които ти се дават просто така. Това е Дар, който ти трябва да се научиш да отдаваш. 79. Защо хората са станали зли?
Защото се чувстват зле поради това, че са забравили да даряват и много искат другите да продължават да им даряват. След това те продават това или не го дават на другите просто така. Заради това се появяват нещастни хора, защото нямат към кого да се обърнат. Трябва да им подарят, но не даряват, а искат те да си купят. А тези, които се обръщат, нямат пари. Тогава на тях им се казва, че това не е за тях, а това е неправилно, защото това е за тях. Хората престават да си вярват и започват да се боят от тези, които постъпват така. Не правете така! 80. Как мислиш, вътрешното раздразнение зависи от човека или от външни фактори?
Когато човек се ядосва, то никой не е виновен за това. Човекът сам се ядосва, а не някой друг. Ако ти правиш това сам, то ти си се съгласил на това. Ти можеш и да не го правиш. Това е много трудно, ако вече си започнал да се ядосваш. Ако аз се ядосвам, мама ме гали по ръката или по главата и аз бързо се успокоявам. Струва ми се, че така трябва да се прави и с другите. 81. Има Индиго, има елфи, дракони и множество други същества. Съгласен ли е с това Саша? Ако да, то нека да охарактеризира тези същества, техните цели и задачи, откъде са дошли. Как можем да ги разпознаваме в живота?
Елфите са последните хора, които намерили начин да не умират. Това била тяхната грешка. Те намерили начин да умрат и се възползвали от него. Сега те вървят по-нататък. Елфите са оставили за хората потоците на Живота. Те действат и хората могат да живеят около сто години. Ако потоците бяха по-силни, то хората биха живели повече, но това сега е невъзможно, тъй като Земята е много слаба. Потоците свързват Земята с други светове, които също са станали слаби. Такива като вас умират, умират, защото използват своите потоци твърде бързо и не са намерили откъде започват те.
Драконите винаги са помагали на хората. Те са техни защитници. Те много обичали хората и дружили с тях. Когато хората започнали да ги убиват, драконите се подчинили, макар че можели да започнат също да убиват. Те съхранили себе си в паметта на хората и сега, макар и малко, но помагат на хората оттам. Тяхната помощ е в това, че те са много умни и могат да подсказват в това, какво се знае в света и какво не. Драконите никога повече няма да се появят на Земята, защото са станали прекалено умни за Земята.
Да разпознаят драконите в паметта си могат тези, които могат да гледат на Земята отстрани. Елфи на Земята повече няма. Те завинаги са оставили хората на Земята.Това, как са живели тези същества, хората няма да разберат, защото те са съвсем различни. Тези, които са си заминали, са оставили мястото за хората. Така ще направят и хората, дори и съвсем да не разбират това. 82. Ти казваш, че хората ще се подготвят за полети из Слънчевата система. Това общодостъпно ли ще бъде, както например автомобилите или ще бъде привилегия за малцина?
Вие рядко ще летите, защото няма да бъде нужно да го правите често. Ако хората полетят, те ще останат там, където са отлетели. Човека може да има само един дом. 83. Колко хора (в процентно съотношение, например) ще загинат от тези изменения?
91,76843561444444: .. 84. Все пак, Саша, дай поне някакви съвети как трябва да се подготвим, какво да подготвим (например, консерви)?
Те няма да ви спасят. Това ще продължи дълго. Консервите ще се развалят. Вие трябва да живеете както обикновено и нищо да не очаквате, а просто да знаете за това. Това е една част от Вашия живот, за която Вие ще бъдете готови. Ако Вие умрете, това няма да е страшно за Вас. Не се бойте. 85. Има ли живот на другите планети от Слънчевата система (на кои и какъв) и ще имаме ли контакт с него?
Вие отдавна вече знаете за тези, които живеят в Слънчевата система. Те са много по-развити, отколкото са хората. Най-умните живеят на Венера. Те най-често от всички помагат на хората. Отначало Венера не я е имало. Има още и такива, които живеят на Сатурн, но те вече губят живота, останало им е съвсем малко. Те биха искали да живеят още, но не им се получава. Това го знаят всички в Слънчевата система. Не бива да се лети на Марс. Там живеят най-злите жители. Те не обичат хората. Така също към вас се отнасят лошо и на Юпитер, и Уран. Това са опасни планети. Там не трябва да се изпращат кораби с хора. Ще им навредят. Но ако корабът е автомат, нищо няма да му направят. Сега следят корабите на хората около Сатурн. Това, което предават корабите, е с не повече от 30% истина. 86. Съществуват ли на Земята национални правителства (комитет 300 или нещо подобно)? Притежават ли те реална власт?
На Земята има такива, които са по-главни от всички управляващи на държавите. Те са 11, но са били 12. На тях се подчиняват останалите управляващи. 87. Кои са тези 11? Те хора ли са? Какво е станало с 12-я? Защо тези върховни управляващи допускат войните? (много важен въпрос)
Това не са хора. Те са свързани със самата Земя. Вие ги наричате 12 качества. Едно от тях ви е отнето. Неговият източник е на Сатурн. Войната – това е неумение да се използват тези качества, които са ви дадени. Те трябва да ви помагат да се развивате така, че вие да се променяте постепенно, но хората правят това бързо и воюват. Бързата промяна дава малко разбиране. Вие все повече не разбирате тези качества и губите връзка с тях. Това, как сега сте се научили да обработвате информацията, трябва да ви помогне, но вие карате да вършат това вместо вас компютрите и телевизорите. Това, което се показва по тях, ще доведе до война. 88. Какво можеш да кажеш за Шамбала (като Братство на високоразвити същества)?
Шамбала съществува, но не е стабилна. Останало й е малко да съществува. Тя ще изчезне поради недостиг на енергия, постъпваща отвън. Този недостиг хората ще почувстват по-късно, когато започнат измененията. Шамбала е била създадена с цел да поддържа хората като нов вид на планетата. Това е Изследователски център. От там често са подсказвали на хората какво да правят. 89. Какво можеш да кажеш за връзката на Шамбала с цивилизации от другите планети?
Шамбала е свързана не с планети. Тези, които са създали хората, не приличат на тях. Това са продукти на умствена дейност. Планети, подобни на Земята, наблизо няма. Живот като този на Земята е един. Има други планети с друг живот. Той е чужд за вас. Само някои могат да бъдат разбираеми за вас. Те не идват на Земята открито, тъй като няма нужда от това. Общуването се осъществява на друг принцип. Няма нужда да се строят космически кораби. 90. Каква е ролята на Шамбала в бъдещите събития на Земята, свързани с измененията?
Шамбала ще остане до момента на Изменението. След това тя ще изчезне. Изследването ще бъде завършено. Земята трябва да премине Изменението успешно. Това е задачата на Шамбала. 91. Каква доза истина има в историята за произхода на човека на Земята, идваща от шумерите?
Шумерите са хора, живели отдавна, преди 27 хил. години. Те често общували със създателите на хората, защото помагали в изследванията повече, отколкото било нужно. В изследването участвали Други. Те изменили хората и изследването започнало да губи смисъл в по-голямата си част. Хората трябва да живеят на Земята и да не я напускат. 92. Какво можеш да кажеш за връзката на Иисус с извънземните цивилизации?
Исус ви е дал възможност да се съедините с Вселената. Той не е давал религия, която се е получила от вярата. Това хората са направили неправилно. Да вярваш – значи да правиш всичко обмислено, а не да даваш на някой друг да прави това вместо теб. Иисус не е казал, че всичко това ще направи вместо хората. Той е казал, че това ще бъде разбрано от хората, когато те ще отидат при него. Хората не трябва да умоляват и да се молят. В Света няма висши и нисши. Иисус не е висш, а просто по-умен. Хората също могат да станат такива. Не трябва да му служите. Трябва да го разбирате. Той също се стреми да разбира хората. Иисус не е човек и никога не е бил. Всяко тяло – това е форма, която може да се създаде бързо. Иисус е свързан не с тялото, а с разума, който във Вселената е навсякъде. Иисус може да говори с всички във Вселената. На това той е искал да научи хората. Той не е първият. Първия път идва Прометей. Те са идвали два пъти. 93. Какво можеш да кажеш за знанията, говорещи за това, че някога на Земята са дошли високоразвити същества от Венера (7-те Кумари) и са повлияли на еволюцията на човека?
Венера винаги е помагала и помага на Земята. Тези, които са дошли оттам, и досега са сред вас. Те продължават да изследват и да поддържат порядъка на Земята. Това за тях е трудно. Земята е нестабилна. Венера се е появила след всички планети. Тези, които ви помагат не са хора. На тях не са им нужни тела, но понякога ги използват. Сега не всички са съгласни да ви помагат. Вашата техника е дадена с помощта на ума на жителите на Венера. Хората е нужно да се научат да работят със знанията по друг начин, защото това, което знаят жителите на Венера, е голямо по обем и по скорост. Сега хората разбират твърде бавно. Това, което на Земята наричат лошо, е създадено от част от хората, от тази част, която участва в изследванията. Това трябва да подтикне хората да разберат това, как трябва да работят със знанията, давани от другите. 94. Защо Любовта е толкова важна? Какво е това? Чувство ли е? Енергия ли е? Състояние ли е? Закон? Същност? Има ли нещо по-могъщо от любовта? Когато човек обича, той се включва към нещо, ако е така, то към какво именно?
Любовта е важна, защото тя може да съединява чужди един на друг хора. Въобще, хората не са си чужди, но, когато се раждат, те забравят това. Можеш да се докоснеш до Любовта и да разбереш, че ти не си сам. Не е нужно да я докосваш постоянно. Тогава човек престава да прави нещата сам. За хората Любовта е чувство. За мен това е нещо, което прилича на вълна. Това е енергия, влияеща на вашия живот. Може да се нарече Закон, защото сам по сам хората са много слаби. Но Любовта не е същност. Тя само помага да се съединявате, а по-нататък е нужно друго. Има Нещо, Което е по-голямо от Любовта. Понякога го докосвате, когато напускате Земята. Ако веднъж почувствате това, вие никога няма да живеете спокойно. Това не е за хората. Тези, които не умеят да общуват, си мислят, че са сами; могат да се обърнат към любовта, която ще им помогне да започнат да разговарят. Това не е проста работа за тези, които често са били сами. За това и е създадена любовта. Докато я има, хората няма да се загубят. 95. Ти каза, че и Слънцето, и Земята са енергии. Видимо, Слънцето – това енергия от по-високо ниво ли е, отколкото е Земята? Разкажи ни, енергията и съзнанието – това едно и също ли е? Слънцето има ли съзнание? Останалите планети, като енергии, по-важни ли са от Земята? Какви планети оказват най-голямо влияние върху Земята? С коя планета е свързана най-силно Земята и защо? Какво ще стане с другите планети след Изменението?
Слънцето по енергия е много повече, отколкото е Земята, но много зависи от нея и от другите планети. На Слънцето хората никога няма да попаднат, но там е това, което ви създава. Енергия и съзнание – това е едно и също. Човекът има свят, който познава, и има такъв, за който само предполага. Същото важи за Слънцето. Слънцето е свързано с други звезди. Вие ги наричате Зодиак. Важните планети за Слънцето са Юпитер, Сатурн и Плутон. Това са станции. Те определят движението на Слънчевата система. Станцията на Сатурн е много слаба. Тя е загубила енергия при последните Изменения. Вие трябва да намерите възможност да я възстановите. Иначе Слънчевата система ще започне да се разрушава. Вие ще правите това не сами. Това правят и другите, живеещи в Слънчевата система. Вас ви чакат, кога ще овладеете предадените ви технологии за междупланетни полети и използването на мощни енергии. Най-голямо влияние върху Земята оказва Юпитер, но трябва да е Сатурн. Най-силно Земята е свързана с Марс и тази връзка е опасна. След Измененията ще се появят нови планети. Те ще дойдат от отвъд пределите на Слънчевата система, защото притеглянето на Слънцето ще се увеличи. На Земята ще стане много горещо. Меркурий ще изчезне, Венера може да остане. 96. Защо се оказва помощ на Земята, например с това, че са изпратени индиго на нея? Какво е значението на Земята и човечеството за останалата Вселена?
Не са изпращани индиго на Земята. Те идват сами. Това е тази връзка, която е по-голяма от любовта. Не се стремят да помогнат на Земята, а да я научат. Това тя трябва да направи сама. Хората умеят да Живеят в тази форма, която имат. Тя е много интересна. Тела във Вселената има малко, те почти не се използват. Хората имат много начини да развиват своите способности, това също малцина го умеят. Хората учат другите как да виждат едно чрез множеството, да умеят да свързват различни неща едно с друго, да търсят. Това са техните големи плюсове. Макар хората да са прости, те интригуват мнозина, не им се забранява да общуват. Но във Вселената хора не живеят. Там телата не са нужни. 97. А ако аз съм против? Ако аз съм против това, 91,8% от хората да загинат? Ако аз ги обичам такива, каквито са и не искам те да започнат да боледуват и да умират, за да направят място на „по-съвършени хора“? Моето мнение ще бъде ли зачетено и глобалните изменения отменени?
Разбирам какво искате да кажете. Ние не трябва да искаме това. Съвършените хора идват съвсем не по този начин. Слабият трябва да отстъпи място на силния – така мислят повечето хора. Но силата не е в това да разрушаваш, а да създаваш. При това трябва да разбирате, че вие създавате не само за себе си. Тези, които са свикнали да създават само за себе си и да не виждат другите, трябва да си отидат. Те носят самота и безизходност за другите хора. Те не могат да действат, да мислят по друг начин. Ако те останат, то вие също ще бъдете в самота. Не всички хора са такива, но по-голямата част са такива. Да боледуват и умират – значи да познаят болката и страха, които са нараствали в такива хора през цялото това време. Ако във вас това го няма, то с вас това няма да се случи. Вие говорите за сложни за разбиране от хората неща. Вие имате своята правда, в която вярвате. Такава има и във всеки друг. Хората растат на Земята, но не я разбират. А как мислите вие, тя разбира ли ви? 98. Какви са целите на хората-индиго? А по-точно, на тези, които са ги изпратили тук?
За целите на индиго вече говорихме. Това са тези, които помагат за измененията. Индиго идват сами и така е навсякъде. Индиго са малка част от това, което може да дойде. Хората също са малка част. Ние идваме от една част и се познаваме един друг много добре, но тук всеки помни това, което може да помни. Това е негова способност, създадена от него самия. Всички ние идваме, за да живеем. 99. Умеят ли децата-индиго да лъжат и казана ли е в тази тема лъжа?
Всички хора умеят да лъжат. На това учи животът, в който те се оказват. Индиго също умеят да лъжат. Лъжата се появява тогава, когато човек иска това. Хората говорят един с друг така, както умеят. Ако при тях не се получава да говорят така, както умее другия, тогава те лъжат. Но това не е измама, а неумение да се изкажат така, както трябва. Да се лъже е просто, така се говори лесно, да се говори истината е по-трудно, тъй като трябва да се разбира. 100. Какво може да означава (характеризира) фразата „Шест Лъча“? С какво може да е свързано?
Човекът се състои не само от тела. Седемте лъча го строят Друг. Тези, които притежават тяло с такова построение не виждат, защото тялото е създадено, за да удържа първото построение. Човекът се състои от Светлина. Той не е разноцветен. Един от лъчите е престанал да дава на хората своята сила. Това е лъчът на Истината. Сега хората никога няма да вярват в това, което е просто и разбираемо. Да се търси истината ще стане почти невъзможно. Хората бързо ще се разочароват от живота и ще се стремят да умрат. Когато няма да има истина, всички ще се боят, че всички ги лъжат. Страхът ще замени седмия лъч и ще разруши останалите. Колкото повече се бои човек, толкова по-силен е страхът. Ако вие се боите, че ще ви убият, то ще започнат да убиват още повече. 101. Ти разбираш, че цифрите, които ни съобщаваш – нищо не означават за нас, които не знаем спецификата за работа с тях – все едно да четем непознати букви. Разкажи ни за тях.
За тези, които искат да разберат, цифрите са обяснение. Това не е чужд език. Това е разговор в друг вид. 102. Кажи, моля те, самият факт, че индиго и ти в това число, дават на хората информация за предстоящите катастрофални Изменения, не се ли явява своего рода шанс за това, хората навреме да се опомнят и да променят своето отношение един към друг и към своята планета, да променят предстоящия сценарий на събитията към по-мек, по-щадящ вариант? Доколко сценарият за това, което трябва да се случи, е предрешен към днешна дата?
Вие имате 4 варианта. Петият се затвори съвсем неотдавна. Хората не ги използват, защото не вярват. Те лошо чувстват това, което е разбираемо за всички на Земята. Събитието не може да бъде по-добро. То ще бъде еднакво за всички. Природата на Земята умее да се мени. Същото може и Земята. Хората не разбират защо тя прави това, защото и досега не са разбрали защо се променя природата. Това е разказ на Земята за това, какво се случва с нея. Хората не разбират този език. Струва им се, че птиците просто пеят, а зверовете ръмжат или мяучат. А това не е така. Те всеки ден говорят с вас и помежду си. Когато дърветата шумят, това също е разговор. Всички звуци на Земята могат да се преведат като разговор на Земята. Хората умеят да чуват само силните крясъци, когато нещо се руши, пада или тряска. Хората чуват и катастрофите. Тогава за кратко те стават способни да чуват и да разбират много повече, но след това отново забравят за това. Земята всеки ден разказва на хората какво ще се случи. Изменението вече се е случило. Сега то само идва до вас. В него вие сте в миналото, а то във вас е в бъдещето. Вие никога няма да го видите в пълнота, но ще го почувствате. Когато вие се измените, Изменението ще изчезне.
Ако вие промените отношението си един към друг, вие ще помогнете на себе си по-бързо да разберете как трябва да се променяте и ще направите това по-добре от другите. На останалите ще се наложи да се подчиняват на това, което им се предложи. За мнозина това ще бъде неприятно. 103. Какво мислиш за сънищата? И как сънят може да се промени във връзка с проблясъка и измененията?
В сън човекът преживява половината си живот. По време на сън си почива само тялото и то не напълно. Сънят е възможност за човека да направи това, което той иска да направи в света, където се намира тялото му. В съня вие можете да сглобявате модели като с конструктор. Ако са сглобени правилно, те ще започнат да работят и скоро ще се появят в света, където сте. Всеки от вас умее да конструира, но някак си събира това, което се руши бързо. Такива вещи имате много, а са ви нужни още повече. Ако всичко започне да се руши, вие ще се объркате. За да не се рушат вещите, трябва да ги правите добре. Най-добре прави това този, който го прави сам. Но има и такива, които казват, че са направили нещо сами, а всъщност го е направил някой друг вместо тях. Дори това нещо да е направено добре, то бързо ще се разруши, защото този, който е казал неистина, не умее да го прави сам и ще го развали. Ако той пази тази вещ, то трябва да направи нещо сам.
Сега сънищата стават по-силни. Но малцина могат да ги помнят. Това, което правите вие в съня, много се различава от това, което правите в живота. В съня не бива да се вълнувате и да правите резки движения. Ако виждате светлина, то тя трябва да бъде чиста. Не отивайте към чистата зелена светлина. 104. Как виждаш ти бъдещето на Земята (като цяло)?…или всичко ще се измени, или всичко ще остане така, както е…сега.
Земята няма да бъде такава, каквато е сега. Ще бъде неузнаваема. Останалото ще го видите. 105. Какво е Бог? И защо е създал Света? Какъв е мотивът?
Бог е това, което човек не вижда, но рано или късно стига до него. Бог – това са самите хора. Извън тях няма Бог. Хората са създали своя свят, за да видят целите на познанието. Когато тези цели не се постигнат, се появява Бог. Колкото по-силен е Бога, толкова по-слаби са хората. Колкото по-силна е вярата, толкова по-близо е Бога. Но Бога хората никога няма да достигнат и никога няма да узнаят защо е създаден света, в който живеят. Тази загадка се разгадава едва след напускането на Земята. 106. Какво е твоето отношение към животните, котките, кучетата и т.н. Как ги чувстваш и как е правилно хората да се отнасят към тях? Наистина ли е вярно, когато казват, че те лекуват със своята енергетика или не е така… как мислиш ти?
Животните са жители на света, както и човека. Към тях трябва да се отнасяме като към съседи. Съседите трябва да живеят задружно и да не си вредят. Всички животни умеят да говорят, но техният език е неразбираем за човека, защото съзнанието на хората не е настроено за такъв разговор. Струва им се, че животните просто издават звуци. Ако пеенето на птичка се забави няколкостотин пъти, то могат да се чуят отделни думи на нейния език. Когато говорят хора, на птичката й се струва, че се разнасят дълги и провлачени звуци. Човекът малко умее да слуша, много животни чуват много повече за кратък отрязък от време. Най-бързи в разговора и слушането са китовете и делфините. Делфините се отнасят добре към хората, но не разбират защо те замърсяват водата и взимат някои делфини завинаги. Китовете никога няма да се отнасят добре към хората.
Много животни умеят да използват потоците на живота и да ги използват. Хората наричат това тяхно умение да лекуват. Всъщност животните просто усилват през себе си този поток и помагат да се отмие болестта от човека. Някои хора умеят да правят нещо подобно, но повечето предпочитат да се лекуват. Лечението прави човека по-слаб, той престава да се бори и умира по-рано. Не знам защо тези, които се научават да използват потоците на живота, правят това за другите срещу пари и го наричат целителство. Котките и другите животни правят това просто така, иначе трябва да умрат. За мен е неразбираемо защо човек продава на другите смърт и лекарството за нея, тъй като това по същество е едно и също. Когато човек продава на друг живот, той прави нещо съвсем неправилно: Животът няма цена, цена има само Смъртта. Животните не умеят да купуват и продават. 107. В резултат на измененията (катастрофите)…, много запаси и хранилища на радиоактивни отпадъци ще се отворят… В резултат, много хора ще бъдат заразени с радиация.. Има ли възможност да защитим себе си от радиацията и отровните вещества… Ако има, каква е?
Вие трябва да се научите да използвате жизнените потоци. Само вие самите можете да направите това. Никой няма да ви подскаже. Иначе хората няма да разберат какво е това смърт и ще продължават да я продават. 108. Ти казваш, че хората ще поискат да се учат, но това няма да бъде само в училищата. Къде другаде ще се учат?
Те ще се учат от Земята. Там има много повече знания, отколкото в училище. Може да се учи не само от Земята. Това се случва тогава, когато хората разбират необходимостта от това. Ако те не искат – никой не ги заставя. 109. Каква роля ще играе еврейската нация в предстоящия преход към високите вибрации?
Евреите вече били преселени веднъж на Земята. За това се разказва в Библията. Те притежавали знания да управляват времето, водата и земята, но след това тези знания се изгубили, тъй като устройството, което те пренесли със себе си, се счупило. Когато евреите намерили място, те дотолкова се променили, че ги оставили да живеят на това място, което те намерили. Сега евреите са като всички и нищо особено няма да направят. 110. Правилно ли да разбирам, че в плътно материално човешко тяло на земята няма да остане никой след всички изменения? Нали самата земя преминава на по-висока степен на вибрации, енергия.
След измененията ще останат малко хора. Те ще бъдат болни и ще оздравеят бавно. Болестите ще накарат хората или да бъдат силни, или да умрат. Оцелелите ще научат своите деца и другите на това, което знаят и също ще си отидат. Това, което ще бъде на Земята, за хората ще бъде без значение. Тяхното знание ще стане необходимо на друго място. 111. Защо малко хора могат да запомнят своите сънища? Как да ги запомним?
За да запомните съня, трябва да умеете да не се вълнувате. Не бива да си спомняте за това, какво е нужно да направите днес или утре. Веднага, след като си спомните за това, сънищата ще изчезнат, защото вашата мисъл е по-силна от тях. Сънят може да се появи като мисъл, но тогава е нужно да задържите съня в главата си. Това се прави просто. Запомнете в съня основния детайл. По него сънят ще ви се открие сам. Ако детайлът е неправилен, то той и самият сън ще изчезнат. 112. Защо е опасно да се приближаваме към силно зелената светлина?
Силно зелената светлина заставя хората да спрат да мислят. На хората им се струва, че така се чувстват добре. Но щом това се случи, зелената светлина заменя потока на живота и човекът бързо умира. При това той може да помага да умират и други, мислейки, че така е по-добре. 113. С какво се обяснява съществуването на няколко раси на Земята? Как са се появили те? Коя раса е най-древна?
Наложило се няколко пъти да бъдат създавани хора, които да могат да живеят на много територии по Земята. Тогава, и сега условията били различни. Най-древната раса е айрии. Всяка раса била създадена с помощта на конструктор на телата на човека. В този конструктор е имало и детайли за човешката душа. Сега не се разрешава да се конструира, защото са създадени нужните типове хора. 114. Доколко се различавал животът на древните хора от сегашния? В какво се различава?
Древните хора са се появили само преди 15-17 хил. години. Преди това хора не е имало, няма и да има. Техният живот бил и по-интересен, и по-лош от живота на сегашните хора. По-интересен, защото те умеели да пътуват между световете. Имали са и това, което вие наричате вълшебство. Тогава те са умеели да създават части от света и да разбират Цялата Земя. Лошото било това, че те се стремели да живеят дълго и поради това са изчезнали. На Земята не бива да се стремите да живеете дълго. Тя не е приспособена за това. 115. Как е бил основан Египет?
Египет е създаден от И3211. Това е точка S3214 в съзвездието Овен. Пирамидите – това са антени. Те предават информация, когато са включени. Сега пирамидите са включени. 116. Свидетелства за живота на славяните са намерени на териториите на Германия, Пакистан, Турция, Индия. Съответства ли тази информация на истината?
Славяните са дошли отвъд океана от запад. Това, което вие посочихте, е вярно. Това са места, където са оставали части от тях. 117. Какво се случва с човека след смъртта?
Умира само тялото. Това, което вие представлявате , не може да умре. Смъртта се среща само в малко светове, приличащи на нашия. Но на други места също не живеят винаги дълго. Когато вие питате за живота, вие питате за това, как решавате вашата задача, с която идвате в този свят. Отговорите можете да получите единствено вие, иначе няма да има смисъл от задачата. Решаването на задачи – това е един от начините да станете по-умни и да се научите да разбирате Другото. 118. Знаеш ли нещо за взаимодействията, взаимното влияние на кристалите и минералите върху човека? Какви кристали, минерали, камъни могат да помогнат сега на човека да премине измененията и предстоящите изпитания?
Минералите са непрекъснато в контакт с човека. Полезни са тези, които могат да натрупват слънчева и друга светлина. Опасни са тези, които действат като магнити. Домовете, които хората строят, са много опасни, защото се използват неистински материали. Най-добрият материал е тухлата (кирпича). Още по-добър материал е цял камък или негов къс. Дървото е недълготраен материал. Ако дойде силна светлина, то вас ще ви спаси само земята. На дълбочина от 12 метра. 119. Кой оценява дейността на въплътените същности в този „материален“ свят? Както аз разбирам, тези същности (Духове) са на определено ниво, на което няма нужда да се въплъщават като хората. Така ли е? На какво ниво се намират и как са го достигнали?
Дейността на човешкия дух се оценява от система, а не от отделни същности. Това е поле, което обкръжава Земята. Тези, които оценяват Земята, се явяват нейни създатели. Те са станали такива след като са разбрали целия Свят като Сфера, Кълбо. Когато линията се затваря в себе си, тя става безкрайна и губи смисъл. 120. Кой следи за тези, условно казано, „учители“?
За учителите никой не следи. След тях няма никой. Оценяването в света не е прието, оценки усещате само вие. За учителите това изглежда по друг начин. Това е опит, знание, което те усвояват. 121. Налага ли Бог (образът, по подобие на който са били създадени неговите „деца“ на света, Духовете и всичко съществуващо) някакви ограничения на живота в света, създаден от Него? Ако мислиш, че е така, то какви и защо?
Ограничения няма и никога не е имало. Всички подобия на това, което ни е създало, всъщност сме ние самите. Всичко това, което правят хората, представлява мислите на тези, които са ги създали. Така Създателите могат да видят грешките и добрите страни в своите мисли. Ако се оставят само добрите мисли, то те бързо ще загубят сила и ще се превърнат в нищо. Никоя мисъл никому не принадлежи и може да изчезне. Лошите и добрите мисли са най-силните. Но те са такива само за хората. Мислите не трябва да се делят на добри и лоши. В мислите на тези, които са създали хората, никога не е имало нищо лошо. Просто не всичко, което е създадено, се харесва на хората. И също хората не всичко разбират. Това също поражда различие в мислите. 122. Смисълът на въплъщенията е преминаване през някакви „уроци“ и попълване на опита на Същността (Духа). Има ли право самият Дух на обучавания да определя своите уроци или само неговите „учители“ могат да правят това? Възможна ли е ситуация, когато учител оценява своя подопечен необективно и му дава не тези уроци, които са му нужни? Умишлено или не против волята му.
Ако учител направи грешка, повече няма да му се даде да обучава. Той ще бъде понижен в ученик. Всяка грешка на учител нарушава порядъка в света. Човек може да избира само това, как да използва времето за урока. На самия урок той е длъжен да присъства. Ако човекът пропуска времето за уроците, ще бъде върнат да ги изживее отново. Учителят помага на човека да изучава живота, но никога не прави това вместо него. Учителят дава само тези уроци, които е нужно да даде. Всичко останало предлагат духовете, които се намират редом с вас. Тяхната задача е не да ви учат, а да се възползват от вашите знания, защото самите те не искат да придобиват знания. 123. Как да се защитим от нежелани контакти, било то извънземни или астрални същности?
Не бива да се съгласявате на разговор, ако вие не го разбирате. Всеки разговор трябва да бъде разбираем. При разговора не трябва да ви боли или да ви е неприятно. Тези, които общуват с вас, знаят повече от вас, затова те носят отговорност пред вас. Не бива да правите неразбираеми за вас самите действия. Ако ви помолят да отдавате сили за нещо, което не разбирате, не го правете. Трябва да ви казват само истината. Достатъчно е само да попитате за това. 124. Вярно ли е, че сега всички (Индиго и Кристалните деца) чакат някакъв сигнал отвън, за да се Активизират за една важна цел на Планетата…?
Да. Такъв сигнал ще дойде, но не сега. Това, което ще се измени, вие ще го забележите. То няма да донесе вреда на хората. 125. Съгласно някои съобщения, след всички Изменения на планетата Земя просто ще бъде невъзможно да се живее и хората, които ще останат живи, ще бъдат качени на Чуждопланетни кораби с висше съзнание… Известен период след това хората ще се заселят обратно на Планетата, разбира се по собствен избор. Вярно ли е това?
Всички тези, които живеят наблизо, знаят за измененията на Земята. На тях не им е нужно да долитат след събитията и да спасяват оцелели. Те могат да направят това по-рано. Ще пристигнат тези, които живеят отвъд предела. Те не знаят точното време и ще закъснеят. Хората няма да могат да живеят в техния свят, но за тях могат да се създадат изкуствени сфери. Те ще бъдат малки и бързо ще омръзнат на хората. За да се върнат обратно, хората ще се наложи да сменят организма си. 126. Къде ще живееш ти в близките 5 години? Имаш ли другари, приятели в другите страни?
Аз ще живея в Русия. Това е добра страна, макар в нея понякога на хората да им е трудно. Но трудности има и в другите страни. Аз мога да говоря с приятели във всички континенти на Земята. За това на нас не са ни нужни телефон или Интернет. Ние чуваме гласовете си просто така. В този форум говоря само аз, защото това е проба и се прави
Категория: Изкуство
Прочетен: 9149 Коментари: 12 Гласове: 15
Последна промяна: 26.03.2011 16:57
09.03.2011 11:18 - Ramayana
image                      
  Рамаяна (на деванагари: रामायण, означаващо Пътят на Рама) е санскритски епос, който се състои от 24 000 строфи, разделени на седем книги и е написан от поета Валмики преди новата ера. Творбата разказва историята на Рама и неговата съпруга Сита, която е отвлечена от демона и цар на Ланка Равана. Като една от най-важните литературни творби на древна Индия Рамаяна е оказала дълбоко въздействие върху културата на Индийския подконтинент, както и на Югоизточна Азия, където е разпространена през VIII век.
image
Младостта на Рама image image Рама счупва лъка на Шива, худ. Раджа Рави Варма (1848-1906) Като награда за аскетичните му практики бог Брахма е дарил на царя на демоните Равана безсмъртие в битки с богове, демони и духове и не може да вземе обратно тази дарба. С помощта на демоните (ракшаси) Равана започва да опустошава земята и да тероризира живите същества, особено ришите (мъдреците), нарушавайки техните жертвоприношения. Наблюдавайки разорението, вършено от Равана, боговете отиват при бог Шива с молба за помощ. Шива казва на сина си Ганеша и на мъдреца Нарада да помолят бог Вишну да се въплъти на земята като човек, тъй като Равана не е поискал защита срещу хора и зверове. Междувременно царят на Косала Дашаратха започва да се безпокои заради липсата на син, който да го унаследи. По съвета на свещениците и министрите си Дашаратха прави жертвоприношение. Вишну решава да се роди като първороден син на Дашаратха и прави така, че божествено същество да се появи от жертвения огън. То дава на Дашаратха златен съд с нектар (амрит) и го моли да го даде на цариците си. Дашаратха го разделя между трите си съпруги Каусаля, Сумитра и Кайкейи. Те забременяват и раждат четирима синове. Каусаля ражда Рама, Кайкейи ражда Бхарата, а Сумитра ражда Лакшмана и Шатругна. Момчетата израстват изучавайки свещените писания и стрелбата с лък от мъдреца Васища. Един ден мъдрецът Вишвамитра идва в царството и моли Дашаратха да изпрати сина си Рама, за да го защитава от демоните, които смущават жертвоприношенията му. Неохотно Дашаратха се съгласява да изпрати синовете си Рама и Лакшмана, а като изпълват дълга си Вишвамитра ги награждава с различни небесни оръжия. Към края на престоя си при Вишвамитра Рама научава, че царят на съседното царство Митхила Джанака предлага несравнимата си дъщеря за съпруга на този, който опъне могъщия лък на бог Шива, който се съхранява в двора му. Рама веднага решава да опита подвига, който напразно е бил пробван от много ухажори преди него. Когато се представя пред двора на Джанака, царят веднага е пленен от красотата и младостта му. Пет хиляди мъже теглят лъка на колесница с осем колела, сред тях и Равана, комуто се присмиват, когато не може да вдигне лъка. Рама без видимо усилие го опъва докато лъкът се счупва. Това кара Парашурама, друго въплъщение на Вишну (който е побеждавал воините на земята 24 пъти) да се събуди и да дойде в двореца на Джанака. Парашурама е разярен, но когато вижда божествения си образ в Рама се връща обратно. Джанака с радост дава дъщеря си за съпруга на Рама, а други три от дъщерите му са омъжени за тримата братя на Рама. След края на пищните сватбени церемонии, щастливите двойки се връщат обратно в Айодхя. Изгнанието на Рама Цар Дашаратха започва да се уморява от управлението и решава да назначи Рама за регент (ювараджа). Щастливият му народ приема обявлението с радост и целият град се подготвя за церемонията и тържествата. Дашаратха отива да се допита до съпругите си за предстоящите празненства. Ревността на Кайкейи обаче е събудена от злата ѝ прислужница Мантхара, която я убеждава, че нейният син Бхарата, а не Рама трябва да наследи царството. Когато Дашаратха я среща Кайкейи е в сълзи и след като е запитана напомня на царя, че преди много години ѝ е обещал два дара. Това се случило на война преди да се родят синовете му. Дашаратха се возел на колесница, когато колелото му щяло да се откачи. Кайкейи била с него и си жертвала пръста, слагайки го в колелото, за да го задържи на място, спасявайки по този начин живота на съпруга си. От благодарност Дашаратха и предложил два дара по нейно желание, а Кайкейи отвърнала, че понастоящем нямала желания, но си запазила възможността за в бъдеще. Сега тя иска изпълняването на тези две желание преди да склони да се усмихне и Дашаратха се съгласява. Тя иска от него да назначи нейния син Бхарата за регент и да изпрати Рама в изгнание за 14 години в ужасната гора Дандака. Сърцето на Дашаратха е разбито, но трябва да изпълни обещанията си. Послушният син Рама веднага се съгласява да изостави правото си за трона и се отправя към гората Дандака. Жена му Сита и преданият му брат Лакшмана също решават да го придружат. Дашаратха е прикован към легло от мъка, а населението на Айодхия следва и оплаква напускащия ги Рама. Дашаратха умира скоро след това. Отвличането на Сита image image Равана отсича крилете на Джатаю, худ. Раджа Рави Варма Рама, Сита и Лакшмана пресичат река Ганг и отиват в гората. Те намират идилично място наречено Читракута (дн. в щата Чхатисгарх), за да установят своята обител. Всякакви цветя, вкусни плодове и прекрасни гледки, както и съвършената любов правят обителта им рай на земята. В гората Рама се сприятелява със стария цар на лешоядите Джатаю. Междувременно Бхарата се връща в Айодхя и се разгневява от това, което е сторила майка му. Решен да върне Рама обратно той се отправя към гората. Когато открива Рама и го моли да се върне и да заеме престола, Рама учтиво отказва, казвайки, че е длъжен да изпълни обещанието на баща им. Неохотно Бхарата се съгласява да се върне в Айодхя, молейки Рама да му даде сандалите си. Той ги поставя на трона в двореца и управлява като заместник на Рама от съседното село Нандиграма. Той също се заклева да се самоубие, ако Рама не се върне след четиринайсет години. Един ден сестрата на демона Равана Сурпанакха вижда красивия Рама в гората и се влюбва в него. Приемайки формата на красиво момиче тя се опитва да го съблазни. Рама отказва и я насочва към Лакшмана, който също я отблъсква. Разгневената Сурпанакха обвинява Сита за неуспеха си и се нахвърля върху ѝ в истинската си демонична форма. Лакшмана спасява Сита като отрязва носа и ушите на Сурпанакха. Тя отлита при своя брат и му се оплаква. Равана решава да убие Рама и да отвлече Сита. Той привиква на помощ демона Марича. Марича се превръща в златен елен и когато Сита го съзира пожелава да го притежава. Тя моли Рама да го залови и след като той тръгва Марича примамва Лакшмана викайки за помощ с гласа на Рама. Лакшмана е уверен, че Рама е непобедим и отказва да тръгне, но по настойчива молба на Сита се съгласява. Преди да я напусне начертава кръг около нея и ѝ казва, че ще бъде в безопасност докато стои в кръга. Равана се приближава към обителта в облика на престарял мъдрец и моли Сита да му даде малко храна. Отначало Сита се колебае да напусне кръга на Лакшмана, но накрая се съгласява да го стори, за да даде храна на стария човек. Тогава Равана я сграбчва и се втурва към летящия си кораб (пушпака вимана). Джатаю се опитва да спаси Сита, но Равана влиза в битка с него и му отрязва крилете. Връщайки се в обителта Рама и Лакшмана започват издирване. Те откриват смъртоносно ранения Джатаю, който им казва какво се е случило и умира в ръцете на Рама. Царството на ванарите Продължавайки своето издирване Рама и Лакшмана срещат царя на ванарите (хора-маймуни) Сугрива и неговият пълководец Хануман, сред които Сита е хвърлила шала си и някои украшения. Сугрива е свален от трона от брат си Вали, който също е отнел съпругата му. Рама се съгласява да убие Вали, ако Сугрива му помогне при издирването на Сита. Сугрива предизвиква Вали на двубой, по време на който Рама изстрелва стрела и убива Вали. Сугрива възвръща царството и съпругата си. Сугрива и Рама изпращат войниците ванари в разни посоки в търсене на Сита. Те обаче не постигат нищо докато не срещат друг стар лешояд, Сампати, брат на убития Джатаю. Крилете на Сампати са изгорени, когато летял прекалено близо до слънцето и по-силният му брат го спасил от смъртта. Сампати обаче запазил невероятно силното си зрение. Скоро той успява да открие Сита затворена в градина от дървета ашока на южния остров Ланка (Шри Ланка). Хануман в Ланка Сугрива изпраща армията си на юг със своя племенник Ангада начело. Хануман тръгва с Ангада като негов пълководец. Достигайки южния бряг те не могат да намерят начин да пресекат океана. Заповядвайки на войниците да останат където са Хануман уголемява тялото си до огромни размери и прескача океана, приземявайки се на планината Трикута, от която може да наблюдава целия остров Ланка. Забелязвайки, че градът е зорко охраняван, Хануман се превръща в котка и по този начин се промъква в него. Той открива Равана в неговите покои, заобиколен от красиви жени, но Сита не е сред тях. Продължавайки да търси, най-сетне я открива, седнала под едно дърво в красива горичка, красотата ѝ помрачена от мъка, пазена от отвратителни демони с лица на биволи, кучета и свине. Приемайки формата на маймунка, Хануман се спуска от дървото, дава ѝ пръстена на Рама и взима един от нейните пръстени. Той ѝ предлага да я отнесе, но Сита му отговаря, че Рама трябва да я вземе като доказателство за положението, в което я е намерил. Сита му дава безценен накит, който да отнесе на Рама. Докато говорят се появява Равана и след като безполезно се опитва да я съблазни заявява, че ако не му се отдаде до два месеца ще накара стражите да я накълцат за утринната му закуска. В яростта си Хануман унищожава мангова горичка, пленен е от стражите и е доведен пред Равана. Хануман обявява, че е пратеник на Рама и иска от него да освободи Сита или да посрещне гнева на Рама. Разярен, Равана нарежда смъртта на Хануман. Вибхишана, праведният брат на Равана се намесва и съветва Равана да не убива пратеник, тъй като това е недостойно и му казва какво е подобаващото наказание за Хануман. Равана приема и заповядва на демоните си да подпалят опашката на Хануман. Веднага щом те правят това Хануман се смалява, измъква се от оковите и разпространява огъня из целия град Ланка. След това скача обратно на континента и споделя новините с Рама и Сугрива. Битката в Ланка image image Рама се среща с Варуна, худ. Раджа Рави Варма Рама решава, че докато няма мост над океана никой освен Хануман няма да може да го прекоси. Той медитира в продължение на три дни без храна и вода докато от вълните не се появява Варуна, богът на океана. Варуна е озадачен, че Рама медитира върху него, тъй като той самият е въплъщение на Вишну. Рама обяснява, че понеже е човек трябва да изпълнява човешките задължения и да се обърне към Варуна. Варуна му обещава, че ако архитектите на ванарите хвърлят какъвто и да е материал в океана, с изписано на него името "Рама" той ще се задържи на повърхността на океана. Ужас настъпва в Ланка при новините за наближаването на Рама. Вибхишана дезертира поради яростта на брат си при предложението му да се помири с Рама. Последват жестоки битки, в които дори и небесните обитатели се намесват – бог Индра на страната на Рама, а злите духове на страната на Равана. След като са претърпени големи жертви и от двете страни се постига съгласие войната да бъде решена чрез двубой между Рама и Равана. Самите богове са ужасени от свирепостта на двубоя. Рама отсича главата на Равана, но тя отново израства. Това се повтаря многократно и героят се отчайва докато не получава съвет от Вибхишана, който му казва да се цели в пъпа на Равана, тъй като там е източникът на нектара (амрита), който възстановява главата на Равана. Рама се прицелва в пъпа на Равана и с божественото оръжие на Брахма, брахмастра, убива Равана. image image Рама на раменете на Хануман в бой срещу Равана image image Битката в Ланка, худ. Сахиб Дин (17 в.) От небето се посипват цветя върху щастливия победител и в ушите му звучи небесна музика. Трогнат от скръбта на съпругата на Равана, Мандодари, Рама иска от новия крал на Ланка Вибхишана да погребе Равана с царски почести. Сита е изведена, изпълнена с щастие, но то се оказва краткотрайно. Рама я приема студено, с наведени очи, казвайки, че тя повече не може да му бъде жена, след като е живяла в дома на Равана. Тя го уверява в невинността си, но не успявайки да го убеди, нарежда издигането на погребална клада, избирайки смъртта пред презрението на Рама. Свидетелите изпитват съчувствие към Сита, но Рама не трепва, когато тя влиза в пламъците. Скоро се появява Агни, богът на огъня, носейки Сита на ръце. Доказвайки по този начин невинността си, Сита е приета от Рама, чието предишно поведение тя нежно прощава. Рама разкрива пред Лакшмана какво е наложило кладата. Рама е знаел предварително, че Равана ще отвлече Сита. Ако Равана се бил опитал да докосне Сита, нейната чистота, преданост и целомъдрие биха му изгорили ръцете. Единственият начин Сита да бъде отвлечена е бил като душата ѝ бъде пратена при Агни, а физическото ѝ тяло остане. Чрез кладата Агни е върнал душата на Сита. Рама се връща в Айодхя и поема управлението за радост на Бхарата и народа си. Изгнанието на Сита Айодхя благоденства, хората са щастливи и за известно време всичко върви добре. Не след дълго обаче започват да се разпространяват слухове за престоя на Сита в Ланка и Рама чува шепоти, че глад в града е причинен от вината на Сита, която е била галена от Равана. Рама я праща в гората, където заедно са преживели изгнанието си. Сита е бременна, когато Рама я изгонва, но без да се оплаква се домъква до гората, където ражда синовете си Лава и Куша в обителта на мъдреца Валмики. Тук тя ги отглежда с помощта на отшелника, който става техен учител и под чиято опека те израстват красиви и силни. Така се случва, че когато младежите са на двайсетгодишна възраст Рама освобождава кон в гората, като част от ритуал за жертвоприношение. Когато неговите хора отиват, за да върнат коня го откриват в ръцете на двама силни младежи, които не успяват да заловят. Рама сам отива в гората и разбира, че младежите са синовете му. В изблик на разкаяние Рама си припомня страданието на жена си Сита и научавайки, че тя живее в обителта на Валмики я моли да се върне при него. Сита вече не е влюбена девойка и перспективата за живот с Рама не я привлича. Тя призовава земята, ако е обичала единствено Рама, ако честността и чистотата ѝ са познати на земята, нека тя отвори недрата си и я приеме. Докато свидетелите треперят от ужас земята се разтваря, появява се величествен трон, на който е седнала Богинята на земята и отвежда със себе си Сита в царството на вечното щастие, оставяйки късно разкаялия се Рама да преживее остатъка от годините си в покаяние. Значение за индуизма В индуизма Рама е възприеман като бог. Всяка година много поклонници следват стъпките му, спирайки на всяко свято място по пътя, а столицата му Айодхя е смятана за едно от най-святите места. Вярва се, че самото четене или слушане на Рамаяна освобождава от грехове и обсипва читателя или слушателя с благословии. Рама се счита за въплъщение на бог Вишну, чиято основна цел е да покаже праведния начин на живот, дхарма. Сита се счита за въплъщение на богинята Лакшми. Валмики обаче изобразява Рама не като бог, а като човек с недостатъци, пред когото се изпречват морални дилеми, но който ги преодолява чрез придържане към дхарма. На няколко пъти Валмики хвърля сянка върху чистия характер на героя си, подсилвайки темата за човешката му природа и неговата борба да се придържа към праведността, въпреки предразсъдъците и недостатъците си. Според учението на Рамаяна животът е краткотраен и хедонистичният подход към него е безсмислен. Това обаче не означава, че човек трябва да пренебрегва задълженията си, посочени в древните писания. Праведността е изложена в свещените писания и трябва да бъде следвана заради собствената си ценност, независимо от изпитваните болки и удоволствия. Това осигурява благоденствие на този свят и на отвъдния. Рамаяна напомня за важността на обмислянето на последиците преди даването на обещания, защото тяхното изпълнение е задължително. Според Рамаяна удоволствията (кама) са позволени стига да не пречат на изпълнението на дълга (дхарма) и на спечелването на средства за живеене (артха). В Рамаяна мъдрецът Нарада изброява шестнайсетте качества, които според него правят човека съвършен и които са притежавани от Рама: принципен човек (гунаван), доблестен (вийряван), праведен (дхармаджнаха), спасител (крутхаджнаха), искрен (сатявакяха), уверен (дхрудхавратаха), с добро поведение (чаритхраван), състрадателен към всички същества (сарвабхутха хитхаха), обучен във всички изкуства (видван), най-способен (самартхаха), винаги приятен наглед (садайка приядарсанаха), смел (атмаван), контролиращ гнева си (джитхакродхаха), блестящ (дютхиман), не изпитващ ревност (анасуякаха), човек, който когато е разгневен плаши дори Бог (кася бибхяти девасча джатха рошася самюге). Макар Рама да заявява, че е просто човек и нито веднъж да не твърди, че е божествен, за индуистите той е един от най-важните аватари на бог Вишну. Когато демонът Вибхишана търси защита от брат си Равана, обкръжението на Рама го съветва да го отпрати, но той казва, че ако самият Равана дойде при него търсейки милост, той няма да може да му откаже, защото такава е неговата природа.
Категория: Изкуство
Прочетен: 3651 Коментари: 2 Гласове: 10
Последна промяна: 10.03.2011 10:22
04.03.2011 14:00 - Angel
image  Цялата Вселена, която Бог е направил, е пълна със Същества, които са много по-културни от нас, много по-организирани. На Слънцето има Същества от ангелската йерархия. Те живеят в един етерен свят. Там няма никаква гъста материя както на Земята. Там материята е в етерно състояние.   На Сириус и на другите небесни тела живеят напреднали Същества. Чов...ешката култура, в сравнение с културата на Сириус, е още в своите пелени.   Има три вида слънчеви системи: Едни изразяват материалния свят, други са направени от фин духовен елемент - те спадат към духовния, ангелския свят. След време, когато вашите духовни очи започнат да се развиват, ще видите всички светове. Засега астрономите виждат само материалните светове. Третият вид слънчеви системи това са Божествените светове, които са създадени от най - фин Божествен елемент. Човек ще мине през всичките слънчеви системи. Нашата слънчева система е на границата на космоса. Тъй щото, един ден, когато съзнанието ви се повдигне и мине от една слънчева система в друга с по-висша култура от сегашната, ще имате съвсем други понятия за нещата.   Под думата „ангели” разбираме такива Същества, чието съзнание е тъй пробудено, че светят като Слънцето. Ако посетите ангелите, ще видите, че при тях съществува такъв ред, какъвто не съществува на Земята. Хората имат такова понятие за ангелите, каквото мравките могат да имат за хората. Като питаш мравките къде е човекът, те ще кажат, че хората са в онзи свят. Мравките не знаят човешкия свят. Мравката като пъпли по човека, не мисли, че това е някое живо същество. Както мравките не ни виждат, така има невидими Същества, които виждат нас, а ние не ги виждаме. Те работят за изправяне на света.   Ние мислим, че човек е най-горното стъпало на еволюционната стълба, обаче еволюцията е безкрайна. Както има същества по-долу от човека, така има Същества и над човека. Те са се развили в миналите вселени.   Ангелите имат съвсем други мерки. Колкото повече се увеличава съзнанието, разширява се и полето на зрението. За тях има само една невъзможност - те не могат да грешат.   Ангелите имат съзнание, те не смесват доброто със злото. Ангелската вселена е много по-голяма от нашата. Ние сме деца, а те са възрастни. Ангелът, като направи погрешка, за десет хиляди години не го приемат на Небето, а към човека са по-снизходителни.   Какво са нашите грехове ангелите не знаят, защото ако знаят, ще се опетнят. Те са минали през друг път, но се интересуват и от нашия свят. Ние сме предметно учение за тях, както растенията са предметно учение за нас. Някои ангели са минали през една епоха на човешката мисъл и там са се сблъскали и паднали. Ангелите, като бяха изпитани, едни останаха светли, а други станаха тъмни. Тези, които се възгордяха, станаха тъмни. Ангелите се интересуват от човека. Божественото в човека те не го знаят, понеже човек минава по друг път на развитие, а не по пътя, по който минаха те. Ангелите се учат от живота на хората, понеже в него има нещо незнайно за тях. Тази опитност, която ние имаме, те я нямат. Ние не знаем опитността, която те имат, затова ние ставаме интересни за тях. Те са били човечество преди милиони години.   Ангелът носи знание, приложимо за всички светове: физически, духовен и Божествен. Що е ангел? Ако съберете цялото знание на човечеството, колкото то знае от хиляда години, ангелът знае всичко това, а знае и нещо повече.   На един ангел, който пътува от една слънчева система до друга, какви превозни средства му трябват? От Слънцето до най-близката звезда те пътуват с бързина по-голяма от тази на светлината. Възвишените Същества, които живеят на Слънцето, слизат на Земята. Също така слизат Същества и от Венера, Марс, Меркурий и пр. Те имат превозни средства. 500 милиона години пътува светлината от някоя вселена, за да дойде до тук. Какво огромно пространство! За ангела това е разходка. Нашата мярка е мярка на микроб. Ангелите пътуват по-бързо от светлината. Светлината за тях е биволска кола. За човека бързината на светлината е непонятна, а какво остава за по-бързото движение. Светлината има най-голяма възможна бързина във физическия свят, а тези бързини, за които говорим, стават в други по-горни светове, в други измерения.   Ангелите са Възвишени Същества, които изпращат енергии по цялата слънчева система Земята е много тясно поле за мощта на един ангел. Ако ангелът се движеше с бързината на светлината, той за част от секундата щеше да обходи цялата Земя. А той се движи с по-голяма бързина.   Ангелите имат тела много по-устойчиви от нашите. Един ангел може да владее своето тяло така, че може да става видим и невидим. Когато ангелът гледа човешкия живот, той не вижда това, което хората виждат. Когато някой ангел ви посети, тогава сте идеалисти, а като дойдат прости духове при вас, казвате: „Простаци сме, невежи сме, говеда сме.”   Ангелът е Същество на абсолютната Справедливост и Чистота. Дрехите им са в класически стил. Трябва да живееш като ангел, за да се облечеш с ангелски дрехи. Трябва да мислиш право, за да се облечеш в Божествена мантия.   „Дева” на санскритски език означава „ангел”. Ангелите са богати с Любов, те работят от Любов. Те сами се досещат каква е Волята на Бога, т.е. какво желае Бог и го изпълняват веднага.   Съществува един свят, дето радостите са реални, а скърбите - привидни. Това е светът на ангелите, на Светлите Същества.   Щастието на Земята не е щастие в Духовния Свят. На Небето не знаят вашите радости и скърби, но те знаят какво нещо е блаженството. В ангелския свят не можеш да кажеш дума, която има две значения или не можеш да кажеш нещо отрицателно. Ако кажеш за нещо, което е чисто, че е нечисто, трябва да излезеш от рая. На Слънцето, ако искаш да кажеш една лоша дума, не се отваря устата ти; когато искаш да кажеш една добра дума, тогава се отваря.   Ангелите стоят по-горе от светиите. Светията е едно от най-високите състояния на човека на земята.   Ангелите са на степени. Има ангели от първо, второ и трето небе. Те говорят на различни езици. За ангелите, които живеят в Първото Небе, е скрит животът от Второто Небе, а за тези от Второто Небе е скрит животът от Третото Небе. В ангелския свят никога не можеш да произнесеш дума, когато не обичаш предмета, когото тя означава. Например, ако обичаш ябълки, можеш да произнесеш думата „ябълка”. Но ако не ги обичаш, не можеш да произнесеш тази дума. Там не можеш да казваш: „Аз не те обичам”, защото преди да кажеш това, онзи, към когото отправиш тази дума, няма да го има вече пред тебе. Човешкият език, в сравнение с небесния, с ангелския език, е като гръмотевица.   Ако отидете в Невидимия Свят при Светлите Същества, трябва да знаете техния език. А ако някой дойде при вас, ще говори на ваш език. Те знаят всички езици. Те ще ви говорят на първичния български език, който е запазил своята първоначална чистота.   Когато ангелите говорят помежду си, хората стават радостни, понеже в говора им има нещо ново. От говора им се разпространява Светлина, нещо много хубаво. Нали е казано: „От трошиците на ангелите, от трошиците на трапезата им се хранят хората.” Значи нищо не се губи. Когато хората ядат, от трошиците, които падат, се хранят мравките. Нищо не отива напразно.   Ангелите са служители на Бога. Има ангели на Любовта, на Мъдростта, Кротостта, Въздържанието и пр. Специфичните добродетели се представляват от особени ангели. Също така и специфичните изкуства. Например, има Гении на музиката, на поезията и т.н.   За съществата от Божествения Свят няма смърт, няма прераждане. Божественият Живот е живот на съвършенство.   Когато говорим за Слънцето, за звездите, аз гледам на тях като на резултат от дейността на Разумни Същества, които са живели преди 25 милиона години или преди 250 милиона, или преди 2500 милиона години.   Казваш: „Интересува ме другия свят.” Не може да не те интересува. Защото стремежът на човешката душа се дължи на Разумните Същества от другия свят, които имат по-високо съзнание и култура от твоята.   Ангелите са Същества, които са взели участие в създаването на света. Всички Божествени Сили минават през нас. Те ни охраняват, те ни помагат, носят ни Божествени благословения.   Разумни Същества работят и ръководят процесите в растенията. Това са специална категория ангели, които работят върху растенията Всичкото растително царство е дело на ангелите, тази интелигентност в растенията е на ангелите, например как правилно са наредени зрънцата на един грозд, каква правилна форма имат те. Чрез ябълката ти си във връзка със слънчевите Същества. Една ябълка е радио, което ни свързва с известни Същества. Цветята са деца на ангелите. Те са картини на ангелите, художествени картини. Не трябва да се късат цветята. Настъпите ли някое цвете, вие настъпвате някоя мисъл или чувство на ангелите. Ние сме много немирни деца. Имаме много високо мнение за себе си.   Ангелите работят не само върху растенията, но и в цялата Природа. Те работят върху всички природни царства - минерално, животинско и пр. Ако кажа, че ангелите са между вас, ще кажете: „Къде са те?” Тази светлина, която виждаме днес, това са ангелите. Чрез своята Светлина те искат да въздействат върху вашето съзнание.   Ангелите ни помагат. Ние сме им помагали, когато те са били на мястото на човечеството, а нашите тела са били животински и сега те ни помагат. В бъдеще, когато сегашните животни дойдат до човешката степен на развитие, ние ще им помагаме.   Ангелите са приличали на нас в някои неща, когато са били хора, но в някои неща съвсем не са приличали на нас. Най-долният живот на ангелите е по-висок от най-възвишения живот на хората. Това се дължи на интензивността, с която ангелите живеят. По отношение на ангелите човешкият живот е като този на растенията. За да влезете във връзка с един ангел, той трябва да слезе на Земята и дълго време да ви бута, докато се събуди и раздвижи мозъкът ви. Ангелът иска да ви каже, че при вас стои едно Същество от висока култура, с което трябва да се свържете, за да научите нещо.   Писанието казва: „Да не кажеш една празна дума пред ангела, който те ръководи, защото това ще разруши твоето дело.” Значи ако не уважаваш ангела, който те ръководи, ще изгубиш всичко и ще се почувстваш безкрайно нещастен. Съществата, които са завършили своето развитие, изпращат своята Любов към нас. Трябва да се свържем с тях. Както на Слънцето, така и в другите слънчеви системи, те мислят за нас. Когато сте в мрак, когато сте нападнати от изостанали същества, ще дойде една светла душа при вас, ще ви каже нещо, ще ви донесе една нова идея. Тези светли души ще ви кажат: „Ние ще бъдем с вас.” Това са помощници, ангели-хранители на човечеството. Тези напреднали души ви заобикалят и благодарение на това вашият живот може да напредва. Трябва да правите усилия, да станат умовете и сърцата ни олтар, за да работим заедно с тези напреднали души. Човек трябва да изучава не само физическия свят, но и духовния. Той трябва да се свързва не само с физическия свят, но и с духовния. Той трябва да се свързва с напредналите Същества, които му помагат в неговия път. Много от нашите мисли са плод на мислите на Висшите Същества. Когато някоя семка от тези плодове падне в ума, сърцето и душата ви, тя вече сама по себе си се организира. Това са Божествени идеи, които поникват във вас. Те са голямо богатство. Ако всеки ден във вас прониква по една от тези малки скъпоценни мисли, в продължение на десет години вашият живот коренно ще се измени.   Имате хубаво разположение на духа, значи Висши Същества ви изпращат по радиото една хубава мисъл. А нисшите същества ви изпращат една паразитна мисъл, която да попречи да не чуете ясно. И едните, и другите действат. Когато човек има стари възгледи, той е влязъл в досег със същества, които седят по-ниско от него. Когато има нови възгледи, той е в досег със Същества, които седят по-горе от него.   Ако не влезете в общение със Светлите Същества, няма живот за вас. Ако се храните по правилен начин, ще влезете във връзка с всички чисти и праведни души.   Разумните Същества от Невидимия Свят изпращат своите добри мисли към хората, но ако тези мисли не намерят добра почва за своето развитие, те се отклоняват и се връщат пак там, откъдето са излезли - към своя източник. Тази е причината, поради която при голямото богатство, при голямо изобилие и благословение, които Бог изпраща на земята, повечето хора са бедни духовно.   Ако при усилията, които правите, можете да се свържете с Разумните Същества, вие ще подобрите съдбата си. Това значи човек да вярва в Бога и да се уповава на Него. Чрез Разумността вие се свързвате с ангелите, а чрез Любовта - с Бога. Красотата на Живота седи в това - човек да бъде в съгласие с напредналите Същества. Човешката мисъл трябва да бъде в хармония с техните мисли. Каква по-велика музика от това - да мислиш както мислят напредналите Същества! Над нас са ангелите, които ни учат. Учете се от тях. Защо да се учите от тях? Защото те разбират по-добре от вас. Следвайте пътя на ангелите, за да изправите погрешките си.   Съвременните хора мислят, че като повярват, за тях вече не трябва наука, не трябва изкуство. Чудни са хората със своите вярвания за Бога и със своите схващания за вярата. Не е ли този Великият Бог на Мъдростта, Великото Начало, което е създало всички светове? Не е ли Той, който е създал ангелите? Не, има друга наука, друга музика, друга поезия, друго изкуство, има други светове, има други организми, хиляди пъти по-хубави от човешките. Има какво да се учи.   Вие живеете в един разумен свят. Възвишените Същества, които са участвали при създаването на света, работят върху съзнанието ви и искат от вас да се учите и да разбирате нещата.   Истинското богатство на човека е доброто в него. Както доброто, тъй и Любовта, и Мъдростта и Истината са неделими. Никой не може да каже: „Тази Любов, тази Мъдрост, това знание е мое.”   Човек може да схване мисълта на някое Висше Същество. Работете върху себе си, за да развиете своето радио, чрез което да влезете във връзка с по-напреднали Същества.   Който има опитности и преживявания от другия свят и болен да е, по-лесно ще се справи с болестта си. Неговите ангели от Невидимия Свят ще го посетят, ще отнемат болката, скръбта, обезсърчението му. Разумните, интелигентни Сили в света имат голяма активност.   Добрите Същества идват отгоре или отдясно. Изостаналите в развитието си същества - отдолу или отляво.   Когато минавате през изпитание, молете се, докато дойдат Светлите Същества да ви помогнат.   Един закон гласи: никое Възвишено Същество не извършва постъпка, от която да има повече загуба, отколкото полза.   Ако сърцето на някой човек от Земята е изпълнено с възвишени и благородни чувства, достатъчно е той да помисли за някой ангел и ангелът ще бъде при него. Няма ли такова сърце, никой ангел не би напуснал мястото си за него.   Като ви погледна, виждам какво отношение имат към вас Съществата от по-висока култура. Защото вие сте запалени свещи и от интензивността на светлината на вашата свещ, на вашия ум те съдят за веществото на свещта, както и за горенето, което става у вас - дали е пълно или непълно.   Възвишените Същества използват енергията, т.е. огъня на вашия мозък за работа. Когато вие се силите да обичате, Възвишените Същества използват тази енергия за работа.   Има ангели - ръководители на народите. Ангелът е много реално Същество. Той има свое тяло и свой ум. И човекът мисли, и животно го мисли, но каква е разликата между животното и човека?   Някой път Разумни, напреднали Същества се вселяват в хората за 10, 15, 20 години и работят. Това е по-икономично, спестява време в сравнение с раждането. Геният е колективно същество. Едно или много напреднали Същества са се влюбили в него, вселили са се в него и чрез него се проявяват. Тези хора, в които се вселява един ангел, наричаме гениални, святи хора. Във всеки велик човек живее по един велик дух. Музикант в пълния смисъл на думата ще бъде онзи, в когото живее един ангел. Всичко благородно в света, в какъвто и да е смисъл, се дължи на ангелите.   Съзнанието на хората не е будно, за да влизат във връзка със съзнанията на Висшите Разумни Същества и от тях да се поучават.   Аз не вярвам във въодушевлението, а във Вдъхновението. Въодушевлението е за ден и половина, а Вдъхновението е постоянно. Кой каквото върши, трябва да има Вдъхновение.   Земята за в бъдеще ще свети. По-рано е била светла. Казано е: „Дето е текло, пак ще тече.” Напредналите Същества уреждат нашия живот. Те влагат нещо ново във вашите кесии. За вас е важно дали това , което влагат във вас, ще израсне. Но и вие трябва да вложите нещо в техните кесии. Как? Чрез благодарността към тях. Благодарете на вашите приятели, които ви помагат отгоре.   Всички Възвишени Същества се събират около тези, които имат възвишени стремежи.  
Категория: Изкуство
Прочетен: 4849 Коментари: 4 Гласове: 9
Последна промяна: 04.03.2011 14:26
Търсене

За този блог
Автор: budha
Категория: Изкуство
Прочетен: 1754325
Постинги: 407
Коментари: 457
Гласове: 5236
Календар
«  Март, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031